Son Levrek avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Turist Hüseyin amcam nihayetinde ikna oldu.Kapısı kapanmayan,yalpalayarak giden,heran heryerde kalabilecek gibi calısan arabamla,levrek sezonunun sonlarına yaklasmakta oldugumuz bugünlerde sansımızı uzaklarda deneyecektik.Hedefimiz Tuzla cayı ağzıydı,belkide Akliman ve belkide Babakale yanlarıydı.
    Araba sayet bizi bir yerde bırakırsada bizde onu kaldığı yerde bırakacak taksi cağırıp geri öyle dönecektik.İlk bozuk ve yagmurlu havada gitmek üzere sözleştik.
    Persembe gecesi baslayan yağmur ve sert hava Cuma sabahının erken saatlerinde yola cıkmamız gerektiğini müjdelemekteydi.
    Sabahın 6’sında amcamı aldım,yola düzüldük.Gülpınardaki benzinci kapalı oldugundan,planımızda değisiklik yaparak,Mermerci mendireğine gitmeye karar verdik.Amcamla suları ayrı okuyoruz,pekde anlasamıyoruz.Zaten o kendince en iyi yerleri seciyor ve bana baska yer secmek kalıyordu.Bu durum gecmistede hep böyle olmustu.
    Ben on kere razıydım.Benimle kim gelirdiki taa buralara,hem amcamıda sahiden seviyordum,kaprislerine dayanmaya dünden razıydım.
    Sectiği yer Mendireğin başıydı.Bu rüzgarda o koca kayaların üstünden,neredeyse kuvvetli poyrazın üfürebileceği cesamette,80 yaşına gelmiş bu ihtiyarın azmine saygı duymamak,av tutkusuna hayran olmamak elde değildi.Ben olta atar gibi yaparak hep onu kolladım.Denize düsüverir,kayalardan yuvarlanıverir diye hep korktum.Ama o bana kızıyordu,bunu anlıyordum,burnunun dibinde ne işim olaydıki.
    Neyse,kuvvetli rüzgar sonunda onu pes ettirdi,bizde mendireğin Babakale yönündeki arka kısmına yollandık.Kendisi uzadı gitti,oralarda bir iki kisi daha atcek yapmaktaydı.
    Lodos esmiş,esmiş,erişteleri koca kayaların neredeyse tamamını örtecek kadar yığmıştı.Ortalık yumusacıktı,amcam buralarda düşmez düşsede bir şeycik olmazdı.Buna kanaat getirdim ve işime bakmaya başladım.
    Gözüme kestirdiğim yer dalgaların iki yönden kırıldığı,ortalıkta taze yeşil eriştelerin uclarının göründüğü,suların caydanlık gibi kaynadığı bir bölümdü.
    Rover 128’mi güzelce bagladım.Yozuri Hybrid incecik acık yesil misinama güveniyordum.Balık yapışırsa acık kalamamla sonuna kadar mücadele edecek,asla aşırı cekmeden,mücadelemi sürdürecektim.
    Hüseyin amcam ilerileri beğenmemis olacakki bana doğru gelmeye başlamıstı.Ben o esnada dördüncü atışımı yapmaktaydım.
    İki erişte kümesinin arasından üc kere gecmis bu dördüncü denememdi.Evet bu kere oldu,ilk önce vuruşu ardından balığın icimi hoplatan parıltısını gördüm.
    Balık misinamı alıp gitti,arada frenledim az cektim,saldım.Mehter takımı gibi,iki ileri bir geri.
    Nihayetinde balığı öylesine yordumki,egilip sudan elimle alıverdim.Resimdeki kayanın üstüne koydum,Öylece kalakaldı ne bir cırpınıs nede oynayıs,sanki donmus gibi kaskatı kesildi.Amcamın bu işe aklı pek ermedi.Yahu senin balık ölümüydü deyiverdi.
    İşin hikayesi böyle bakalım kendisini beğenecekmisiniz.
    Sevgiyle kalınız

2. DicentrarchusLabrax

DicentrarchusLabrax Ulaş Çekiç

Favori Kamış:
    At-Çek
    Vedat Ağabey herzamanki gibi harika bir anlatım, çok yakışıklı bir balık. Yılların tecrübesi işte bu olsa gerek. Tebrik ederim. Teşekkürler.

3. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Orkinos 5 kg, kalamar 1100g
    Baba levrek de, siz ve amcanız da, hikayenizi anlatışınız da hayranlık verici. Ellerinize sağlık.

4. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Hikaye, resimler, antlatış biçimi çok güzeldi. Devamını bekleriz :)

5. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Sevgili Vedat Abi elinize kolunuza sağlık,gerçekten çok güzel bir anlatımla bizi mest ettiniz...Teşekkürler

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    elinize sağlık abicim :)

7. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Vedat abi öyle bir anlattınız ki yazınızda amcam sallandı düşüyor deseniz koşup yetişecek gibi oldum. Siz genç bir insansınız evet, ve anlaşılan bu soya çekimle alakalı. Amcanıza da size de sevdiklerinize de Allah hayırlı uzun ömürler versin. Benim henüz deniz avım olmadı ama şu resimdeki levreğe bakınca içim kıpırdandı. Bir gün deniz avı için sorarlarsa bana da, "önce levrek" diyeceğim. Tebrikler...

8. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Vedat Abi tebrikler, çok güzel anlatmışsınız sanırsınız ki bir av raporu değil bir şiir gibi.

9. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    vedat bey çok güzel bir av. Okurken ve levreği görünce içimden keşke vedat abiden bir aylık staj görsem diye geçirdim. amcaya beye selamlar.

10. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Vedat Bey,
    av da, hikaye de nefis (bu arada cok detayli bir ders yazisi da olmus).. nice güzel avlara..

11. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    lineaeffe s-cruve spiral carbon
    En İyi Avı:
    sazan-9,5kg ve 38.5 cm mercan ( doğal alabalık)
    sevgili vedat babacım.Gerçekten anlatımın okadar akıcı ki fazla bişey söylemeye gerek bırakmıyor.Av mükemmel o yüzündeki huzur ve mutluluk dolu gülümsemeyle birlikte birleşince nekadar güzel bi av geçirdiğin anlaşılıyor zaten .Seni seviyoruz vedat baba.Rastgele

12. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Vedat abi mükemmel anlatımınızla bizlere de o anları yaşattınız.Çok çok tebrik ve teşekür ederim..

Amcanıza da azminden ötürü tebriklerimi iletin lütfen..

Dilerim Allah hepimize ,amcanızın yaşına sağlık ve mutlulukla gelmek ve böyle mutluluklar yaşamak nasip eder:) .

13. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    abim helal sana
    anlatımda balıkta süperrr
    ellerine sağlık

14. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Merhaba Vedat Ustam

Vedat abi nasılsın? İyimisin?

Ben çok iyiyim sayende!

Her sabah ilk fırsatta site'ye göz atar ve keyiflendirecek av raporlarına bakarım. Bu beni gerçekten keyiflendiriyor.

Ancak sizin yazılarınızı okumak ayrı bir keyif!

Bu arada levrek için söylenecek söz bulamıyorum.

Sevgiler Saygılar

15. can1963

can1963 Recep Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    usta be masal dinler gibi okudum raporunu harika bir av olmuş tebrikler..bu arada balık da çok güzel ellerine sağlık.

16. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Elinize sağlık. Maşallah.

17. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    sizin raporlarınız ilk baktıklarım arasında

Sayın Vedat ağabey

sizdeki dinçliğin ve bize yansımasının sebepleri her raporunuzda daha da ortaya çıkıyor. okudukça biz de dinçleşip sizinle beraber gençleşiyoruz.anlatım tarzınız çok içten ve canlı yayın gibi.Siteye renk kattığınız konusunda benimle aynı fikirde olan pek çok kişi olduğunu sanıyorum. Siz de Sevgiyle ve sağlıkla kalınız.

18. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Vedat abicim tek kelime ile süpersin ? balık bir tarafa sadece muhabettin için oralara gelinir vallahi. en kısa zamanda ayarlayacas işlerimizi bizz :D

19. lava

lava erdem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kiloluk kalkani72 lüfer 3 kiloluk kırlangıç 80 li yıllar ne bereketliydi
    İşte yine , yeniden bir vedat baba klasiği.
    Harika bir türkçe kullanımı,
    Her satırına özen gösterilmiş sürükleyici bir anlatım
    Büyüklerimize olması gereken ama unutmaya başladığımız saygının hatırlatılışı

Vedat babacım bir solukta ve çok keyifle okudum. O an orada yaşadığımı ve sizinle olta attığımı hissettirdiniz.Hele birde internette (umarım reklama girmez sakıncası yoktur) google earth sitesini açıp babakale ve mendirekte karşımda durunca aldığım keyifi anlatamam. Haritadan bakıp vedat baba önce buradaymış sonra şuraya gitmiş diye kendi kendime yorumlar yaparak okudum.

Ekmek teknesi adlı dizinin dilimize yerleştirdiği bir sözcükle bitirmek istiyorum.

BÜYÜKSÜN BABA

20. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    Vedat bi elie sağlık çok güzel bi levrek almışsın. balık kadar anlatımında güzel olmuş.teşekkürler