Öncelikle açtıgım bu ilk konuyla size merhaba demek istiyorum.Balık konusunda çok iyi değilim yavaş yavaş ögreniyorum ve son zamanlarda oltama takılan bu balıkları sizinle paylasmak istedim.. Umarim begenirsiniz.. Simdiden tesekkürler.. Makineli ile tuttugum ilk balık.. Bu 3 tanesini çok buyuk bir zevkti. Araya bir de sarışın karışmış
Tebrikler . avda hangi takımları kullandığınızı ve balıkları nasıl yakaladığınızı özetle anlatabilirsen daha güzel bir rapor olur
Tebrikler sokarlar büyükmüş. Nede lezzetli balıktır. Afiyet Olsun. Sevgili engin bu sokar balığı herşeye atlar ama ekmek ile yakalanması çok kolay. 10-12 numara beyaz iğne ve ekmek 10-15 metrede misina. Antalya mersin arasında heryerde bundan tonla. Ama sokunca çok acıtıyor test edildi.
kaşla aynı evett omaç tebrikler kaşta da ben şu günlerde aynısını tutmaktayım ayrıca birde zargana var.resim yüklemesini bilmediğimden konu açamıyorum. çok yazık resimlerim öylece duruyor.
Zehirli balık ve zehirleyen paket yanyana. Ölçü olarak başka nesneler kullanırsak daha güzel olur düşüncesindeyim. balıklar için tebrikler.
Öncelikle herkese yorumları için çok tesekkur ederim.. 1. resimdeki sarpa benim ilk tecrübemdi makineli olta ile. Kıbrıs sarma yapıp atıyordum.. Epeyi bir deneme sonrasında sarpa oltaya takıldı. Çekerken sokan balıgı kadar guclu olmasada guclu bi balıktı. Balığı yakınıma çekdigimde gördüğüm bir manzara herşeye degerdi. Bilirsiniz sarpa balıgı sürüler halinde dolaşır. Balık yanıma yaklastıgında arkasından yaklasık 10 15 tane sarpa ile birlikte geldigini gördüm.. Bu çok guzel bir manzaraydı.. Balıgı iğneden cıkarırken ustume dışkısını yapması da bir o kadar garip bir balık oldugunu gösteriyordu.. 2. ve 3. resimdeki sokanların en buyuk olanını yine Kıbrıs sarma ile ekmek atarak tuttum.. Garip olan sokanın yuzeyde duran ekmegi yemesi ve oltaya takılmasıydı. Sokan balıgı oldugunu farkettıgımde daha fazlası var diye dusunerek dibe atmam gerektigini dusundum. Ekmek içini yogurarak çok sert bir top yapdım o an sulu mantarım dısında agırlıgım olmadıgı için ve Kıbrıs sarmama sardım aşağıda 3-5 igne bırakıcak şekilde.. Bu geri kalan iğnelere de balıkçıdan aldıgımız özel sokan hamurundan taktım fazla kucuk fazla da buyuk olmayacak toplar şeklinde ve gönderdim makineliyi.. Nitekim geri kalan 2 tanesini de bu yöntemle tuttum..
Erdinç abi çok haklısın zaten bu fotoğrafları koyarken bir çekingenlik olmustu. Bu yuzden herkesden özür diliyorum bir dahaki sefere ölçüyü belirlemek için baska birşey kullanırım. Zehirli balık ve zehirli paket lafı da tam anlamıyla bu fotoğrafa uygun olmus abi ayrı yeten.. Nitekim bazı denizlerdeki sarpanın da yanak ve kuyruk kısmı yendiginde halisülasyon yarattıgı söyleniyor bu bilgi forumda da mevcut Ne diyeyim bizim denizlerimizde de böyle balıklar mevcut.. Sonumuz hayır olsun
sokar balığı derler ona antalyada baya iğneleri acıtıyor artık okadar prof oldumku onu yakalama tutma konusunda tuttukdan sonra hemen kafadan ellerini uzatıp yakalıyorsun, maşallah ilk deneyimleriniz çok güzel, sokar can sıkıntısında 1 karton kutuyu doldurucak kadar yakalıyorum yazın ideal boylarında tavasi güzle oluyor marketlerde bile kilosu baya fazla fiyata satılıyor bazi insanlarda beğenmiyor aslında sokarım irileri çok güzel tadı var... ben çırpma taktiği yakaliyorum ama çok farklı bir teknik ile.... kefal sarpada buna dahil oluyor
bende geçen hafta kıbrısa gitmiştim.biraz akya ve tuna balığına dolndık olmadı sonra sokan tutmaya karar verdik.orda mantarlı takım ve altına üçlü iğne ve yeşil bi hamur ile tutuolar avıda çok zevkli valla