selamlar herkeze fc misina sipariş verdim, hala elime ulasamadı 30mm aynı kalınlıkta misinayı, sok yapmayı denedim biraz oldu ama o videolarda tam anlamıyla sade şekilde anlatılmıyor ezber gitmek mantıklı değil, elimde asso classic 25,30 mm misinalar var gelcek olan misinada asso soft ultra fc 30 mm, oda sert misinaymış zaten arkadaş da almıştı de burada olmadıgı icin kontrol edemedim, derdim Barracuda avı var gelmiyor gelse kafasını cevirip gidiyor tek huy kaptıgım hava denizin elverişsizliği birde misina elimde olan misinaları nasıl sok yapacam düzgün bir sekilde ögrenmem gerekiyor yaptım yapmadım değilde, adam gibi yapmak varken yanlış yunnuş öğrenmek istemiyorum 25 lik misina ile 30 luk sok yapılırmı? , veya 2 aynı kalınlıktaki misina şuan elimde olan baska misina yok. kamış boyunda uzunluk ayarlayıp sahteyi öyle atmak istiyorum sipirolino samandrada atabilirim insallah bir kac gundur orkinos almışlar, kopmaz insallah ? o barrracudayı takıntı haline getirdim kacdır görüyorum yakalamam lazım en az 60 65 cm var abartısız ama almıyor sahtelerde okadar kötü değil misinayı görüyor diye düşünmekteyim, bana bir saglam anlatımlı sok dügümü anlatacak hoca gerekli tesekkürler, simdiden yardımlarınız icin rastgele herkeze.
üstad vedat amcamın anlatımına saygım var her zaman sizlerede yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim, bu 2 link sanırım bana yeterli olacak insallah beceririz, asıl soruya cevap gelmemiş halen misina aralıgım 25 30 mm gelcek fc misinada 30 mm nasıl sok yapacaz bakalım sahtelerı insallah suya bırakmayız ...
Murat vedat abinin video sunda 5-6 kere çevir diyor ama sen çevirme işini 8 yap daha sağlıklı oluyor(5-7-9)olmasın Bende sağolsun bu düğümü Ergin balıkçılıktan görerek tavsiye üzerine vedat abinin video sundan izleyip yapıyorum Bide bu düğümü çok bilende yok profosyonel balıkçılık yapanlar bile görünce beğeniyorlar hihi şuana kadar sıkıntıda yaşamadım,düğümü atıp misinaları çektirirken dikkat et tükürüklemeyi unutma:laughing: ve videodaki gibi yap (misinaları birbirine kestirme) yalnız bazı fc misinalar şok olmaya müsaitmidir bilemem çünkü sert ve çekeri düşüktür ,ama özellikle şok için esnek ve çekeri yüksek bir misina olsa daha iyi olurBence (ASSO ds double strength 0.40 veya 0.35 Bu misinada Fluorocarbon ):thumb:
Sevgili Murat Şok düğümünü bir yunanlı balıkcıdan öğrenip uygulamaya başlayalı nerdeyse 30 yıl oluyor.Surf kamış kullanımımda 40 seneyi geçmiştir. Ben bu düğümü İstanbul günlerimde önüme gelene sanki israrla göstermişimdir.Ancak geniş uygulama alanı,özellikle Üsküdar Şemşipaşa avcılarının,kimi zaman mekanlarını bırakıp,boğazın başka meralarında avlanmaya başlamasıyla geniş olarak kullanılmaya başlamıştır. Elbette burada baş sebep Şemşipaşalı avcılarının,burada isimlerini zikretmek istiyorum,başta Yıldıray,Murat(şu anda Cengiz balıkcılıkta çalışmaktadırlar)sonrasında kocakafa Mustafa,Orkun,şu anda biraz geri kalıyor olsada Kel Kadri, gibi üstün avcıların gittikleri her yerde herseferinde milletin gözleri önünde,onlar genelde fazla birşey tutamazken kovalarını doldurur olmalarından sonra yayılmıştır. BU kardeşlerim beni dinlemişler ve netice almışlardır. Kimi balıkcılığın köşesinden tutanlar bana ammada ben merkezli biri bu vedat diyebilirler. Nitekim halende Face ortamında,muhtelif benzer platformlarda böylesine dokundurmalarla sıkca karşılaşıyorum. Ne yazıkki genel intibam,hakikaten tutkulu avcıların haricinde,maalesef büyük bir çoğunluğun,adeta zorla,israrla üzerlerinde durmama karşın,balıkcılıklarında ileri gitmeyi beceremiyor olmalarııdır. Ben bahsi geçen videoyu sanırım 4sene falan evvel çektim.Kerelerce anlattım,bahsettim. Neyse, Bak sevgili Murat,şok misina kavramının esası, illaki altta 0,25 gibi bir ince misina sarılırken,uzağa erme çabasında bu ince misina kopacağından,esas yükün bindiği kısma daha mükavim dolayısıyla daha kalın bir misina bağlanmasıdır. İstediğiniz yabancı kaynaklı videoları izleyin,benim videomdaki bu düğümü bulamazsınız. Bu düğümün yayılmasında baş rolü oynayan Şemşipaşalılar olduğundanda,ismi Şemşipaşa şok düğümü olarak anılır olmuştur. Düğümüm esası,farklı kalınlıklarda iki misinayı birbirlerinebağlarken dahi,gözlede gözlemleneceği gibi,düğümün gayet iyi oturan,fazla şişkinlik yapmayan,iki uc misinanın aynı yerden çıktığı,sağlam ve mükavim bir düğüm olmasıdır. Dolayısıyla düğüm yeri,misina boşalırken takılma yapmaz,kalın misina ve ucundaki ağırlık,arkasında daha ince ve hafif yükü taşıdığından uzağa erim daha başarılı olur. Elbetteki bu kullanım,atçek avlarda daha fazla önem kazanır.Yemli beklemeli avlarda dibe takılma yaşanacağından,0,25 gibi bir misinada kopacağından,fayda yerine zararda verir olur. Peki bunun bir hal yolu yokmudur,elbette vardır. Bugün artık ip misina kullanımı hızla yayılmaktadır. İddialı avcıların,illaki netice almak isteyen avcıların,behemahal ip misina kullanımına alışmaları ve geçmeleri elzemdir. BU kere şok düğümü işe yaramayacaktır. Sebebi ise ip misinayla normal misinanın birleştirilmesinde yetersiz kalması,ipin sıyrılabilmesi mümkün olduğundandır. Bu konuda forumlarda,yabancı videolarda bir dolu düğüm şekli anlatılmıştır. Benim tecihim ise gayet ince olarak atılabildiğinden,takılma yaşanmıyor olmasından dolayı,İmproved Albright düğümüdür. Ancak bu düğümünde mahsuru,ağır yükte çok büyük balıkta(10 kg üstü gibi)nihai aşamada iple normal misinayük binmesi sırasında karşı,karşıya gelmesi ve ipin normali kesmesinden dolayıdır. Peki ne yapmalıdır? Duble Albright işi çözer,ancak tombulca bir düğüm olur azda olsa takılma yapar, Mahin düğümü daha ince yapıda ve sağlamlıkta bir adım daha ileridedir. Peki bunu nasıl hallederiz,? Kolay ,o zaman kamışınızın makaranıza kadar olan bölümü+kamış ucundan rahat atış yapabilecek kadar bırakmanız gereken misina. Bu durumda şok makaranıza sarılmamış olacaktır,atışta boşalma sırasında normal misinaya bu düğüm takılmayacaktır,atışta uygulanacak güçte bu düğüme yansımayacaktır. Ben buraya gelen ziyaretci kardeşlerime hem bunları anlatıyor ve bilfiilde gösteriyorum. Çıkaracağım dergimdede grafiksel olarak çizimle anlatacağım. Sevgiler
Peki Üstad, hedef trofe balık olunca en iyi düğümler; ip ve fc leader bağlantısı için Mahin Knot fc leader ve kapalı halka bağlantısı için de AG Chain Knot der misin?
ustam cok tesekkür ederim varol bilgileri bizimle paylaştıgım icin bu düğüm sıkıntısını cozucem en kısa zamanda pratik yapıyorum hala :laughing: o barracudayı ben fc misina ile alcam görüceksiniz bu emekler boşa gitmeyecek normal misinayı gördügü icin atlamıyor, almıyor barracuda , cok sağol vedat amca gerçekten sağol.
Ultra soft misinalarda 8 kat tükürükledikten sonra gayet güzel otuurur.Ama dediğin gibi FC lerde işiniz zor olacaktır ve 5-6 kat yetecektir.Fazlasını oturtamazsınız.
Antalyada olan kıyı balıkları artık TROFE ünvanını kaybettiler, genelleme jigging ag baragadi ile avlandırıklarından güzelim denizimiz bu sene sinagritsiz gecirdi, turna orkinos zargana sezonu gelicek tekrardan turna az olsada tekleme cıkmakta, orkinosta öyle ben sadece büyük av pesinde kostugumdan bu düğümü önceden görmüstüm ama umursamamıstım, şimdi kafama dank etti deniyecem kargomda yolda zaten misina yarın elimde olacak fc denemelere gidicem , fark olacagından eminim ve av olacagındanda secici olan balık %90 sıgımsı sularda misinayı veya seni gördügü icin atlamıyor buna hemfikir oldum artık bir zevkimiz vardı buz pateni o tarih oldu balıkcılık var onuda kimse engelleyemez, daha durun jigging bile yapacam ama biraz zaman gerekli saygılar
Sizin gibi duayenlerin tecrübelerini bizlerle paylaşması biz amatör balıkçılar adına çok büyük bir şans birşeyler ögrenebiliyorsak ne mutlu bizlere saygılar
Sevgili Mehmet Bana balıkcılıkla ilgili her kafana takılanı sorabilirsin.Buna elbette jig ile avcılıkta dahil. Kamış makara ip misinası,leader misinası bunların birbirlerine nasıl bağlanacağını,leaderin jige an sağlam nasıl bağlanılacağını,hangi tip jiglerin,hangi derinliklerde hangi renkleri esas alınarak kullanılacağını,jig aksiyon çeşitlerini,velhasıl herşeyi sorabilirsin. Keyf alarak uzun ve püf noktalarını belirterek anlatırım.İlgi ve yorumlarına ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler
çok sağol vedat amca saygılar, allah size uzun ömürler versin basımızdan eksik etmesin, böyle bilgilendirmeleri yapacak insan cok az buralarda saygılar.
fc misinam geldi test edicem, biraz daha ayılabilirsem balığa inicem aksam uyku hapı aldık hala leyla gibiyiz misinayı az kontrol ettim hiçde okadar sert değil classic misinaya göre asso fc daha yumusak avlaktada is yaparsa degmesın keyfime artık raporlar ucusamıyor seytanın bacagını kırmak gerek.
Bu işlerde bilgi sahibi olmadığım için yeni yeni öğreniyorum o yüzden affınıza sığınarak soruyorum cahilliğime verin bu şok düğümünün ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım. Yani sazan avı gibi beklemeli avlarda kullanabiliyor muyuz? Aslında anladığım şu uzak atışlar için ince misina kullanıyoruz, ince misinanın ucuna fırdöndü ile biraz daha kalın olan (iğneleri bağladığımız) misinaya (buna köstek deniyor sanırım) bağlıyoruz ve en altta da kurşunumuz. Atış yaparken kurşunun ağırlığından oluşan şoktan misina kopabiliyor ve bu oluşan şoku şok düğümü atarak engelliyoruz. Anladığım bu ama doğru anlayıp anlamadığımdan emin değilim. Maruz görün çevremde bu işlerden anlayan pek kimse yok olan kişilerin hepside karadüzen bilen kişiler o yüzden sorup görerek öğrenemiyoruz. Mesela; 30'luk Misina============Fırdöndü======40'lık Misina========-Kurşun ___________________o-o______r_____r_____r_____o< > Kaba taslak birşey oldu ama şok düğümünü burada nereye atmamız gerekiyor? Ya da fırdöndüden önce 30'luk misina ile 40'lık misinayı şok düğümü ile birbirine bağlayıp sonra fırdöndü bağlantısı mı yapılmalı?
bu yaptıgınız örnek takım işte doğru ama o fırdöndü yerine ben fc misina koydum ve sok düğümü attım bugün, sabah saatlerinde denedim avlakta 10 15 gram sahte sipirolino samandra attım okadar zorladım kopmadı, amaç burada uzak atış yaparken kurşunun yükünü tasıması ve misinanın olusacak esnekliği ve kursunu tasımasıdır 30 luk misinaya 30 mm fc misina sok yaptım denedim gayetde memnun kaldım fc misinayı balık göremesin diye sok düğümü attım birde balık olsa avlayacazda malesef baharı bekliyecez durum onu göstermekte , sizin 30 40 lık misinayı sok yapmak isterseniz yapabilirsiniz, sazan avında olabilir diye düşünüyorum daha bilgili olan üstadlarımız yardımcı olurlar insallah size saygılar.
Sağolasın Murat, düğümün mantığını doğru anlamışım. Şok düğümü yaptığımız zaman fırdöndü kullanmıyoruz o zaman değil mi?
Sevgili Üstad Forumlarda okur durudum ve gözüm korkardışok düğümü atamadığımdan dolayı geçenlerde okumanın surf kafalı bir makinasını aldım ve şok düğüm artık kaçınılmaz oldu. bir kaç denemeden sonra ilkini hafif bozuk yaptımsada boğazda takımı patlatınca şoku yeniledim ve yapabildim :thumb: Verdiğin bilgi desteğine içten teşekkür ederim. Sevgili Vedat abi yardımlarından dolayı ellerinden öpmeyi borç biliyorum,sevgi sağlık mutluluk dolu günler temennilerimle. Sevgiyle kal