selam tatlisucular,bu av resimlerini www.canadaturk.ca sitesinden arakladim,sucumuz affola.toronto sehrinin kenarina kuruldugu ontario golunden yumurtlamak icin ganaraska irmagina giren somonlari yakalamis ontario eyaletinde yasayan soydaslarimiz,lakin www.balikavi.net sitesinden haberleri yok herhalde,bende oradan calip fotolari gonderiyorum,daha ayrinti isteyen siteyi ziyaret edebilir
natıonal geographıc, son evrimine girip yumurtlamaya gelen bu balıkların insan sağlığı açısından zararlı oldugunu resmi sitesinde yazmıştı.
Eti çok lezzetsiz ve zararlı bir balık. Rizede alabalık tutarken yanıma gelen bir adam ısrarla tuttuğum gökalalara somon diyordu. Burda somon yaşamaz diyordum ama anlamıyordu herif.
somon baligi,kirmizi benekli dere alasi ve deniz alasi ile ayni genetigi tasir.yani bunlar ayni baliklardir.
yumurlamadan hemen once yakalanmis somon hic yemedim,ama denizde yakalanan somonlar gayet lezzetli,turkiyede satilan somonlar ciftlik somonu,onlarida hic yemedigim icin lezzetlerini bilmem,burdada hicbir cins ciftlik baligini yemem
Güzel resimler, teşekkürler Adem. Somon oltacılığı insanın ömrüne ömür katar. Bu avları senden bekliyoruz ama, avut bakalım kendini. Selamlar, sevgiler.
Burada bir yanlışlık var. Genel adı ile somon balıkları ile Alabalıklar aynı aileye mensup olsalarda aralarında kromozom sayısında farklılık vardır. Konu ile ilgili Yakup Erdem abimizin bir yazısı vardı ve detaylıca anlatılmıştı sanırım. Deniz alasını bilemiyorum ama kırmızı beneklerle somon balıkları aynı balıklardan değildirler.
Adem bey, bu balıklar silver salmon mu yoksa king salmon mu ? Eniştem Alaska gezisinde tuttukları bir King Salmon un etinin güzelliğinden bahsederdi de
siz ne derseniz o,yaklasyk 10 a yakin ismi var,atlantik salmon,silver salmonda deniyor,salmon ailesinin en iri cinsi,pasific okyanusunda yasayanlarin en buyukleride king,spring,chinook,tyee olarakda soyleniyor,45kg olanlari eskilerde yakalanmis.ortalama 10-20kg arasi yakalanmis bu sene.