Selamun Aleykum.. Balık Dostları.. Uzun süren araştırmamdan sonra kararımı, Shimano Stradic CI4 serisinden yana kullanacağım netleşti Saatler sonra siparişini vereceğim.. reeling Şimdi son olarak 3000 liğimi alayım 4000 binliğimi.. ?bekliyorum cevapları..
bayağıda pahalı imiş ben bu paraya 7 tane makina alırım 3 er yıl kullansam 21 yıl eder her neyse siz atçek için düşünüyorsunuz,benim hiç süphesiz tercihim 30luk olanı dır,daha küçüğü varsa onu seçerim makina misinayı sarmakla görevli,geri kalan misina nın sağlamlığı kalitesi,atacağım düğüm.daha önemlisi kullanıcısının mağrifetinde iş biter. doğru zamanda kalama yı açmak kıvamında vermek,büyük balığa meydan okumak anlamına gelir...
Ben olsam, sanırım 4000lik kafa tercih ederdim, ama bu daha benle alakalı bişiy, ne kadar 3000 lik makina kullanmamış olsam da, 2500 lük iyi bi makinayla rahat edemediğimi farkettim. Sebebi sanırım elimdeki kamışın aksiyonu ve bunu tamamlayan makinanın daha iri ve ağır olması. Şimdi ne alaka neye dayanarak denebilir, bu sadece benim hissiyatım ortadaki durumla alakalı kendim yaptım çıkarımı yoksa bi yerde yazılmış çizilmişte ben bunu okuyor değilim. Herşeyden önce alışverişinizin hayırlı olmasını diliyorum, trofelere vesile olur umarım!....
Selam cok güzel bir makina kullanmadim ama bende shimanonun cok daha ucuz bir eski modeli var 1000 lik cok kücük cok memnunum spinn avlarda makinanin hafifligi cok önemli bence isterse 8-10kg lik balik olsun sorun olmaz ama bu dedigim kiyidan at cek icin ama botla avlanacaksan jigging falan isler tam tersine döner o zaman.Biz arkadaslarla yillar önce hollanda ya gitmistik uskumru avina acik deniz 2-3 saat aciliyoruz ama derinlik 30metre civari yanimizda tatlisuda kullandigimiz 4000 lik makinalar vardi resmen madara olmustuk 5 tane uskumruyu yukari cekene kadar kollar bitiyo.Bir sorum olacak sana eger Ordu merkezdeysen ben hemen hersene geliyorum tatilde ordu ya baligada gidiyoz yegenlerle ama yemli atiyo onlar levrege, kumbasina gittik bu sene avci cok sonuc sifira yakin parmak kadar 2- 3 levrek alan vardi.Bende atcek denemek istiyorum levrek icin ,civil,akcaova veya melet derelerinin agizlarinda hic denedinmi yada denersen mutlaka sonuc yazarmisin.Saygilar.
Deviri daha düşük olmasına karşın bir turda daha fazla misina sardığı için 4000lik tavsiye ediyorum üstelik kalaması daha güçlü ve daha fazla misina alıyor. Hadi hayırlı olsun
suan ıtıbarıyle sıparısımı onayladım secımım 4000f den yana oldu hayır soyleyen hayır bulsun.. Cepten yazdıgım ıcın yazılarda eksıklık olabılır kusura bakmayın.
merhabalar persembe lımanında gecen hafta meps marka doner kasıkla somon aldım lıman ıcınden.onun dısında sahteyle bır cok denemem oldu levrek adına sahteyle bısey alamadım bu zamana kadar. Hatta bundan dolayı konu actım fakat yemlı levrek avları m oldu. Spinle artık bundan sonra dıyorum nasipsesaygılar..