herkeze selamlar av rapolarında gezınırken dıkkatımı ceken bu solunar teorısı oldu bıraz araştırdım dogruluk payı baya bı yuksek gibi tabı puzzle tamamlarsan bılgısı olan varmı acaba ilk konu acısım yanlışım varsa kusura bakmayın herşey gönlünüzce olsun
Bu takvimin işe yaramadığı bilimsel olarak tespit edilmiş. Uzatmanın anlamı yok pek. Algıda seçicilik nedir biraz araştırın.
Hüseyin kardeşim,bir hafta önce,bluefin jack (hüseyin) kardeşimiz bu konuyu gündeme getirmişti,sanırım farketmemişsin http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50232&highlight=SOLUNAR Ayrıca yine 1-2 ay önce yine gündeme gelmişti http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48812&highlight=SOLUNAR faydalanmanı dilerim
fatıh abı farketmedım valla ıyı oldu hartırlattıgın valla gezerken bı raporda dıkkatımı cektı bı sorayım dedım kusura bakmayın boyle bır rapor oldugunu bılmıyordum tam cozemedım sıteyı kullanmayı
fatıh abı cok sagolasın baya bı faydalandım anladıgım kadarıyla bu olay benıde aşıyo cok karısık bırsey en ıyısı sizin gıbı ustaları takıp etmek zamanla tecrube hem zevklı hemde yerınde olacak
aslında çok basit hüseyin O program o kadar çok işe yarıyorki o kadar hatta balığı tuttupun anda fotosunu çek anında kayıt etsin koor ile beraber
Ay ve güneş, sudaki bir şeyleri, görüşü, akıntıyı vs. değiştirir. Bu da apaçık şekilde denzideki koşullarla birlikte balık avcılığını da etkiler demek. Ama balık avcılığını sadece bunlar etkilemez, rüzgar, yağış, yunuslar vs. bir sürü şey etkiler. O nedenle bu takvimle ava gidersen, tutup tutmayacağınının ihtimali toplamda değişmez. Fakat sen bu takvime göre gidiyorsundur. gidersin, gidersin ama, bu takvime göre gidip tuttuğun avlar aklında kalır. Bir müddet sonra bu söylenince aklına sadece o başarılı avlar gelir ve sonuçta bu takvim işe yarıyor dersin. İşte algıda seçicilik budur.
Yine dalmışsın konuya bodoslama tornistan yapta vurmayasın kayalara Serdar bu takvimin ana diyagramını boşver sil at kafandan Minör majör saatlerini olayın aslına bak NE lazım AY saat çıkışı ve batışı Ne lazım Güne doğum batımı Ne lazım ayın parlaklığı % kaç oranında gözüktüğü Ne lazım koordinat bilgileri Ne lazım Balığı şak fotola aynen siteminde koordinatlarıyla beraber saatıyle beraber oldu sana kendi balık arşivin. Bana lazım olanı bunlar Fishing Deluxe kullanıyorum Çokta memnunum. süper ötesi lazım ve gerekli ayrıca birde Baramotre kullanıyorum yanında gerisinide bilmem. Zaten pusula gps baramotre, mevcut hemde hepsi iphone üstünde başka ne ihtiyaç kalıyorki ayrıca cep telefonuna birde takla atmı dememiz lazım....
Üstadım etme şunu. Solunar teorisi başka, senin telefondaki program başka. Bend eöyle bir program kullanıyorum. Hava durumu, yol durumu vs. not alıp balık arşivi tutuyor. Evet, süper iş yapıyor. Ama o programı alıp boğaza gidersem çuvallıyor.
Olay Amaca hizmet etmesi değilmi evet. Bunun adının Solunar olması olmaması takvim metod vs olması değil sen diyagramdan bakıyorsun bende bakmıyorum. Yoksa yerim teorisini bana hizmet ettikten sonra gereken herşeyi alabildiğim sürece bana yeter. yoksa körü körüne adamın teorisini ne savunacak nede arkasından gidecek halim yok. ama adam bu programı yapmış hemde süper yapmış fishing delux o kadar. Yani Kısacası bence BMC Not ayrıca o teldeki programda aynı teoriye gore hazırlanmış
banghead banghead Solunar teorisi, aha şu saatte gidersen balık, şu saatte gidersende havanı alırsın diyen bir teori. bunun programla falan filan ilgisi yok üstadım. Geçen yıl lüfer yaptı mı? Ama aç bak, bu teori diyor ki, geçen yıl eylül ayında en az 8 gün süper balık yapacaktı. Peki yaptı mı? Bu teoriye göre, her ay belli günlerde süper balık olacak, belli günlerde hiç olmayacak. İşte bu olay bundan ibaret. O program filan apayrı bir olay.
Sen programa baktınmı yoooo işkembe-i kübradan yaz bana serdar bak önce adamın takvimine sonra konuşalım üzerinde bu takvim mevcut hatta yarın deli balık olacak ta diyor dersenki inanıyormuaun hayır. ama bu programda bu uygulama var
Yarın gidip bakalım aslı varmıymış, olur mu? reeling diyorum yani, hatta mangal bulup :hungry: diyorum, ne dersin?
Kendın birşey yapmayacaksın sadece makınanın foto tuşuna basacaksın kendısı mera koor ile beraber kayıt edecek at değil deve değil bu kadar iş sadece resim çekecek makına bu....