Maalesef kefalden başka balıklarda pek yetenekli değilim, belki de kefal kadar diğerlerinin üzerinde düşmediğimden. Neredeyse iki haftadır köpek bakımı maksadıyla amcamda kaldığımdan kendi evime bugün döndüm, telefonun USB kablosu da yanımda olmadığından resimleri yeni ekleyebiliyorum. Balıkların hepsi İstanbul/Florya sahilinde, takribi 1 metre bedene 0.20mm çapında Japon malı Dragon marka copolymer yeşil misinaya bağlanan 6-8 adet arası Mustad 8 numara beyaz iğneyle yapılmış, 75-115 gram arası değişen kurşunla kullandığımız dip kıbrıslarla yakalanmıştır. İlk olarak tam gününü hatırlamasam da Ağustosun son haftası yapılmış avın sonucu. Tahminen 19.30-22.30 arası dört kişilik bir ekip olarak avlanılmıştır, toplam balık adedi 14 olup toplam ağırlık 2.87 kilogramdır. En sağda görülen ufak balık kefal değil gümüş olup espiri amacıyla fotoğrafa dahil edilmiştir. İkinci karede ise 2 Eylül tarihinde 3 kişilik bir ekip olarak yaptığımız av vardır. Bu avımızda saatlerce boş atıp çeken şahsım büyük olanı yakaladıktan sonra oltayı bir kenara koymuş ve balığı çekerken yaşadığı büyük stresten kurtulması saatlerini almıştır. Değerli arkadaşım, usta kefalci ve yetenekli futbolcu Uğur benim çektiğim tezek levreğiyle poz verirken; Beraber avlandığım değerli arkadaşlarım Uğur, Ahmet ve kimi zaman aramıza katılarak bizi sevindiren Cemo'ya buradan saygılarımı ve sevgilerimi yolluyorum.
paylasim icin tesekkurler kardesim guzel baliklar afiyet olmustur size...yanliz kibris yerine hemen önunu ekmekle yemleyip guzelce 15 dakika sonrada 6mt kamisla 1 gr hassas samandira (fosfortakilan cinsinden eger gece de avlaniyorsan ) ile 0,18mm ana beden kargiya ve samandirayi tak ondan sonra ufak bir firdöndu ve 0,15 mm den 10-11 no arasi mustad igneden iki kösten yap avlan derin bir yer olursa 2-3 mt super av yaparsin aldigin baliklarda bundan daha buyuk olur...samandirayi dip derinliginden 15-20 cm yukarida tutarsin ve dipte gezen iri baliklarida alirsin ayrica kibristan 10 kat daha iyi av verir..cunku kefal kibris takimdan hep huylanir ve ince misine ister...
Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun, avlandığımız yer çok sığ, en az bir 30-40 metre açığa kadar 2 metreyi geçmiyor ama deneyeceğimden şüpheniz olmasın.