Son raporum Sudak ve Turna

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Snoek tarafından paylaşıldı.

1. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Sevgili Balikavi üyeleri.

Dün güzel kardeşimiz sevgili Boran Ersoy dev perch başlik altinda rapor acmişti.
    Bunu gördüğümde üzerime düşeni yapip yorumumu ekledim.
    Ve incitmeden gayet normal bir şekilde Dev Perch yaninda bulunan kücükleridemi eve götürdüğünü yazdim.

Buraya kadar sanirim herşey normal.
    Ama bundan sonra yazilanlar hakikatten icler acisi.Tabi benim şahsi düsüncem.
    Bazi arkadaşlar bu baliğin zararli hatta ve hatta diğer balik türlerini yok ettiğini savundu.
    Olabilir bunada saygi duyuyorum,ama yazilanlar icinde şahsime ait bilincsizlik yakiştirmalari beni derinden üzdü.
    Ibrahim kardeş bunun üzerine cok sevyeli bir şekilde şahsina yazdigim icin kusura bakma dedi.
    Ve kabul bulunmuştur.

Ama bunun üzerine bu konu diger arkadaşlar tarafindan halen şahsime ait bazi balik türlerinde bilincsiz olduğumu düşünuyorlarsa,diyecek söz bulamiyorum.

Cünki ben bu siteye üye olali daha alti ay olmamistir.
    Benim balikavi sevdasi 6 aya bağli değil bunu acikca belirtmek isterim.
    Fazlada kendimi vay ben şöyle balikciyim böyle balikciyim diye nitelendirmem.
    Beni burda ikamet ettigim yerde taniyan bilen bilir.Sadece ismim yeterlidir.

Daha önce bir yazimda önceden asil Sazan avcisi olduğumu belirtmiştim.
    Sanirim tanişma bölümünde idi.
    Yani demem şu ki Sazan ceşitlerini ve hangi familyalarla bağlantilari var a dan z ye bilirim.

Neyse bügünki olanlar beni okadar kamciladiki hic yoktan baliğa gittim.
    Kendi kendimi yedim bitirdim,okadar etkilenmişimki adeta stress atmak icin doğa ile ic ice olmayi tercih ettim.
    Işden sonra pilimi pirtimi toplayip evdeki cocuklarin gözlerine bakip ciktim yola.

Evden cikarkene yem olarak daha önceden yakalamiş olduğum kizil kanatlari evdeki müdafa etmiş olduğum özel akvaryumdan alip avlağima vardim.

Sonuc olarak buranin tebligine göre limit üstü 3 Sudak aldim.
    Boylari 47 ve ikisi 53 santim.
    Bu arada 1 tanede perch dediğiniz levrekden yakaladim limit üstü olmasina rağmen geri salinmistir.
    Yalniz o anda resim cekip onunla uğraşmak istemedim.
    Cünki asil avim perch değildi.

Asil avim Sudak olmasina rağmen Turnayi gözünden vurdun diye bir laf vardir.
    Aynen o şekilde bir durum oldu,ve oltam feci sekilde oynuyor makina firil firil dönuyor.
    Yalniz olmama rağmen bir hayli uğraşdan sonra kendi başima kepceleye bildim.
    Uzun sapli kepcenin faydalari.

Turna tam tamina 3 bucuk kilo geldi ve 82 santim uzunlukta idi.
    Turnayi hava daha kararmamisti o yüzden telefonumla cekebilmiştim.
    Sudaklari eve geldigimde normal fotoraf makinesi ile cekindim.

Altdaki resimde Turnanin cirpindiği an parmağimi kapmasi sonucunun resmi.

Not : Av raporlarima bir süreliğine ara veriyorum Saygi ve Sevgilerimle.

2. adnanunder

adnanunder ADNAN

gürbüz bey harikabir av olmuş raporlarınızın devamını dilerim şimdiden rasgele

3. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Yakaladığınız balıklar gerçekden harika, özellikle turna trofe sayılabilinecek boyutta. Konunuzun başında belirtmiş olduğunuz perch (tatlı su levreği) olayına gelince, kesinlikle avından çok büyük keyif aldığım bir balık, tatlı suda ondan daha azimli bir balık varsa oda alabalıkdır. Büyük balık küçük balığı yer, olayın özeti budur. Yırtıcı balıklar her zaman döngünün üstündedir. Turna hareket eden her şeye saldırır, gölde yüzen ördeklere bile. turnanın bol olduğu bir gölde, su yılanına, ördeğe, kurbağaya çok sık rastlayamazsınız, hade turnalarıda yok edelim öyleyse. Doğal yaşamın döngüsüne karışmak insanın akıl erdirebileği bir şey deil, çünkü o döngüyü biz kurmadık !

4. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Hakan KARAHAN :)
    Gürbüz bey, Muhteşem bir av olmuş maşallah, Tebrik ediyorum sizi. Sudaklarki henüz ben onları oltamda göremedim :) Kısmetse bir gün görmeyi umuyorum. Turna muhteşem !!! sezonu kapattığım düşüncesindeydim birden henüz kapanmamalı dedirtti bana :) Selam ve saygılar.

5. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Gurbuz Abicim oncelikle yurekten tebrik ederim.
    Ben sonuna kadar senin yanindayim.Bende dunyanin bir ucunda,memleketten cok farkli bir yerde avlaniyorum,hayatimi surduruyorum.Bazen insanlar gereginden fazla tepki gosterebiliyor bazi seylere.
    Soyledigin seylerde cok dogru bence.Eger aksini soyleyenler varsa o zaman sunu soylemek istiyorum: Turnada saldirgan bir balik.Fakat neden yok etmiyoruz?
    Tabii ki de yok etmememiz gerekir.Ben turlerin yok edilmesine karsiyim.
    Gel : " Son Raporum:" deme Abicim ;)
    Eger gercekten dogrulari savunuyorsan,buna inaniyorsan gel: " Son Raporum" deme;)
    Bazen bilincsizce yazilmis yorumlar gormek cok normal.Daha oncede benim actigim bir konuya hos karsilamadigim bir fikra yazilmisti.Ama arkadasin artniyeti olmadigina itimat ettim ve bosverdim.
    Gel sen simdi: "Son Raporum" deme.
    Bende senin gibi turlerin yok edilmesine karsiyim.O zaman bende mi birakayim yani forumu yada raporlari?
    Anlayacagin senin gibi dusunenlerde var forumda ;) Icin rahat olsun ve hadi paylasimlarina devam et Abicim. Senden gelen Turnalarin,Sudaklarin verdigi tat da bir degisik.
    Umarim bu mesaji anlayisla karsilayip " Son Raporum" dusuncenden vazgecersin Abicim ;)
    Rastgele...
    (Yeni Raporlarini bekliyoruz :) )

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Maşallah turna çok güzel gürbüz bey. Olayı bilmiyorum ilgili konuyu da görmedim ama böyle şeyler olabiliyor bence de emrah dostumun da dediği gibi bu son konunuz olmamalı. malesef sitede bazı arkadaşalrın uyarıları çok sert olabiliyor, birbirimizi kırmamak lazım. sonuçta burada herkez ortak bir hobi paylaşıyor. yeni raporlarınızı bekliyeceğiz saygıdeğer abicim.

7. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler afiyet olsun

8. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Ohooo abi ayıp senin bu yaptığın bu kadar da sık balığa gidilmez kii.. Giden var gidemeyen var. Bir de her gittiğinde kocaman kocaman balıklar yakalıyorsun. Ne olcak ? Bİraz da bizim halimizi düşün. :) Şaka bir yana tebrik ediyorum Gürbüz ağabey. İyi ki Türkiye 'de değilsin. Burda olsan senden bize balık kalmayacak :) RAstgele... Devamını diliyorum.

9. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Avın Daim olsun Abi sen beni Çok ama Çok yanlış anladın Böylesina kahredergibi başlık açmış laf çarptırmışsın Madem Kırıldın Sözlerime Özür Dilerim
    Senden Önce Artık Ben Rapor paylaşmayacam Hatta balığa gitmeye bile artık içimden hiç bir heves gelmiyor
    Kimseyle o heycanı paylaşamadıktan sonra Neyleyim BalıkAvını
    Hadi cümleden RastGele
    Allah'a emanet olun

10. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Tebrikler bu güzel avlarınızın devamını dilerim rastgele

11. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Bu mesajini duzelt Sezai alt kismi olmamis heri.

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    gürbüz bey konuyu tekrar okudum ve arkadaşımız size karşı kırıcı bir şekilde konuşmamış bence siz yanlış düşünmüşsünüz. gayet normal fikirlerini söylemiş sizde söylemişsiniz, bunda kırılacak bir şey yok karşılıklı anlayışlı davranarak olayı çözebilirdiniz, çok ta öyle takıntı halinegelecek bir tartışma da yok. kusura bakmayın yanlış da anlamayın ama durum böyle .tatlı su avından hiç anlamam, zarlı ve ya yararlı türle hakkında hiç bir şey bilmem sadece bende burdan okuduklarım kadarını bilirim. ben de ilk üye olduğum günlerde bir arkadaşın çok fazla sayıda ufak israil sazanı denen türden yakaladığını görmüştüm. dedim bu kadar ufak ve fazla yazık değil mi ama cevap yazmamıştım anlamadığım içi sonra okudum ki zararlı bir türmüş. bilmediğimiz bir çok konuyu burdan öğreniyoruz , arada küçük uyarılar da alındığı olabliyor ama anlayışla karşılamak gerek diye düşünüyorum. bence sizin de bu konuya bu şekilde yaklaşarak bu konu başlığını son rapor olarak değil de normal bir rapormuş gibi yayınlamanız ve yaşananları unutup hiç birşey olmamış gibi üyeliğinize devam etmenizi isterim.
    dediğim gibi kırılacak bir durum yok bence. Böyle şeyler için birbirimizi üzmeyelim.

13. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

gürbüz abicim gerçekten turnayı gözünden vurmuşsun:D helal sana özellikle turna akşam saatlerinde deli gibi oluyor yeme saldırırken tekneye alırken turnada akşam avlarına bayılıyorum hayvana sanki akşam saatlerinde yeme öyle bi saldırışı var ki sana helel olsun tekbaşına tekneye alabilmişsin tebrikler :D
    baha irisine rastgele :)

14. konevii

konevii veysel

tebrikler çok güzel av, devamı da gelsin inşallah,
    rastgele...

15. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Gürbüz kardeşim, Sudak derken Turna'yı gözünden vurmuşsun.Tebrikler. Bir de son raporum demesen daha güzel olurdu.Balıkavı güzel bir topluluk, büyük bir aile.Sınır tanımayan bir platform. Aile içinde ufak tefek kırgınlıklar yanlış anlamalar,olabilir. Ama bu herşeyi sona erdirmemeli. Raporlarını takip ediyor ve bekliyoruz.Selam ve saygılar..

16. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Gürbüz Abi ellerine sağlık. Çok güzel bir av geçirmişsin. Raporlarının son olmaması dileğimle.

17. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Tamam abi barıştıysak Sen o mesajı görmezden gel yeter
    :))

18. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Harika baliklar. Tebrikler ve afiyet olsun...

19. BigFishing

BigFishing Ömer

Favori Kamış:
    Savage-Gear, Spro
    Favori Makine:
    Sänger, Shimano
    En İyi Avı:
    Sudak, Turna
    Hotspot dan mi bu canavar ?
    Valla tebrik ederim yine yaptin yapacagini :D

20. LapinCash

LapinCash

Aboooo ben mesaj yazmayı unutmuşum :D Konuyu dün okudum ama yazmamışım :D
    Abi av çok iyi..Yemi buzluktan çıkartıncada tutabiliyormusun yada hiç buzluktaki donmuş balıkla sudak yada yayın tuttunmu ?
    Sizin orda her türlü balık var.Keşke perch'i geri bırakmasaydın.
    Birde eski sazan avların ve el yapımı kamışın resimleri varmı ?