slm arkadaşlar solucan ile turna avlayan arkadş varmı ben bunu yeni duydum daha denemedim sonuç verirmi tutan varsa nasıl bir yöntem uygulamak lazım nerelerde deniyelim vereceginiz bilgi için şimdiden tşk ederim.
Şimdiye kadar turna avında solucan hiç kullanmadım, zaten özellikle kullanılan bir yöntem de değildir. Ama hiç düşmedi de değil. Ancak gelenler genelde karış büyüklüğünde aç gözlü ve büyüme heveslisi yavru turnalardan başkası da değildir. Onlarıda büyüde geeel şarkısı şarkısı eşliğinde suya salarız.
slm rıfat dedigin gibi tesadüf tutanlar oluyor belki dedim özellik le bunu deniyenler ve yöntem geliştirenler varsa ben ilk gittigim de deniycem kısmet olursa solucan ları biraz büyük seçeçegim kısmet diyip atcaz oltamızı bakalım ben yeni üye oldum bundan sonra gene karşılaşırız gelişmeleri yazacam tabiki birde bakmışın solucanla şöyle bi baba yakalarız nedersin
turnayı bilemem ama bunu denerseniz yayın yakalama ihtimaliniz var ama yayın sezonu kapalı onun için bunu yapmanızı tavsiye etmem bence siz ince solucan ve ince iğne ile ufak yemlik balık yakalayıp turnaya canlı yem atsanız çok daha verimli bir av günü geçirmiş olursunuz
Evet parmak kalınlığında solucan takacaksın yada tavuk ciğeri ,dana burnu ,sülük ,kurbağa ,canlı balık yayın hasta olur bu yemlere ,dayanamaz ağzının tadını biliyor hani ,ama maalesef 1 Temmuza kadar Trakya bölgesi için konuşuyorum yasak yayın avcılığı kısmetse 1 mayısta Tatlı su levreği serbest olacak Oda en az turna yada yayın kadar etcil ve lezzetli bir balık tavsiye ederim . Konumuz Turna bende Turnaya ya istavrit atıyorum yada at çek yapıyorum kaşıkla solucana hiç duymadım vurduğunu ama vurabilir neden olmasın çünkü etcil balık adı üstünde
solucana arasıra denk geliyo ama çok ufak turnalar.tavsiye etmem boşuna kürek sallama derim bence .canlı balık tak eminimki çok verim alacaksın.
terkos gölünde yayın icin solucan la dip oltası yapmıstım..zarzor cektim bide baktım turna..alamadan kurtuldu ...bende sasırdım o an.. ara sıra geliyordemekki.
Komik ama daha dün solucanli samandrali oltamin 2 kancasina ayni anda hem levrek hem de yaklasik 50 cmlik bir turna geldi... Tuttugum nehirde (wörnitz) turna yasagi 15 mayisa kadar oldugu icin geri birakmak zorunda kaldim..Benim düsüncem levregin cirpinisina saldiran turnanin bir sekilde diger kancaya da takildigi oldu..Ama yukaridaki mesajlardan sonra belki de yeme de atlamis olabilir Isin ilginci 2 baligin da sadece 1 metre önümden kancaya takilmalari oldu..
merhaba ahmet abi...turnanın geldiği canlı yemler genelde canlı balık, solucan ve sülüktür...bu yemlere %100 saldırır ve en çok verim aldığımız yemlerdir...tabi yapay yemlerle at-çek yaparak avladıklarımızın yeride ayrı(rapala, mepps, sasy vb...) ...
çivi -karış büyüklüğündeki turna yavrusu- tutmak için normal bir olta da iş görüyor. kimi zaman çok vuruyorlar...
slm arkadaşlar herkez bişeyler yazmış tşk edrm. ayrıca belirtmek isterim ben normal sahte veya gümüşlede avlan dım onlara çivi veya karış tabir ettiginiz balıklarda vuruyor kimi zaman önemli olan küçük balıgı geri salmak herkez umarım bunu yapıyodur.
sevgili arkadaşalar ve abilerim. kızılcahamam lıyım solucanla turna tutulması imkansız diyemem ama mumkun degil. fare ile tutunı gördüm. canlı balıkla tutanı surekli örüyorum. kaşıkla tutanıda gördüm. yanlız solucanla görmedim. solucanla atcek yapınca egrekayada tatlı su levregi gelir. ama ufakları. harici turna cıkan bircok yerde solucanla sazan vs benzeri attım gelseydi bana gelirdi. turna kendi cinsini bile yiyen bir baık evet ama bir ihtimal şöyle tahmin ediyorum. solucanardan sac örgüsü yapıp at cek yaparsanız belki gelir
ben solucanla turna yakaladım.doğru solucanla turna çıkıyor fakat denk gelmesi lazım.ben sazan avlarken tesadüf 2 tane yakaladım.hatta biriside oltayı sararken kaptı.demek istediğim özellikle solucanla turna avı yapamazsınız.bi tavsiye solucanı kancaya takarken hareketini kısıtlamayın rastgele
ben soylediğim gibi dip oltası beklerken geldi turna turna oldugunu bile anlamadım yosunlara takıldı sandım bi ağır geliyodu olta kenarda bide ne gorum baya iyi bir turnaydı zaten gordum gormemle kurtuldu kactı ... ogunde durmadan kucuk yayın yavrusu takılıyordu oltama belkide once yavru balık takılmıstır turnada ona atlamıstır bilimem.. kasık rapala varken solucan olurmu hic turnaya
Solucanla büyük turna (büyük derken limit üstü) tatabilme ihtimaliniz oldukça düşük denildiği gibi büyüme hevesindeki ufak turna belki gelir