Antalyada ilk kez sokan avına cıkıcam nasıl bi takım kullanmalıyım kefal avında kullandımız kıbrıs takımı işimi görümü tecübeli arkadaşlarımızdan bilgilerini bekliyorum şimdiden teşekürler
sokar balıgı kıyılara yakın yerdedir muhtemelen su sıg ise ekmege çıkar ama en güzeli yine yemli olta.. dikene dikkat elini deldirme.. canın yanar..
elinde ne takım var bilmiyorum. Çoğunlukla yüzeyden (top ya da köpük, mantar yardımıyla), zaman zaman dibe yakın mesafeden çekerler. Aslında sokarı her mesafeden çekebiliyoruz, yeterki gelsin. elindeki malzemeye göre; kamış olursa mantarlı takım yaparsın 1-2 kulaç uzatma ucuna 3'lü kanca. Eğer ratın var ise top bağla, 1 kulaç uzatma ve sonra 3-4 iğne bağla. el ile atacaksan köğüğe ekmeği sar... uzun hikaye aşağıdaki linkte ayrıca faydalı olacaktır; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=40047&highlight=sokan biz muhitte sokar balığı deriz. aşağıdaki linkte de sokar ı nasıl çıkardığını gösteriyor; http://www.youtube.com/watch?v=YUqSgWxAm9s&feature=related yalnız bu balık küçük arkadaşımızın balığı tekrar denize bırakması gerekirdi, aklında bulunsun
antalyada göl kamışı + şamandıralı kefal takımı ile tutukları gördüm pek ilgimi çekmediğinden denemedim antalyada bu sıralar palamut başladı bilgin olsun
Sokar, çarpan ya da arı balığı. Balıkçılarda hazır takımlar var. 3lü ya da 4lü köstek. 9-10-11 numara çarpraz iğne. 10-15 gr kurşun. Fırdöndü ve hafif bir şamandıra. Fazla uzağa atmana gerek yok. Taze ekmek içini hafif ısla. Elinle küçük top yap salla. Sokar ekmeği görsün yeter. Ekmekle az oynamışsın çok oynamışsın sokar için farketmez. Rastgele.
yardım ustam selamlar. biz bacanağımla beraber şu sıralar balık avına sardık. orta halli makine ve kamış aldık voyager500 şişme botumuz var. geçen hafta bayağı bi fare balığı tuttuk ama bu hafta sabah saat 07:00-10:00 arasında liman tarafında dolanmamıza rağmen sadece 2 tane yine fare balığı tutabildik. palamut başladı demişsin nerden ve hangi yöntemle tutabiliriz aydınlatırmısın lütfen???
merhaba ben istanbuldan 20 haziranda antalyaya gittim. klasik tavukla ve 3 lü dip oltası ile boğaçayı mevkiinden 5-10 metre uzağa atarak aldım kurşun 5-10 gr yeterli.