Yeni gittiğim bir avlakta tüm oltalarıma bu balıktan takılıyor nekadar büyük iğne kullanırsam kullnım nasıl başarıyorsa yemi bozuyor iğneye taklıyor bu balığın ciinsi nedir? http://e1206.hizliresim.com/y/8/7n9th.jpg
Kesin Emin olmamakla birlikte Green Terrör Çiklit e benzettim. Acayip yavru veren etçil bir balıktır. Birileri göle bırakmış olmalı.
Böyle bir şeyse; Ekolojik açıdan zararlı balık türlerinden Güneş levreği. Bu da bizim Solucan düşmanı
Aynen Nuri abi eklediğin resimdeki balık yakaldıgımı dısarı atıyorum geri salmıyorum inan her attiğmda 1 tane geliyor sarmışlar gölü
çok yanlış düşünüyorsun, o balığı tutup tutup sudan dışarı atıp öldürmek lazım. O balık oldukça doğal türler ( sazan, aynalı sazan, kefal vb.) belki daha çok zarar görür.
e o zaman idam cezasının kaldırılmaması lazımdı,birini öldürmenin suçu onu öldürmek olmamalı.Hatta o balık bunu karnını doyurmak için yapıyor zevk için değil ama tabi görüş farklılıkları olabilir saygı duyarım,eğer kusurum varsa affola.
Peki ozaman israil sazanı denen türünde yaşamasına destek olalım bu sayede orjinal türlerin yok olmasını izleyelim.
ben destek demıyorum kı sadece karısmayalım,goldeki butun katil balıkları yakalayamayız ki.Sen gunde 10 tane yakalasan,senın gibi baska 15 kısı daha olsa gunde 150 eder belki bu balıktan o gölde yuzbinlerce var.Nasıl başa çıkabilirsinki?Bu konuda tecrübeli abilerimden cevap bekliyorum
(e o zaman idam cezasının kaldırılmaması lazımdı,birini öldürmenin suçu onu öldürmek olmamalı) Evet kaldırılmaması lâzımdı...!!! Kaldırıldı sonuçlar meydanda, şikâyete geldimide milletçe çok güzel feryad etmesinide çok iyi biliyoruz...! o zaman katillere, hapçılara, tinercilere, kapkaççılara, hırsızlara, soygunculara, tecavüzcülere, velhasıl insana karşı tüm zararlı iki ayaklılarada karışmayalım...! idk istediklerini yapsınlar..! istediklerini etsinler...! Tabi sonuçlarınada katlanmak kaydıyla...! hihi
Selim kardeşime katılıyorum. İnsanların yapmış oldukları bir hata yüzünden canlıları güneşte kurumaya maruz bırakarak öldürmenin balık populasyonu üzerinde bir etkisi olacağını zannetmiyorum. Kaldı ki bu tip balıklar avlanarak yok edilebilecek türler değil. İlim ve bilim yolu ile ancak yok edilebilirler ve gayet insani yöntemlerle yok edilmiş olurlar. Bir video da seyretmiştim genetiği ile oynanmış ve kısır balıklar suya salınıyordu bir süre sonra balık nufusu ciddi anlamda düşüşe geçmişti. Tabii bunun için duygular ile değil mantık kullanılarak hareket etmek gerekir.
sonunda benimle aynı düşünceye sahip birini gördüm gerçekten çok sevindim,bana destek olduğunuz için ve çok güzel bir yazı yazdığınız için teşekkür ederim
burda insandan söz etmiyoruz ki,zavvalı ufacık bir canlıdan bahsediyoruz,onun zekası yok bunu içgüdüsel olarak yapıyor ve bunun için onu suçlayamayız,suçlasak bile onu öldürmemeliyiz