http://img84.imageshack.us/img84/3800/goruntu152fd9.jpg http://img84.imageshack.us/img84/3695/picture5vj9.jpg ustteki iki resim ust uste iki gun gittigim avlar iki gunde de nasip 3 er subye imis ama ikinci gun hırs edip bir kalamar almayi basardim.gordugunuz gibi subyeler gayet iri bu mevsimde boyleleri bolca cıkar.subyelerin yapilisina gelince isteyen arkadaslara anlatabilirim bunlar da arkadaslarla yaptıgımız av dan sadece bir kalamar nasipte varmıs kacanlar da var olsun nasip bu kadarmıs.ayak ustu yedigim melemenin tadi da hala damagımda zaten balikta yenen yemegin tadını hangi yemek verir ki. bunlar da kullandıgım takımlar sol taraftan ilk altisini kendim yaptım yani ucuz maketlerden alıyorum ve keskin olmayan ve kalın ignelerini cıkarıp ince ve avci igneleri takiyorum kendi bezlerini cıkarıp üstune de tül perdeden kestigim parcayi yapistirip oje ile en cok verim aldıgım sekilleri ciziyorum.zaten tamamen bastan kalamar zokasi yapma calismalarim devam ediyor bitince burada verecegim. ayrica zoka alirken dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken bazi konular vardir.bence en onemlisi ise zokanin su içindeki durusudur zokamiz su içinde kafasi dibe degdiginde kuyruk kısmı havada durmali ve en az 45 derece acı yapmalidır.cunku zokamız dipten yemlenen balik goruntusu vermelidir. bunu anlamanın en iyi yolu ise aldıgımız zokayi eve gidince su dolu kovaya atıp denemektir.direk dibe yatiyorsa degistirilmesi gerektigini dusunuyorum. birde renk konusu vardır.avlandigimiz bolgede kalamarin hangi renk zokaya atladıgını tecrube etmek lazımdır.ornegin tekneden avlanırken mercanla avlanan kalamar kısın kıyıya sokuldugunda kıyı baliklari ile avlanır.kıyıda mercan olmayacagına gore o zaman tekneden kırmızı ile iyi av verecegini kıyıdan ise mavi tonlarında av verebilecegini soyleyebiliriz.genelde kıyıdan da kırmızı tonlari kullanırlar ancak ben yanımdaki adamın kırmızıyla avlanıp 1 adet benım ise mavi ile 6 adet aldıgımı bılıyorum. bir diger husus ise kalamarin daha cok balık modellere subyenin ise hem balik hem karides modellere atladıgıdır. ben kıyıdan direk misinaya palomar dugumuyle bagladıgım zokayi (firdondu bile kullanmam zira zokalarin cogu kendinden firdonduludur)atabildigim kadar ileri atip agır agır cekip biraz beklerim sonra tekrar cekerim ama bu islem gayet yavas yapilmalidir.bu sekilde hem tarama yapariz hem zokamizin kandiriciligi artar. son olarak cok onemli birsey soylemek isterim.kalamar zokaya atladıgında hemen cekmeden zokayi agzina goturmesini beklemeliyiz bu cok kısa bir sure ve yasandıkca anlasılacak bir durumdur.zira kalamar avini kollariyla yakalyıp felc ettikten sonra yer bu yuzden kollarıyla yakaladıgını hissettikten sonra cok kısa bir muddet bekledikten sonra agır agır cekilmelidir.ve kepce sarttır.subye icinde aynı seyler gecerlidir fakat subyenin eti kalamara nazaran biraz daha serttir subye zokayı agzına aldıgında cok hafif bir tasma basarıyı arttıracaktır.ayrıca subye kalamardan daha sert gelirkıyıya yaklastıkca mukavemeti arttırır. simdilik bildiklerimi anlattım sorusu olan arkadaslara yardımcı olabilirim.
Doğru ve güzel bilgilerin için çok teşekkürler, Aynı avı teknedende yapabilirsin. verdiğin taktikleride çok kişi değerlendirecektir, hoşçakal.
mehmet kardeşim avın için tebrikler.nasıl bir merada avlanıyosun kumluk kayalık yada yosunluk açıklayabilirsen sevinirim