arkadaşlar sazan avı için solucanın rolü büyük önem kazanıyor gelelim asıl konuya solucan herkesin bildiği gibi ıslak ve nemli yerlerde yaşar daha iri ve çok bulmak için eğer toprak yeteri kadar ıslaksa ve üstünde kurumuş otlar varsa yada dökülmüş kuru yaprakların altında bolca bulunur ama ıslaksa eğer ıslak değilse iyi yumuşak toprağı açıp (ağaçların mazı ağaçlarının altı gölge tarafı)daha iyi olur içine yaprak ot türlerinden atıp ıslayıp kapatabilir otlar biraz kuru olsa daha iyi olur ve bu ıslamaya belli aralıklarla yapmalıdır böylece solucanları oraya çeker 4-5 güne solucan kaynar orası şimdiden rastgele
bilgi için teşekkürler... benim de bir örneğim olcak... bir meyve kasasının kenarlarını güzelce kapattım içine de solucanın yaşayabileceği türde toprak koydum toprağın içine birkaç parça bitki yerleştirdim(kazılmasını engellemeyecek şekilde) ayrıca bol miktarda ot yaprak ve kök parçası koydum gayet doğal bir ortam oldu... kasayı da balkona yerleştirdim... rasgeldiğim yerde solucanları toplayıp kendi yaptığım ortama azat ediyorum balığa gideceğim zamanda arama derdi yok ordan hemen paket yapıp yolumu alıyorum... gerçekten çok rahat oluyor... uğraşabilecek durumda olanlar varsa tavsiye ederim... saygılarımla...
ne demek halil kardeşim... konu açcaktım unutmuşum anlatmama vesile olduğun için asıl sana teşekkürler
bence solucam balık avında gerekli fakat sazan avında çok ta fazla gerekli deiğil mısır küspe ve hamurdur sazan yemi
Güzel fikir köyde fazla zamanım olmuyo gerçi ufak çocuklara bana solucan lasım diyorum elemanlar bi ufak şişe solucan getiriyolar .Sonra bende tuttuğm balıklardan ufak bi tane veriyorum... Gerçi diğer tuttklarımda bende kalmıyo Ben balık yemesini fazla sevmem anca aç kalırsam yada böle acayip acıkırsam yerim.Tuttuğum balıkları ya kaldığım dedemlere nenem geç kaldım diye çok konusursa teyzemlere götürüyorum onlar yiyo