Son 3 haftanın özeti

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kayral tarafından paylaşıldı.

1. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar dilerim :)

Yem ve iğneler bütün avlarda aynı
    İğneler mustad 496 no:2 sasame chinu f14 1/0
    Yem : sardalya, madya ve sülünez

13 Temmuz cumartesi

Ayvalık civarı akrabalarımın verdiği iftar yemeği sonrası ..
    Hanım, Ben, 2 katlanan sandalye , 1 radyo, 1 termos çay ve 2 sörf ile birde kısa kamış..

Olta attığımız yer kışın avlanılamayacağım kadar sıkıntılı bir derin su avlağı.
    Av metodu: kısa kamış 8-10 mt. ileri, sörflerde ise tam anlamıyla saldım çayıra mevlam kayıra avı ; atabildiğin kadar ileri at, atışı yaptıktan-kurşun suya düştükten sonra klapeyi kapatmayıp akıntıya 7-8 saniye misina sağ, sonra klapeyi kapat, oltanın boşluğunu almaya uğraşmadan 5 dk bekle ve oltayı topla..

Salınan bir ispariden sonra geriye kalanlar :

3 sargoz

4 fangri mercan

20 Temmuz cumartesi

Bu sefer hanım yok , yalnızım. Hanım olmayınca şansımda olmadı; geçen haftaki balıklar yoktu.

Av şekli önceki avla aynı..İspari ve küçük balık engelini geçmek için çok uğraştım. Sülünezden hayır gelmeyince ispariler genelde sardalyanın kenarlarını tırtıklamayı sevdiğinden iğnelere yarımşar sadalya takmaya başladım, ama meraya iğnede hiçbirşey bırakmayan kupada girince madyaya geçtim.

Sonuç ; kendi lavbaliliğimden kopan bir köstek, geri salınan façası alınmış
    ispariler haricinde 3 karagöz , iri bir kupa, bir mercan kupası .

24 Temmuz Çarşamba

İftar yemeği sonrası.. Uzun bir aradan sonra ilk defa hafta içi olta atacak zaman buldum ama ispari engelini geçemedim. Kıyı-açık kakılı küçük balık doluydu :)

26 Temmuz Cuma

iftar sonrası.. Yine hanımla beraber avlanıyoruz. Nasibim yine açık oldu :)

5 Fangri ikide karagöz

Birde 80-85cm.lik mığrı suya geri salındı.

27 Temmuz Cumartesi

Hanım yok, dolayısıyla balıkta yok :)
    Herşey ters gitti; ilk atışta misina patlattım onu atış parmağımda oluşan biri derin, 2 misina kesiği izledi..Salınan 2 karagöz ve ispariden sonra sonra kalanlar; 1 sargoz birde Fangri
    Resimdeki orta boy meyve bıçağı 17,5 cm.dir.

Şimdiden herkezin Şeker Bayramını kutlarım, herkese rastgele :)

2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Daha ne olsun, hiçbir gün boş dönülmemiş. Ellerinize sağlık...

3. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Avlarınız daim olsun,yengenin yüzünü bugulamıssınız korku filmi de izliyordum ürktüm :)

4. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim arkadaşım, şükürler olsun güzel avlar oldu :) Daha iyide olabilirdi ama derin suda ben o kadar deneyimli değilmişim özellikle 2 avda bunu çok hissettim, ilerisi için güzel tecrübe oldu. Daha güzelleri size gelsin arkadaşım, rastgele :)

5. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    İçimden resimleri böyle paylaşmak geldi,sizinde avlarınız daim olsun rastgele :)

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Önder kardeşim, çok keyifli ve bereketli bir hafta yaşamışsın,afiyet olsun, devamınıda dilerim:)

7. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim İsa Abi, gerçekten çok keyifli, bereketli ve öğretici oldu :)
    Daha daha güzelleri sana gelsin Abi, rastgele :)

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Fangri mercanlar bizim kıyılarımızda da bu boylarda av veriyor. İlk zamanlar mercan yakaladım diye seviniyordum fakat fangri olduğunu ve 7-8 kg kadar büyüdüklerini öğrenince yakaladıklarıma pişman oldum. Bir daha bu boyda yakalarsam salacağım. Seninde duyarlı bir avcı olduğunu düşünüyorum.

Hava yatık günlerde isparoz rahat verniyor. Hatta iğneye yakalanmıyorlar bile. Biraz kıyıya vuran dalga ve de karışık bir deniz olması büyük balıkların cesurca kıyıya gelmesini sağlıyor. İnşallah daha verimli av raporlarını da görürüz.

9. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Uyarın için teşekkür ederim arkadaşım,
    Benimde konudaki önceki mesajlarımda inceden belirtmek istediğim buydu.Derin suda deneyimsizmişim :) Toplamda 10 tane mercan yakaladım bunların 9 tanesinin iğne genizinde geldi, (Tebliğ boyu 15 cm benim salmak istediklerim 20-22 cm) 3-4 ünü gerçekten salmak istedim ama her türlü ekipmanım olmasına rağmen çıkartabilmek gibi ihtimalimde yoktu.Örneğin hanımın elindeki mercanın iğnesi 1/0 ve ucunda 2 tane fosforlu boncuk var ama resimde görülmüyor hepsini yutmuş. ''He kesin öyledir'' diye düşünen olursa İğneyi yutan balıkların kösteklerini uzun kestim o şekilde dolapta duruyor, yarın fotoğrafını çeker koyarım(4 tanesinin ağzındaki misina dikkatli bakılınca fotoğraflarda görülüyor). Ama dürüstçe söyleyeyim kıyıdan mercan yakalamak gibi bir amaçla olta atmamıştım hedefim melanur ve çupraydı mercanın iğneyi ısırış tarzı çupraya benzemiyormuş en başta bunu öğrendim,yapacak birşey yok bu sefer böyle oldu, uyarın için tekrardan teşekkürler, rastgele :)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Önder. Ben av sürelerini merak ettim. Gün gün çok keyifli yazmışsın.
    Bu günlerde geceden sabaha mı avlandın?

Ayvalık bize biraz uzak olduğundan hiç avlanmadım ama kıyıdan mercan çıkabilecek bir derinlik olduğunu öğrenmek beni şaşırttı.

Hergün birkaç bişeyler çıksa da kıyıdaki küçük balık ve isparoz furyasının yavaşlamamış olmasına üzüldüm biraz. :( Bende bayram sonrası yoklamayı düşünüyordum.

Nice keyifli avlar dilerim. :)

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tebrikler güzel rapor güzel balıklar:).

12. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Tebrikler, çok güzel ve keyifli bir av yapmışsınız.

Bende bu yaz tatili yine Balıkesir taraflarına düşünüyorum. İstanbul da ya kalabalıktan yada kalabalık gidince sahilde alkol alanlardan eşimle çocuğumla balık tutamıyorum. Geçen sene Balıkesir-Altınolukta çok güzel ailecek av yapmıştık. Bu senede bakalım belki Balıkesir belkide çevresi olur.

13. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Av süresi değişken ama avlar genelde 21.30 da başlatıp en uzunu (26 temmuz) 2.30 civarında bitti.O taraflarda derin çukurlar çok var ama tabi mercanları aldığım yer tam kıyı suyu sayılmaz; 105-115 metre arası açıktan ve tahmini +20li metrelerden geldi.
    Şuan sığ sularda küçük balık çok fazla ama ağustosun 20sinden sonra artık av vermeye başlayacağını düşünüyorum.İzin ve Bayram dolayısıyla 2 hafta kadar olta atamayacağım sonra fırsatını bulursam burayı bir kere daha yoklarım ama bundan sonra artık sığ suya (8-10mtlere) devam ederim, daha güzelleri sana gelsin arkadaşım, rastgele :)

14. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Onur Kardeşim :) Daha güzelleri sizin oltanızda olsun , rastgele :)
    Şu sıra akşamları Ramazan dolayısıyla sakin oluyor ama ramazandan sonra sahillerde ailecek av yapmak sıkıntılı olabilir arkadaşım. Eylül ayında etraf sakinlemeye başlar o sıralar ailecek olta atmak daha keyifli olabilir. şimdiden iyi tatiller, rastgele :)

15. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Helal olsun hemşerim :thumb: Döktürmüşsün gene... Avların daim ve bereketli olsun... Rastgelsin... Selamlar..

16. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Manşallah..

17. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Yine güzel avlar yapmışsın Önder :thumb: afiyet olsun Mercanlar :hungry:

18. erence10

erence10 ismail

Yaşasın Edremit Körfezi

Önder kardeşim Tebrikler. Vallahi gerçek şu ki takip ettiğim senin şu raporlarının ardından 1.5 yıl önce kilere sinirle fırlattığım olta takımlarımı bu hafta çıkarmayı planlıyorum ki; hazırlıklarıma yavaş yavaş başlıyayım. Edremit ve çevresinden kıyıdan balık yakalayan arkadaşların olması bana sonsuz mutluluk veriyor. Çünkü beni dinlendiren tek şey oltaya taktığımız fosforun yatması ve o anki zil sesi. İnşaallah en kötü avın böyle olur kardeşim. Nice bereketli avlara.

19. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim hemşerim :) daha güzelleri senin oltanda olsun rastgele :)
    Teşekkür ederim arkadaşım, eşkina avlarınızda başarılar dilerim, rastgele :)
    Sağol Abi :), şimdiden yeni avlarında başarılar dilerim, rastgele :)
    Sevgili hemşerim çok teşekkür ederim :) daha öncede bir konuma mesaj yazmıştınız ben geç farkettiğim için ve konuyu hortlatmamak adına mesaj yazmamıştım çok özür dilerim. Eğer sizde benim gibi ''soğuk-fırtına yağmur çamur dinlemem taş yağsa da balığa giderim'' diyecek kadar rahatsızsanız, kış döneminde ikimizede uyacak bir zamanda, tabiki sizcede uygunsa beraber olta atabiliriz, rastgele :)

20. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrikler önder abi. balıklar harika. :)