selam abiler solucanla turna tutulurmu hiç deneyen oldumu yoksa yasakmı serbestmi yardımcı olursanız sevinirim.
Hiç tutan gormedım bende denemedim canlı balık kasık ve slikon yemlerle daha cabuk yakalayabılırsınız..
İlk turnamı yanlışlıkla solucanla yakalamıştım, iki arkadaş balığa gittik yanımdaki arkadaş kamış ve makinalı oltayı altı 15 sene önce o zamanlar maddi durum makina almak kamış almak kolay değildi. Arkadaşım at çek yapacam dedi yan tarafa geçti bende solucanla kadife yakalacaktım neyse 10 dk sonra geldi bir tane turna yakalamış bana hava atıyor şunu oltadan çıkarsana gibi tam o sırada benim oltaya balık vurdu (çamur takmıştık zil yoktu) balık yemi aldı çekmeye başladım yarıya kadar çektim olta boşaldı balık kaçtı bende üzüle üzüle oltayı çekerken birden tekrar ağırlaştı kenara aldığım turna arkadaşımın tuttuğu turnanın hemen hemen 2 katı büyüklüğündeydi
çok nadır yolunu şaşırır sa..... solucan cok oynak olacak bırde goze hıtap edecek, buyuk olacak, belkı ozaman ..... erdem abının dedıgı gıbı.........
bundan 3-4 sene evvel biz çapak tutarken yanımızda bir vatandaş solucanla ufak bir çivi yakalamıştı. Fakat sen illa turna tutucam diyosan başka bir arkadaşın söylediği gibi solucanla önce ufak balık tut sonra o balıklar ile turna tut .
Solucanla yılan balıgı tutulur. Yada ekmekle küçük kefal alınır yem yapılır. Ancak böyle bir şey yinede denemek istersen. Bence yanına başka takımda al sıkılmadiye. Zor bir deney olacak çünkü. Ama muhakkak sonucu bize yaz. Bizde bilelim. Yanlış biliyorsak düzeltelim
Tutuluyor. Gübre solucanı ile peşpeşe 5 turna (hepsi eşit 50 cm) tuttuğumu bilirim. Sazan hamuru ile yayın da yakalamıştım.
bu pazar tüm malzemeleri götürecem ama öncelik solucan olacak günümün yarısını solucanla uğraşarak geçire bilirim
selam arkadaşlar geçen pazar günü bi arkadaşımız bahçecik barajından solcanla dokuz tane turna aldı ilginçtir ama gerçek
o turnalar etiyopyalı olabilir. Onune geleni yiyen cinsinden yere göre degişir ama en iyi ve buyuk turna icin canlı balık 10 numara iş yapar.biz extra olarak Banjo Minnow 666 silikon balık seti aldık daha denemedik ilk sonucları size bildirecegim..saygılar