Son avlarım ve bazı resimler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler
    Başkanıyla,moderatörleriyle ve eelbetteki üyeleriyle en sevdiğim Balıkavı net forumuna bundan sonrasında,arada yeknesak kacsada hergünki avlarımdan görüntüler ve resimlerle yer almaya karar verdim.
    Denize indirebildiğim ve gözüm gibi baktığım yeni motorumla hemen hergün denize acılmaktayım.Elbette benim gertcekleştirdiğim avlar cok uzun süre denizde dolaşıp yapabileceğim türden değil.Bu bakımdan sabit ve yarı sabit yemli dip balıkları avıyla,nihayet yamyam gırgır ve trollerin katliamından kurtulan ve yeniden YUnandan girmeye başlayan Lipari,eşek kolyozu ve sair capari avlarından ibaret.Arada çeşni olarak tatlısu avlarımıda katmaktayım.
    Ağustos sonu geldiğinde ceşide Sinagrit,Torik Akya gibi sırtı avlarımıda katacağım.Levrek sezonunda ise bu kere iddia ediyorum sizleri levreğe doyuracağım.
    Gelelim avlarıma;
    Eski partnerim Sinema ve dizi film leri cekimleri set amirlerinden Shero(Şeref)bir müddet ara verdiği işlerinden sonra sağolsun bugünlerde benim gece teknemi bekleme nöbetlerimi devir alıp teknemde yatmaya başladı.Arada onu kıskanmıyorumda değil.Zira teknem hakikatende helede yaz günlerinde keyifle icinde yatabilmeye müsait.
    Bu durumda hergün balığa cıkmaktayız.Kendisi ile cok başarılı Mercan Karagöz İstakaroz gibi yemli avlar gercekleştirdik.Şimdilerde ise iki gündür doyumsuz acık deniz capari lipari avları(iri uskumru)yapmaktayız.Arada vicdanlarımızı etkileyen oranlarda av yapsakta bu neticede o kadarda fazla değil.Yoksa ava akşam balığındada devam etsek durum başka türlü olurdu.Örneğin beraberce bugün bir kova balık tuttuk tahminen 10 kg sanarken azıcık gecmişiz 11 kg oluvermiş.Canlı kalan birkacını salıp ruhumuzu hafiflettik.Saldıklarımız araya karışan birkac kolyoz ile iri istavritti.
    Dün,biz bu aralar yemli ava odaklanmışken,bazı devamlı takip eden arkadaşlarımızın bir,iki kg lipari aldıklarını duıyduğumuzdan bu kere capari avı yapmaya karar verdik.
    Herzaman önerdiğim ve iddia ettiğim husus kişinin kendi caparisini,kendi yemli takımını kendisinin yapmasıdır.Zira o zaman avcı beğendiği,emin olduğu misinaları,iğneleri secer onları ezbere değilde akıl yorarak sim ve sair etkileyici maddelerle donatır ve balığın hangi derinlikte av verdiğini tespitle renk alternatiflerinide ona göre ayarlar ve balığını alır.
    Nitekim ilk denememizde kg'larca lipari ve kolyozu kandırabildik.Bu arada 0,25 kösteğime 85 metrelerde yapışan,koparmaması icin azami uğraştığım,görülmemiş irilikteki Dülgeri iceri alabildik.Zayiatım ise ilk defa suya değdirdiğim yeni kepcemin sapının balığı sudan kaldırırken kırılmasıydı.
    Beni güldüren ise Sheronun,Dülgerin Hork,-hork diye cıkartdığı sesten irkilmesiydi.
    Arada bahsederim,yaşadığım yerin ıssızlığında vaktimin önemli kısmını harcadığım hayvanlarımla konuşurum.Pekala köpeklerimle köpekce,kedilerimle kedice nihayet eşeklerimle eşekce,tekemlede kecice konuşmayı ve anlaşmayı
    becerebildimdi.Son günlerde artık martıcada öğrendim ve güzelce anlaşıyorum.Ancak biraz fazla icli,dışlı olmuşuzki Shero arada onların neredeyse tekne icine bile dadanıp,iğnelerden cıkarmaya cabaladığımız uskumrularımızı,iğneden cıkarmadan bile almalarıyla uğraşır olup azarlamaya başladı.Onlarda tekne başını mekan tuttular.
    İlişikte bazı kareleri sunuyorum.
    Sevgiyle kalınız.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Hüseyin Alp, Dülgeri görünce, kıskançlıktan Türkiye'ye geri dönecek.:) :p :)

Usta, Vedat amcamız, avlarınız daim olsun. Gülen yüzünüz hiç solmasın. :)

Şüküfe ve oğlu Rain döndü mü?:rolleyes:

Selam ve saygılarımla.

3. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    abi tebrikler her zamanki gibi süper bir av

4. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrik ederim vedat abi, şanına yakışır bir dülger:)

ahh o teknede olmak vardı ya...:eek:

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yine harika bir rapor yayınlamışsın Vedat amcacım,dilerim ön kötü avın böyle olur...Levrek raporlarını da merakla bekliyorum:)

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Nuri
    Bugün Hüseyin Alpe hitaben yazdım.Güzel bir Dülger tuttum,tekneye aldıktan sonra aklıma sen geldin vede seninkine benzer bir poz verdim dedim.
    Orhan Babamızın suskun olduğu bu günlerde yerini doldurmak amacıyla daha fazla yazacağım.İnşallah oda mesajlarına devam edecektir.
    Şüküfe ve oğlundan halende haber yok ve ben cok üzülmekteyim.
    Sevgiyle kal

7. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Vedat abi merhaba,
    Seni yeniden mutlu ve kararlı görmek çok güzel, levrek sezonundaki raporlarını sabırla beklerken yarışmalardan fırsat bulur bulmaz tekne nöbetini birkaç günlüğünede olsa devir almak için yanına geleceğim.

Sevgiyle kal, rastgele

8. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    VEDAT BEY BU KADAR BALIĞI NEYLE YAKALADIN.AKLIM GİTTİ YAWW:confused: :confused:

9. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Tebrikler, çok güzel av olmuş.

Dülger'de pek güzel görünüyor.

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Şapkanızın gölgesi düşse de yüzünüze denizde olmanın, balıklarla martılarla olmanın mutluluğu yine de ışıltı olup gözlerinizden okunur halde buradayım diyor Vedat abim.

Doya doya baktım resimlerinize. Saolun.

11. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Vedat abi yine tablo gibi balıklar ellerinize saglık iyiki varsınız.

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgi ve yorumuna teşekkürler sevgili Mesut

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Ercan
    İlgi ve yorumun beni sevindirmiştir.Ancak aklından gecmiş olsada teknemde olabilme isteğin beni dahada sevindirmiştir.
    Balıkavı net grubu üyelerine yazmaktan zevk almaktayım.İnşallah yeni rapor resim ve yorumlarımla sizleri hic bırakmayacağım.Ayrıca asrtık buralarda bir organizasyon yapmanında zamanı geldi diye düşüğnüyorum.
    Konu olarak acacağım.Gösterilecek ilgi oranında sevincim artacaktır.Sizlerle yüzyüze tanışmak en büyük dileğimdir.
    Sevgiyle kal

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Moderatörüm Erdem
    Resim ler ortalama av sonuclarını yansıtmaktadır.Amatör limitleri aşma eğilimine bazen girsemde icimden bir ses hep beni engellemekte ve uyarmaktadır.Bu bakımdan bu avımı en iyi avlarımdan biri olarak nitelendirmek daha iyi olacaktır.
    Levrek raporlarına elbette sıra gelecek.En azından fiili avlarıma başlamadan sizlere yeni sezonda cok yardımcı olacak bazı anlatımlarda bulunacağım.
    Sevgiyle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim İlker
    Gelme fikrin beni hep sevindirmektedir.İnşallah bunu fiiliyata döndüreceğin günlerde yakında gelecektir.
    Levrek raporlarımdan evvel bnazı yeni taktik anlatımlarım olacaktır.
    Sevgiyle kal

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Uğur
    BU avımın cok balık ihtiva ettiğini aslında ifade etmek isabetli değildir.Zira buralara yerleştiğimin ilk günlerindeki avlarımda cok daha fazlasını yakalayabi.lmek mümkündü.Ancak bu balıklar bugün lerde faal olan oltacı teknelerinin hepsinden fazla bir av olmuştur.
    Ben 50 iğneli capari kullanmaktayım.Balık yeni,gırgırlardan fırsat bularak sularımıza girmektedir.İki kere balık bulucumda balık yazdı ilkinde 50 adet birden ikincisinde ise sadece 8 balık ve o devasa Dülgeri yakaladım.
    Sevgiyle kal

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Evet sevgili Ünal o Dülger buralarda oltayla yakalanabilenlerin en büyüklerinden.Diğerlerinin coğu ise lipari(iri uskumru).
    Müteakip avımda ise daha başarılıydım.Cok sayıda dev uskumru yakalayabildim.Az sonra raporlayacağım.
    Sevgiyle kal

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Moderatörüm Rıfat
    Yazılarını,raporlarını,yorumlarını zevk alarak okumaktayım.Foruma ilk girdiğim gün lerden bana gösterdiğin sevgi ve saygı beni hep mutlu etti.
    Sana teşekkür ediyorum.
    Sevgilerin en derini ile kal

19. sulhi yücel

sulhi yücel sulhi yücel

Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    çok güzel bir paylaşım teşekkürler.

20. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Avcının kralı budur .Tebrikler sevgili Vedat abim tebrikler .