son günlerin en zevkli at çek avı 31.01.2013

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    geçen haftasonu elime geçen yeni sahtemi denemek için fırsat kolluyordum, bu gün deneme imkanım oldu. levrekten ziyade lüfer ve ceylan palamutu hedeflediğimden her zamanki avlağa gitmedim.

sabah 8 gibi diğer mekana vardım, emin ( umutemin ) sabah 6'dan beri oradaymış. erken saatte epeyce oynak olduğunu ama bir şey alamadığını söyledi. beraber bir süre avlanınca bazı işlerini halletmek üzere ayrıldı. ben bir süre elimdeki kaşıkları denedim. sadece bir lüfer takibi aldım ama önüme kadar gelip atlamadan geri döndü. yaklaşık yarım kiloluk bir balıktı.

kaşıktan da nasibimi alamayınca sıra ile elimdeki su üstü sahteleri yüzdürmeye başladım. sıra ima skimmer'e ;) gelince martıların oldukça ilgisini çekti. ben de madem balık yok, martılarla oynayayım deyip sahteyi kamışın ucu ile hafif hafif oynatmaya, martı almak istediğinde yavaşça çekip durdurmaya başladım.

tam o anda, sahte suda askıda beklemedeyken şapırt diye bir balık sahteyi kaptığı gibi daldı. taşın üzerinde oturmuş ve kendimi bırakmış olduğumdan gecikmeli bir tasma attım :p ve balığı çekmeye başladım. balığın su üstüne atladığı yerin derinliği yaklaşık 7-8 m. olduğundan olsa olsa lüferdir diyordum. balık yakına gelince gördüm ki 600 - 700 gr. civarı bir levrek :eek: üstelik de çok nadir levrek yapan bir yerde. ne yazık ki önüme kadar getirdiğim balık kepçelemeye fırsat kalmadan kurtuldu :eek:

hemen oltayı aynı yere attım ve WTD falan yapmadan martıya yaptığım hareketleri tekrarlamaya başladım vee güm reeling iki dakika sonra yine bir balık oltada. bu sefer daha da dikkat ederek çektim ve oltadaki levreğin yanında kendi boyunda iki levreğin daha geldiğini, ağzındaki sahteyi almaya çalıştığını gördüm :eek: sanki amerikalıların çektiği bir largemouth bass avı videosu gibiydi. ben kepçeyle balığı çıkarana kadar o iki levrek 1 m. kadar uzakta bekleyip sonra geri döndü.

aynı sistemle at çeke devam ettim. neredeyse her iki atıştan birinde saldırı veya takip oluyordu ama bir türlü tasma atamıyordum. 15 dakika sonra yine biri sahteye asıldı, yine çektim ve yine yanında iki levrek daha :eek: bu balığı da kepçeledim ve yine devam. kısa süre sonra yine birini yakaladım ve kepçelemeye fırsat kalmadan yakında bir yerde kurtuldu. sonrasında bir süre takip ve saldırı oldu ama biraz iştahsız saldırılardı, zaten saat 12 olmuştu.

ben de yerimi değiştirip yan tarafta bir yere geçtim. önümde yüzlerce 3-4 cm.lik balık ve onların arasında gezen ama onlara saldırmayan levrekleri gördüm. su son derece durgun ve gözümde polarize gözlük olduğundan su altını oldukça net görebiliyordum. iş olsun diye sahteyi sürünün arkasına düşürüp hafif hafif oynatmaya başladım. bir anda o levrekler sürünün içinden çıkıp sahteye çarpıp geri dönmeye başladılar.

ben de taşın üzerine iyice sinip tıpkı göl kamışı atar gibi oltanın ucunda 2,5 m. kadar misina bırakıp ileriye sallandırıyorum ve makinayı sarmadan kamışı oynatıyorum. o ara levreklerden birinin, tıpkı dövüş horozu gibi solungacını şişirip, yüzgeçlerini gererek ağır ağır sahteye doğru geldiğini gördüm. sahteye yaklaşınca hafifçe kamışı çektim ve o anda balık asılıverdi. olay 1,5 m. önümde cereyan ettiği için en ince ayrıntısına kadar izledim. bu güne kadar yaptığım en zevkli levrek avıydı. alabalık avında benzerlerini çok yaşasam da denizde bir ilk oldu.

devamında yine çokca saldırıyı değerlendiremedim:eek: az sonra emin geri geldi ve beraber avlanmaya başladık. onun bubble pen'e de çok güzel bir saldırı oldu, aslında saldırı kaçacak gibi değildi ama emin sahteyi çok hızlı çektiğinden balığı kaçırdı :) yinede oldukça heyecan yaşadı

ayrıca oturduğumuz taşların arasından çıkıp balıklara saldıran iki orfoz vardı. tahminimce her biri 3-4 kg.dan aşağı gelmez. çok uğraştıysak da kandıramadık. arada sahtelere doğru hızla yüzüp saldırmadan geri döndüler. hatta su üstü sahtelere bile ilgi gösterdiler :)

balıklar 35 -38 cm arası, siz sormadan söyleyeyim, hepsi erkek çıktı.

bunlar da levreklerin sürekli beraber gezdiği yavru balıklar

2. hakan_hatay

hakan_hatay hakan

Favori Makine:
    Shimano 4000 FB
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    İlk tebrik benden

Tebrik ederim.

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim, güzel balıklar yakalamışsınız ve zevkli geçmiş avınız. Afiyet olsun :)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Güzel av ve anlatımınız için tebrikler, acaba levreklerin birlikte yüzdükleri balıklar yavruları olabilir mi? Eğer öyle ise yavrularını korumak adına sizin sahteleri tehdit olarak algılayıp öyle sert saldırmış olabilirler sanırım.
    Değiller ise çok ilginç bir durum, o kadar canlı yem dururken sizin sahtelere saldırması.

Aksiyonu bol avlar dilerim :)

5. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Çok güzel bir anlatim olmuş resmen yaşattiniz bana bu güzel maceranizi :)
    Tebrik ederim ve umarim tekrar ve tekrar böyle bir av yaşarsiniz çok zevkli gözüküyor gerçekten.

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aga skimmer ile siftahı yapmışsın ne iş:D nede olsa alışkın o kimin elinden gitti oralara o:D vallah sevindim şimdi:thumb: dün şansım yaver gitmedi..senden önce raporu açacaktım senin sahte ile:D kıl payı kurtuldu:)
    tebrik ederim:)

7. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bilge bey tebrik ederiz, keyfili bir av olmuş:) gerçektende canlı olarak o anları yaşamak ayrı bir zevk , her zaman karşımızıza çıkmıyor:)
    tekrar tebrikler..

8. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Helal olsun kardeşim, valla ihtiyarı alsaydın skor bambaşka olurdu,Tebrik ediyorum sizleri bayağı belgesel tadında bi av olmuş.Bizim burda işler kesat gidemedik,kısmetseyarın dörtyoldayım,cumartesi sabah suyunda buluşalım

9. rapalacikral

rapalacikral ali

evet bende buna takıldım
    canlı balık varken levrek atlamaz derler sahteye
    çok şaşırdım

bu arada güzel av
    yakışıklı paşalar maşallah

10. rapalacikral

rapalacikral ali

valla raporu tamamen okudum da harika
    böle bir avı herkes ister
    her spinci hayal eder
    olmayacak şeyleri yaşamıssınız üst üste
    nadir olur

11. atilahan

atilahan Ömer

oo gerçekten güzelmiş

12. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Maaşallah gerçekten çok yakışıklı levrekler anlatımda 10 numara bir dahakine orfozlarıda kandırırsınız inşaallah rast gelsin :)

13. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    soluksuz bir rapor okudum gerçekten harika bir av olmuş tebrik ederim abim

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bilge durumu gözümde canlandırdım, nasıl bir keyif aldığını burdan bile algıladım. :) Değil son günlerin, son senelerin en güzel görsel avlarından biri olmuş. :) Bence levrek avlağına gitme bu aralar. Bu lüfer avlağı gayet güzel ve keyifli. :)
    Niceleri rastgelsin. :)

15. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Bilge tebrik ederim,
    O kadar güzel anlatmışsınki yanında at çek yapar gibi hissettim :D

Bu arada 1 ay kadar önce yaklaşık 1 kiloluk bir lerek çekerken yanında 3-4 tane aynı boyutta balık 3 metre önümde sahteye saldırıyorlardı ama iki üçlü iğne de yakalamış olduğum levreğin ağzında olduğundan aynı sahtede 2. levrek hayalimi gerçekleştiremedim :cool:

Devamını dilerim.

16. sabriyazici

sabriyazici sabri

rapor gözüme biraz uzun göründügünden okumayı erteleyip durdum ki keşke ertelemeseymışim çok güzel bir gün geçirdiğinizden şüphem yok daha güzel günler daha güzel balıklar yakalamanızı dilerim rast gele

17. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Gerçekten keyifli bir gün yaşamışsın Bilge :) Okurken ben buradan heyecan yaptım. Daha keyifli avların olsun :)

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Vay maşallah ava bak, her levrek avcısının rüyası olmuş bu av :D

Müthiş bir güne denk gelmişsin heralde abi. Bu kadar saldırgan olmaları enteresan.

Baracudalar bile bu kadar istekli atlamıyor. :eek: Lambuka gibi atlamış levrekler :D

19. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bunlar levrek yavrusu değil gümüş balığıdır .. :) Levrek bizim burda bu balıkları afiyetle yer .. :D Büyük ihtimalle sahte o balıklara benziyor diye atladı sahteye zaten :D Afiyet olsun ..

20. GencoGnc

GencoGnc Genco

Eğlenceli bir av olmuş.

Levrekler üreme döneminde gruplar halinde toplanıyorlar,siz dişi bekleyen sinirli erkekler grubuna denk gelmiş olmalısınız.