Son avlarımdan(Sinagrit)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler
    Sivricemizin klasikleşen,garanti sayılan avalarının başında capari avcılığı gelmektedir.Görülmemiş bir şekilde bu sene mevsiminde dahi gecmiş senelere nazaran hayli az olan capariyle uskumru ve kolyoz avı,bugünlerde iyice azalmış bulunmaktadır.Dolayısıyla bazılarının hemen her fırsatta denediği sırtı avına daha fazla zaman ayırmak durumundaydık.
    Yeni teknemle yaptığım ilk ciddi sırtı avında misafirlerim Prof.Zerrin Hanım ve eşi Nuri bey ile gercekleştirdiğimiz avda ilişikteki yakışıklıyı yeni teknemin siftahı olarak alabildik.Bir diğerini ise maalesef rapala iğnesinin azizliği nedeniyle kacırdık.
    Rapala olarak Yozuri Tobimaru ve Rapala Fire Tiger kullandık.Her iki balıkta Fire Tiger'e geldi.
    Capari avının ikinci plana düşmesiyle,şayet devam ederse bu yakışıklılardan hayli irilerini alabileceğiz görünmekte.
    Bunun ispatı ise Mercan Kardeşimizin,İstanbul Boğazının ünlü uzun olta lüfer ve Levrek avcısı Uğurla gercekleştiği av.
    Sevgili Tahir Gürhan kardeşimizin israrlı telkinleri işle gecen sezon zargana ile yemlenmiş uzunolta düzeniyle güzel neticeler almıştım.İnşallah bu değerli ustayı gururlandıracak yeni ve daha büyükleri ile karşınızda olabilmeyi umuyorum.
    Sevgiyle kalınız

2. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Nedendir bilmem şu balığa heyecanlandığım kadar hiçbirine heyecanlanmam :eek: :eek: Vedat abi tam en tatlı boyu ha ne dersin :D :D

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    hiç denk gelemediğim için içimde kalan şu balığı saygı duyduğum ve özendiğim, örnek almaya çalıştığım büyüklerim tutunca ben de onlar kadar seviniyorum.

yanından bıçakla yarıp mangala yatırması ne de güzel olur. ya da fırında domatesli, soğanlı...

rastgele vedat abicim.

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ege
    İnan bu balıktan en fazla bir kac lokma yemişimdir bı güne kadar.Bunuda evvelden tuttuklarımın hepsinide gelen arkadaşlarıma verdim.Esas mevsimi henüz gelmedi.Ekimden Kasıma kadar hayli irilerini tutacağım.Gecen senede böyle oldu,inşallah bu senede aynısı olur.
    Yakında sinagrit avını bütün yönleri ile ele alacak ve sizlere resimleriyle birlikte yollayacağım.
    Sevgiyle kal

5. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Vedat Bey size yakışır bir balık...Görüntüler ve bilgiler için teşekürler.Bir ara bir arkadaşımız kullanılan rapalaların da hemen oracaıkta bir fotoğrafını ceksek daha iyi olur diyordu ,görsel olarak daha kalıcı oluyor.Netten bulmak yerine isterım ki bundan sonrakı avlarda sahtelerin de balıkla bareber bir fotosunu cekerseniz daha güzel bir rapor olur,saygılarımla...

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kaan
    Eminim seviniyorsundur.Bunlara denk gelebilmek ici
    n yanıma gelmelisin.İlk önce rapala ile sırtı cekeriz. Baktık olmadı zargana tutar canlı bir şekilde uzun olta düzeninde gezdiririz vede illaki birkac tane tutarız.Hepsinide alırsın buz kutuna korsun,evine gider sevdiklerinle dediğin şekilde pişirir,afiyetlede yersin,ne dersin?
    Sevgiyle kal

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ufuk
    Bence görsel yerine rapalaların ad ve seri numaralarını verirsem daha kolay bulursunuz.Ama dediğinide yapacağım.
    Sevgiyle kal

8. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Vedat bey merhaba,
    Tatlısu raporunuzun arkasından bu biraz fazla geldi, sadece anlatacaklarınızı dinlemek için bile hafta içi oralara gelebilirim, Allah size uzun ömür versin, elinize sağlık, yine harikalar yaratmışsınız..

9. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Yahu Vedat ağabey Hasan'dı Ege'ydi derken bi tutturamadın yaw Hüseyin benim ismim :eek: sende sevgiyle kal ağabey:eek:

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    ne derim, allah derim vedat abi :) bozcaada da ne çok dolaştım rapala x rap, husky jerk firetiger ve turuncu zargana biçimli iki parça sliver ile ama denk gelmedi. her derinliği ve her ağırlığı kullandım, sinarit görüşü de epey aldı dalgıç arkadaşlar ama daha önceden sinarit avlamış tecrübeli kimse yanımızda olmadığı için ve canlı yem denemediğimiz için netice alamadığımızı düşünüyorum. rapalalarla trakonya ve hani (aykırıdan değil, resmen rapalaya atlamışlar ağızdan) yakalamamız takımların çalıştığını gösterse de sinarit için geçerli olup olmadığını tabi ki tam bilemiyorum.

ramazandan sonra müsait olursanız oraya gelip sizinle tanışmak, bir şeyler öğrenmek yeni teknenize misafir olmak benim için büyük bir zevk ve heyecan olacaktır. yanımda bir kaç değişik yemek tarifi ile gelmeyi de şimdiden taahhüt ediyorum :) balığı buzluğa koymak yerine orada midemize koyarız vedat abiciğim. mühim olan sizin de dediğiniz gibi bir kaç güzel anı ile o anları paylaşabilmek. saygılarımla.

11. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Vedat Amca elinize kolunuza sağlık,umarım daha büyüklerini yakalamak nasip olur...

12. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Nefis bir balik, cok yakisikli... Tebrikler Vedat Abi...

Benim de hayallerimi susleyipte bir turlu tutmanin nasip olmadigi bir balik. Aslinda seneler oncesinde bir kez Tasucu'nda yazligin onundeki kayalardan tutmustum. Ufak aterina, izmarit yakalayip canli atiyordum ancak yakaladigim sinarit 400 gr civarinda ufak bir yavruydu... Insallah birgun bize de kismet olur bir sinarit trofesi...

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eh sevgili Hüseyin insan günde elliye yakın mesaj yazarsa olacağıda bu
    Sevgiler

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kaan
    Buraya geelmeyi düşünmen ben cok sevindirmiştir.İnşallah geldiğinde herşeyimizi ortaya koyar evelallah alırız o sinagritlerden.
    Sevgiyle kal

15. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    Vedat abicim güzel paylaşımın için teşekkürler,

daha irileri de rastgelsin :)

16. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    selam vedat amca.gene harika bir av yapmışsın ellerine sağlık.allah daha irilerini nasip etsin.

17. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    Vedat abi ellerine sağlık :)
    bilgiler için resim ve anlatım için teşekkürler::::::)

18. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Vedat Abi ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. İyi avlar. Rasgele abi.

19. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Vedat abi dediğin gibi sinaritin büyüklerini yakalamanın zamanı yaklaşıyor şimdiden büyük balıklı avlar rastgele

20. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Sevgili vedat amcam.Bu ne heybet.Bu ne yakışıklılık.Levrekten sonra en heybetli balık işte bu sinarit:D
    Ellerine sağlık.Bunun yiyeceği canlı yada gerçek yem nedir ustam.Bana onu söylesen.Ben pek sahte işine girmiyorum biliyosun:eek: