Bende 1 kez tatlı suda avcılık yaptım. Solucanı 1. ve 3. gibi kullandım. Denizdede boru kurdunu ilk zamanlar 3. gibi yapıyordum ama öğrenince 1. gibi yapmaya başladım. Ancak 2. şekli çok merak ediyorum ; bana daha hareketli olurlarmış gibi geliyor ama ileri atarken çıkma olaşılığıda çok gibiler
2 nolu yöntem solucandan ziyade (tatlısu için söylüyorum) sinek larvalarında çok verimli oluyor. Ancak solucanlar da küçükse denenmesini tavsiye ederim...
Hayır arkadaşım. Çıkma olayı asla söz konusu değil. Ama eğer dayanıksız solucan kullanırsan iğneye takarken bile kopup duruyor. (sıcakta bekletilmiş solucan mesela. solucanları serin yerde muhafaza edin)
Ben eğer adam akıllı solucan bulursam 2. resimdeki gibi yapıyorum ve şimdiye kadar işe yaramadı . Siraz için kullanmıştım. 1. yöntemi denemeyi düşünüyorum ama iğneyi o şekil geçirmek zor, çünki kımıl bir türlü istediğim şekilde durmuyorlar .
selam arkadaşlar solucanın oltaya takış sistemlerinin 3'ü de farklı balık ve boydakilere etkili olur.1. sistemde eğer iğneniz büyükse küçük balıklar kenarlarından yer ve sonuç alamayabilirisniz.2. sistem büyük balıkların dikkatini daha çabuk çeker.3 sistemde ise iğne görünür veya solucan toplanıp yeterli hareketliliği yerine getiremez en ideal sistem 2 numaradır rastgelsin.
solucanı bulsam her türlü takmayı deniycemde burda solucanı bulmak balığı bulmaktan zor :S boru kurdunu şekil itibariyle 1.yöntemdeki gibi kullanıyorum atarkende kolay oluyor verimde alıyorum ama çoğu kez muhterem suya girince ne yapıyorsa kurtuluyor yada tırtıklanıyor
1. yi tatlı su kefali için kullanıyorum 3. yü sazan için 2. yi hiç kullanmadım pek yem savurgalığı gibi geldi
Solucan çok hareketliyse avucunuzun içine alıp üstüne diyer elinizle tokat atın.Darbe sersemletir.Çok sert vurup preslemeyinde