Perch et yiyen ve saldirgan bir balik ve bende bugunlerde perch avlamaya karar verdim peki perch yakalamak icin hangi yemleri kullanmali herkes mepps diyor ama solucanla bu balik tutulabilir mi?Ve tabii birde kucuk beyaz sasiler yada rapalalar is gorur mu?Cevaplari bekliyorum ozelliklede solucan konusunda...
Meps olur,silikon olur, solucan daha güzel olur, canlı yem de olur. Daha önce hiç denemedim, nereden duyduğumu (veya okuduğumu) hatırlamıyorum, renkli çapariye de (özellikle beyaz) gelir diyorlar.
Ben yemli avlanmayı sevmiyorum ama Perch için En etkili yem ve avlanma şekli solucan. Mepps'te ve ya sahtede verim olmasa bile solucan her yerde her zaman iş yapar...
solucana her yerde gelir tatlısu levreği. en iyisi 3 lü dip oltası. silikon ufak sahte balık kaşık ve sasiye de gelir ama verim için mepps silikondan daha iyi. MG-002F STRIKE PRO 032A Rapala forumda bir arkadaşımızın memnun olduğu sahte.
bende bir konu açmıştım.sağolsun arkadaşlardan bol bol cevap aldım.eğer avlandığın suda israil sazanı varsa levreğe sıra gelmiyor.israil hemen solucanı yutuyor.tatlı suda solucan vazgeçilmez bir yemdir.her zaman iş yapar.ben geçen pazar günü canlı balık ile 3 tane levrek aldım.solucanlı takımla 20 den fazla israil geldi.avlak dibinde herşey var.dip oltası çok takıldığı için kullanamıyorum.bugün aldıklarımla beraber 10 çeşit mepps ve 4 çeşit rapala oldu.bu pazar deneyip görücez.ama yanımdan solucan eksik etmem
Arkadaslar yardimlariniz icin hepinize tesekkur ederim tek igneli dip oltasi yapmayi dusunuyorum igne kac numara olsun perch e uygun?
3 numara üçlü iğneyi mideye indirebilen bir balık için iğne boyu fazla küçük olmasa iyi olur derim.Sap kısmı uzun iğnelerden kullanırsan çıkarması daha kolay olur
Bend bugün 3 numara turuncu mepps ile iki tane perc denen tatli su levreginden aldim ancak boylari ufak olduğundan suya geldi i iade... mepssi az batirin dipten gelirse perch hayvani atliyor
K7çuk baliklarin solucani parça pinçik etmemesi için solucani iğne ucundan başlayip misinayada takmani tavsiye ederim.
Mepps iğnelerine bir parça solucan ilişyir verim artacaktır.Levrek genelde kıyıda olduğundan atarken fazla asılmazsın iş hallolur.