Arkadaşlar 4- 5 ay önce yaklaşık 7-8 senedir gitmediğim boğaza balık tutmaya gittim.Elimdeki malzemeler Bostancı, Kartal sahilde balık tutmaya uygundu fakat boğaz için yeni malzemeler almam gerekiyordu.Formları okuyarak çeşitli makinalar ve kamışlar almaya başladım.Bu makinaları seçerken bazen fiyatlar bazende ustaların verdiği ipuçları etkin oldu.Sizlerle aldığım bu makinaları paylaşmak istiyorum ABU GARCIA 707 LX Bende bu makinadan daha öncede vardı.Kolunu denize düşürünce yeni bir kol bulup yiğenime verdim.Çok uygun fiatlara ebay dan 2 tane daha aldım 135 gr kurşun ile boğazda gayet iyi.Daha ağır kurşun ile iyi randıman vereceğini düşünüyorum.Taş gibi bir makina. ABU GARCIA 607 LX Abisinden daha ufak ama hafif ve sağlam gözüküyor.100gr kurşun ile randıman vereceğini düşünüyorum DAİWA EXCELLER 6500T Boğaz için biraz büyük ama iyi fiyata aldım.Yemlide kullanabilirim.Jigde yapabilirim.Sağlam ve saat gibi bir makina DAİWA WİNCAST X500 Surf için daiwanın bu modelini seçtim.Türkiye fiyatları gayet iyi.Z modelini almadım.Biraz tasarruf edeyim diye düşündüm. SHİMANO ULTEGRA C14 XSA 10000 Shimanoda fiyatlar düşünce forumlarda çok konuşulan ve tavsiye edilen bu makinayıda takıma kattım SHİMANO STELLA 8000 SW-PG Makina alımında son noktayı koydum. OKUMA CEDROS CJ55S OKUMA RAW RAW 55 Bunlarda takımın diğer elemanları.Geçen sene almıştım. Zannedersem bu takım bana uzun zaman arkadaşlık eder. Diyeceksinizki bu kadar makinayı ne yapacaksın.Oğlum üniversite imtihanlarına hazırlanıyor.Sınavlar bitince baba oğul balığa gideceğiz inşallah
Mehmet abi bunun sonu yok ki yakında shimano nun kisu special ında eklersin takımlarına. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...-compe-edition-extra-fine-line-thin-line.html selamlar...
iyi gunlerde kullanin mehmet bey. hepsi de kategorilerinin iyi makineleri. yanliz windcastda tasarufa gitmeyip x yerine z alsaydiniz daha guzel olurmus. "Diyeceksinizki bu kadar makinayı ne yapacaksın.Oğlum üniversite imtihanlarına hazırlanıyor.Sınavlar bitince baba oğul balığa gideceğiz inşallah" bu kadar makinayla tum sinif baliga gider rahat rahat
Orta ölçekli bir balıkçılık mağazası açacak kadar makina almışsınız neredeyse , güle güle kullanın,hepsi çok güzel...
Bu makineler ayrı bir hobi sanki. Makinelere doyamıyor insan. İmkanım olsa her gün alacak bir tanesini bulabilirim . Ayrıca hayırlı olsun makineleriniz. Cedros'u merak ediyorum, izlenimlerinizi paylaşırsınız artık.
cedrosu ve rawı yazın bodrumda ,dalyanda kullandım.sırtı yaptım,yemlide kullandımDaha sonra boğazda çapari yaparken ve yemlide kullandım(125 gr kurşunla).Cedros iyi bir makina fakat raw cedrostan çok daha iyi bir makina
Balık yakalamaya gelince 10 yaşında unkapanı köprüsünün yanında olan balık halide şeytan oltası ile başladım.Galata köprüsünün yanında eskiden mavnalar vardı.Mavnaların üzerinden çapari yapıp harçlığımızı çıkartırdık.Daha sonra köprünün üzerinden zokalı takım ile lüfer yakalamaya başladık.sonra üsküdara taşındık.Sahilden balık yakalamaya devam ettik.25 yaşlarında arabistana çalışmaya gittim.İlk kamışımı aldım,sene 1983 makinada zannedersem shimano idi (Kamış hala duruyor bir gün sizinle paylaşacağım).Kızıldenizde baya balık yakaladık. Türkiyeye dönünce üsküdardan bu kamış ile 20li çapari yapardık.Daha sonra bostancı tarafına taşındım.Bu sefer bostancı kartal arasında balık yakalamaya başladım. Kısacası artık balık yakalamaya pek gitmiyorum. -Yalnız başına balığa gitmek pek zevk vermiyor -Soğukta gidemiyorum artık yaşım dolayısı ile üşütmemem gerekiyor -Çok kalabalık var.Kafamı dinleyeceğim derken insan kafasını yiyor Malzeme almaya gelince bu ayrı bir zevk.Ne kadar bu son nokta desemde biliyorumki durmayacagım.Sırada DAIWA SALTIST var
sayın üstad büyük usta saygı değer abim cok utandım valla yüzüm kızardı ben işin espirisinde idim bu kadar makina sevdalı biri tabiki yakalar ve yakalamistir rapor ve balık göremeyince öyle yazıverdim affınıza sıgınıyorum rastgele diyorum
Hepsi birbirinden güzel makinalar,güle güle kullanın.Bu apayrı bir hastalık tedavisi yok,ne kadar bu son deseniz de sonu yok
Son nokta??? Virguldur o virgul. Umarim bu iste son nokta olmadigini anlayana kadar bir bu kadar daha almak zorunda kalmazsiniz. Misal, ben henuz anlamadim.
Çok güzel makinalar , benimde yeni makina almam gerekiyor, siz her türlü av yapacak makinayı almışsınız bravo , güle güle kullanın...
Haklısın.Şu satırları yazarken takıma iki makine daha katmış durumdayım. Son nokta dememin nedeni aldığım stellanın shimanonun son nokta ürünlerinden olması Teşekkürler arkadaşım.İnşallah sende gönlüne göre makinalara sahip olursun Teşekkürler.Makinalar bir yana aldığım kamışları ve malzemeyide görsen.