Merhabalar Başlığı ben de pek beğenmedim Geçen pazartesi İstoç' a gittim, hem gezi hemde kaşıntımı geçirmek amacı ile ayrıca tanıdıkları uzun süre görmeyince sohbet ve anlatacaklar birikiyordu Neyse ilk iş Shimano ya uğramak oldu, ilk kaşıntı ilk darbe hemen dayanamayıp bir adet Powerpro Super8slick alıverdim en sarısından Ordan çıktım Yücel ağabeye uğrayacaktım ki, Tekirdağ da uzun zamandır süren kuvvetli rüzgar aklıma geldi (max-rap 13 ile ileri atımda bil hassa lodosta sıkıntı çekiyordum) doğru Kısık'a hemen bir tane max-rap 17 aldım ve böylece 2. kaşıntıyıda gidermiş oldum derken 3. kaşıntı bastırdı Gittim 0.15lik yeşil bir örgü daha aldım ama içime sinmeyerek(daha kalını yoktu) Ne çok anlatmışım, neyse gelelim soruma şimdi bu 0.15lik örgüyü surf takımda kullanmak amacı ile makineme sardım şok falan yapmadım ama rüzgar devam ediyor ve 100 gr, 125 gr lık fırtına kurşunları kullanmam gerekebilir. Bu incelikte bir örgü ile yukarıda belirttiğim ağırlıkta kurşunları şoksuz ve kamışı kırmadan ayrıca parmağımı kesmeden atabilirmiyim:laughing: Bir diğer sorumda şu olacak; 0.35 lik şok uyguladık diyelim albirght ile, *** attığımız düğüm yüzüklere takılarak mesafeyi kısaltmayacak mı?
Selam Çağrı, 0,15 örgüye 0,35 şoklamak kolay değil, ancak ağır kurşun kullanırken kesinlikle yapmak zorundasın. Şoksuz olursa hem parmağını keser hem de makine kapanırsa kopmayacağı için kurşun dönüp seni yaralayabilir. Bu konuda önereceğim tek düğüm Mahin düğümüdür.
Teşekkürler ağabey google amca bilir mi bu Mahin düğümünü? Bir de ağır kurşundan kastınız kaç gramdır mesela?
Google amca her şeyi bilir Aşağıdaki linkte gayet iyi anlatılmış. Mavi renkli olan ip, sarı renkli olan da şok misinesi. Düğüm ucu geride kalacağı için atışlarda halkaya takılma sorunu yaşanmaz, zaten uzun ama son derece ince bir düğümdür. Ağır kurşun derken senin bahsettiğin 100-125'i kasdettim. Biz Boğaz'da 0,18 ip üzeri 0,35 şokla 170 grama kadar atıyoruz. Daha ince ipler kullananlar da var. http://www.bigcarpbait.co.uk/product_images/uploaded_images/MAHIN_voorslagknoop.jpg
hayatımda hiç 170 gram kurşun atmadım hatta surf takımı ilk aldığımda Beşiktaş sahilde denemek için bile 75 gram kurşun attığımda arkamda ( öğleden sonra güneş kavururken) bira içen bir amca bağırıyordu " Hakkını ve o kamışın hakkını" diye:laughing: :laughing: :laughing: bende içimden geçirdim deli mi ne daha ne hakkını vericem ta ki adam kamışı alıp atana kadar. Rahat 1 dakika havada süzülmüştür kurşun:laughing: :laughing: :laughing: Hemen deniyorum düğümü ağabey albright a çok alışmıştım spin takımda gerçi sonra onu da bıraktım sadece ip kullandım
Anlattigin sekilde atilir çagri. Ama uzaga atiyim diyosan en az 0.30 en çok 0.40 3 kulaç fc farz dügüm, kullandigin misinanin mukavemetine göre degisiyor. Ben semsipasapasaji dügümünü kopmadan baglayabilirken aret mahin diye tutturuyor. Gerçi o 170gr atiyo icabinda. Albright da deneyebilirsin
Mahin dğümünü attım tutturamadım şemsipaşaya elim hiç yatkın değil ağabey denemelerimin hepsi hüsran olducyr
Roy Şemsipaşa düğümü hiç uç bırakmadığı için şok düğümü olarak en iyi düğüm şekli ama naylon misineleri birbirine bağlamakta kullanılıyor sadece. İpi naylona Şemsipaşa ile bağlarsan kopmuyor dediğin o düğüm ağır kurşunla Boğaz akıntısında tık diye gider.
2 oldu atıyorum ikisinde de düğüm albright da olduğu gibi oturmuyor gidiş sarımı gösterdiği gibi 10 dönüşü ise 6 yapıyorum ı ıh oturmadı
Kullandigin misinaya göre degisiyor aret yigenim msnde de günlerce yazismistik burda da sayfalari dolduralim 0.35 fc asso camuflage + daiwa tournement 0.18 8braid örgüyü bagla bakiyim semsipasa ile kopuyormu kopmuyormu. Kalorifer borusuna takip asilma ama tak 150gr kiyidan salla
İşte sen elinle çektiğinde kopmuyorsa denizde de kopmaz zannediyorsun ama 170 gram kurşun + balık + Boğaz akıntısı elinle çektiğinden daha fazla yük bindiriyor düğüme. Söylediğin düğümün Boğaz'da dayanmayacağına eminim. Kışın geldiğinde deneriz, sana bir kurşun ve bir sahteye patlar bu deneme
Olması lazım Çağrı, birkaç deneme ile bulursun. Önce ip misinenin kesik ucunu çek geldiği kadar sonra ana bedenleri karşılıklı çek. 2-3 kere bunu tekrar edersen gitgide oturur düğüm. Tabii ilk başta naylon misinenin halkasını çekip sıkıca kapatman lazım.
Hakli oldugun yönler de var ama öyle biyere takip tam güç asilmak kadar baski olusmaz hiçbir sekilde tabi sonuçta 5dkda bir atçek yapmiyorum. 150gr ile yemli avda problem yaratmiyor su an. Benim sahteme kursunuma ne patliycak. Max rap, husky jerk mi aticam 20cm çinekopa tabikide sendeki sahteleri riske edicez
Yemli avda beklerken tabii ki sorun yaratmaz, sağlam bir balık gelsin de o zaman çok pişman olursun o düğümü attığına Şemsipaşa düğümünde sağlam bir yük binerse ip misine naylonu keser.
Sanırım düğümü attım albright yapısında mı olması gerekiyordu onu tam bilemedim ama öyle de oldu. İş merada atışlara kaldı. Umarım ip alarak kötü etmemişimdir