Sokar hakkında

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında greenfish tarafından paylaşıldı.

1. greenfish

greenfish q

şamandıralı 2 iğneli takımla sokar balığı yakalıyorum. benim yakaladıklarım maksimum 15-16 cm oluyor.fakat daha büyükleri var ama onları nasıl yakalayacağımı bilmiyorum.forumda bi kez karşıma çıktı baya büyük bi sokar.
    bana daha büyüklerini nasıl yakalayabileceğimi kim sölicek :D

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Kısmet :) sabır, sonuç ..:)

3. greenfish

greenfish q

ben büyük sokarları gözlemledim hep aşağıdan gidiyorlar, baya diplerden. hakkında bildiğim tek şey bu büyük olanların.

4. mcdrej

mcdrej ALİ BARAN

0.18 yada en fazla 0.20 misine kullanacaksın misinenin ucuna tek igne takacaksın ( sinek igne diye tabir edilen igneler var ) rengi siyah olsun 1 karış üstüne yaprak kurşun takacaksın ekmegin iç kısmını kullanacaksın bunları yaptıktan sonra balık tutacagın alanı belirle sonra kullanacak oldugun ekmekten agzına bi parça al ve çigne sonra balık tutacagın yere at ekmegi ekmek suya düşünce dagılacaktır böylece balıkları toplarsın bir araya üst kısımlarda küçük sokarlar başlar ekmege sarmaya ama bize lazım olanlar alt kısımda bir kaç kere yemledikten sonra yaptıgın tek igneli takımın ignesine ekmegi sıkarak kefaldeki gibi degil ( kefalde genelde papatya gibi durması lazım ekmegin dip kısmını sıkarlar uc kısmı dagınıktır ) sen normal şekilde ekmegi sık sonra bir karış yukarısına taktıgın yaprak kurşunuda ekmek içiyle kapat büyük olmiyacak sekilde ve salla oltanı balıkların oldugu yere oltan yavaş yavaş inecektir küçük sokarlar tıkılıyacaktır oltan inerken ve aşagıya geldiginde büyük sokarlara ulaşmış olacaktır dikkat etmen gereken oltanı dibe yatırma ve gevşek tutma misineni sokarın yakalandıgını anlamazsın onun için biraz gergin tutarak parmagında hisset sanki dibe degmiş gibi oldumu oltan bilki sokarın agzındadır igne ve çektigin zaman alırsın sokar direk olarak yan şekilde kendini saga sola dogru basar kayalık alana kaçmaya çalışır burda yapman gereken misineyi saglam tutup biraz onun saga sola gitmesini bekledikten sonra yukarıya çekmen ayrıca sokar teke diye tabir ettigimiz yemlede yakalanır sana şimdiden rastgele...

5. greenfish

greenfish q

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.avlakda şu sıralar tık yok. kışın gelmesiyle balıklar çekildi mi ne cyr

sokar balığı kışın da kıyı da oluyor di mi?

6. balıkçı97

balıkçı97 Kemal

En İyi Avı:
    750 gr Müren balığı
    Ben genellikle 3 lü kancayla çarpma yapıyorum, yem olarak taze ekmek içi kullanıyorum. Boyutları değişiyo 22-23 cm geldiğide oluyo, 11-12 cm geldiğide oluyor.

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    şamandırayı uzun kamışa bağlarsan istediğin mesafeye indirirsin. iskele gibi yerlerden iş görür.
    ya da şamandıranı ve çaparini ratla uzağa atarsın
    ama dikkat et saklan, sokar çok ürkektir, hareket görürse hemen dibe batar ya da uzaklaşır.
    suya ekmek parçaları attığın zaman etrafına toplanırlar buda balıkları kendine çekmeni sağlayabilir.

8. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Büyük sokarlar derinde oluyorsa yemi derine indir . Üstte şamandıra , en altta da şamandırayı batırmayacak boyutta bir kurşun olabilir . Ortalarına 3 yada 4 tane iğne bağla .Kurşun-şamandıra mesafesini derinliğe göre kendin ayarlarsın . Uzun tutarsan derine iner . Ancak ileri atmak problem olabilir , olursa uzun bir kamış kullanabilirsin ... Rastgelsin , umarım tutarsın ...