Merhaba arkadaşlar aranıza katılmış olmaktan dolayı gurur duyuyorum hikayelerinizi av raporlarınızı soluk soluğa okuyorum, kıbrısa sık sık gelip gittiğim için balık avı ile çok yakından ilgileniyorum, ilk başlarda çok korkardım bu sokan, çarpan balıklarından ama bir abimin tavsiyesi ile nasıl tutulduğunu temizlendiğini ve dikenlerinden korunma yöntemlerini öğrendikten sonra çok zevkli hale gelmeye başladı, sokanların ardından bir kaç mır mır ve kefal ile devam ettim avlarıma, ama özellikle kara sokanın lezzeti inanılmazdı, bir de karagözü çok tuttum sokan takımı ile, oltayı attığımda sokana o aldığım hazzı anlamatam hele bir de sokanın gelişi var ki görmelisiniz siz çekmeye çalışıyorsunuz suyun altından parlaya parlaya yan yan geliyor balık ve burnunu sürekli dibe doğru veriyor o kadar zevkli ki çekmesi tarif edemem bu duyguyu tabi her balıktan geldiğimde de eşimden yediğim fırçaları anlatamam, gene mi üstün başın pis gene mi balığa gittin güneş ten kapkara olmuşsun ta ki mangalı hazırlayınca kadar. Kefal avlarımda iğneleri o kadar güzel bağlamama rağmen, 0.30 mm misina ile kefaller her asıldığında daha kıyıya çekemeden çoğu kurtulup kaçardı, 1-2 tane anca yakayabilmiştim akşama kadar, ama o ekmek sarması suya düştüğünde kefallerin ekmeğe saldırışlarını görmelisiniz, melanurlar yok mu o uyanık melanurlar, nasıl çarparlar ekmeğe su fışkırır denizden ama gene de almazlar kancayı, burada değerli yazılarınızı okuduktan sonra, aklıma neden ben sokan ile kefal ile vakit harcıyorum ki kıyıdan rapalalar ile at çek yaparak balık alamaz mıyım diye düşündüm ve bu temmuz sonundaki kıbrıs seferimde bunu denemeye karar verdim, çünkü kıbrısta avcı diyorlar o balığa ama sanırım akya adı bu balığın kefal sürülerine dalan bir balık ve kefallerin kaçmak için sudan nasıl zıpladığına kaç kez şahit oldum, belki onu yakalayabilirim, ama bu at-çek yönteminden korkuyorum da denemeyi de çok istiyorum, o kadar çok planım var ki tüm yöntemleri deniycem şimdiden takımlarımı hazırlamaya başladım, hepinize saygılar sunuyorum tecrübeleriniz tavsiyeleriniz olursa lütfen esirgemeyin dönüşümde resimleri de ekliycem sabırsızlanıyorum yerimde duramıyorum, Saygılar.
Ailemize hoşgeldiniz. Sizde böylesine bir heyecan varken kesin alırsınız o akyaları. Baksanıza daha anlatırken tutmuş kadar oldunuz .
Tayinim de Antalya-Kaş'a Çıktı, Balıklar beni bekliyor sanırım Merhaba arkadaşlar tayinim Antalya-Kaş a çıktı, umarım orda da bir çok değerli balıkçı arkadaşla tanışırım. Saygılar.
Öncelikle hoşgeldiniz. Ve tabii tayininiz de hayırlı olsun. Madem çarpan avını çok seviyorsunuz, üzülmeyin tam yerine gidiyorsunuz. Çarpan balığından geçilmiyor Kaş. Ama şu anki durumunu bilemiyorum, belki balon balıkları sarmıştır oraları da.