Son Sabah Suyunun Bereketi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında starmix tarafından paylaşıldı.

1. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Geçtiğimiz hafta İstanbul Kartal`dan sandalla açılmış ve 1,5 - 2 kilo kadar sardalya almıştık. Bir önceki av raporumda detaylarını anlatmıştım. O balıklar tuzlanacak ve Çanakkaleye yem olarak gidecek demiştim. Hah işte şimdi o noktadayız. Çanakkaledeyiz ve 5 gündür tık yok. Zıpkınla vurduğum bir kaç karagöz dışında (ve ayrıca 3 yan çatallı uçla 45 santimlik zargana vurdum :) ) oltada tık yok diyebilirim. Kuma yatırılıan olatalar aynen geri dönüyordu. Bu gün son sabahım olduğu için sabah suyuna gitmeye karar verdim. Saatimi kurup 4 de kalktım ama uyuyakalmışım. Gözümü açtığımda saat 6:15 di. Hemen koşarak gittim ama ortada fazla bir şey yoktu. Geceden sabahlayan 5-6 arkadaş 2 ispendek ve birkaç kupes almışlardı. Ben de attım oltamı suya. Saatler geçti bir kaç karagöz ve sargoz yavrusu geldi ama çok küçük oldukları için geri yollandı. Güneşiyice diklemişti, herkes takımları topladı ve gitti. Saat 8:30 oldu. bu saatten sonra balık olmaz diye toplanmaya hazırlanıyordum ki arkası açık oltam cayır cayır cızırdadı. Hemen kapatmadım levrek olabilir diye düşündüm. 20 saniye sonra konrtol ettim ama boştu. Çok güzel bir çekiş olmuştu. Onun gazıyla kalmaya karar verdim. 3 oltadan 2 tanesini kıbrıs kurşunsuz dip yaptım. Bir de zaman öldürmek için zargana topu açtım. Kıbrıslarımdaki kamışlardan birinin arkası açılmayan türdendi. Yaklaşık yarım saat sonra iskelenin üzerinden oltam denize doğru sertçe hareket etti. Hemen üzerine bastım durdurdum. Etrafta da kimsecikler yok. Hemen kontrol ettim yine boş. Kısmet değilmiş dedim ama çok üzüldüm. İki baba vuruş almıştım ama yukarı alamamıştım. Yemleri değiştirip yine attım 10 dakika geçmeden yine cayırtı koptu. Hemen makinayı kapadım ve sarmaya başladım. İlk metrelerde agır ama hareketsiz geliyordu. Biraz daha sarınca kafa atmaya başladı. Kamışın ucu o kadar eğildi ki içimden misina kopmaz inşallah diye dua ediyordum. Yavaş yavaş ve yorarak kıyıya kadar getirdim ; dev gibi bir sargosdu. Ama iskelenin üzerine almak için kepçem yoktu. Ya bismillah deyip misinadan çekip aldım yukarı. Kıbrısın son iğnesini almıştı. Doğru kutuya. Yeni yem takıp tekrar attım. Bu arada Zargana topunu çektim ve yemin gitmiş olduğunu gördüm. Kolayca çıkaramasınlar diye kuru sübye takıp attım ve diğer oltamı sarmaya başladım ki 30 saniye önce attığım toplu oltam kıyıdan yürümeye başladı. Zargana topuyla beraber dibe batmıştı. Hemen sardım. Su üstü şamandıralı tek iğneydi. Kocaman bir sargoz daha geldi. Suyun üzerinden almıştım hemde... Onuda kutuya koydum ve yemleri yeniden değiştirdim . Yaklaşık 10 dakika sonra yine bir vuruş aldım ve onuda kıyıya çektim. 1 saat içinde dev gibi 3 sargoz yakalamıştım. Sahilden denize giren yaşlı amcalar geldiler ve merakla baktılar. Birisi balıklar için para teklif etti ama kabul etmedim. Birazdan yola çıkıp İstanbul`a döneceğim. Son günün sabah suyu bereketli oldu. :)

Son düzenleme: 22 Temmuz 2010
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    bunlar gayet güzelmiş
    tebrik ederim

3. LapinCash

LapinCash

Seviyorum bu balığı ya :)

4. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    tebrikler şansın daim olsun

5. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tebrikler güzel balıklar. Afiyet olsun.

6. since1970

since1970 cengiz ekizoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Baia Grande 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro Spa-65
    Tebrik ederim. Eee ne derler kısmetsiz sopa bile yenmez. Bu da son günün kısmetiymiş afiyet olsun:rolleyes:

7. james hatfield

james hatfield yasin

En İyi Avı:
    7.5 kg. sazan, 1 kg cupra
    tebrikler....balıklar oldukca yakısıklı....daim olsun avlarınız

8. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Çok güzek balıklar..Tebrikler

9. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Genelde son gun gelir zaten balik hayvani:)

10. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    tebrik ederim herkese nasip olmayacak kadar güzel rastgelsin..

11. Mr.SwaH

Mr.SwaH Kadir

Favori Kamış:
    Ne kadar favorim olmasa da albastar Matador 3.60
    Favori Makine:
    Ne kadar favorim olmasa da albastar millenium 60
    En İyi Avı:
    3,5kg LEVREK
    Tebrikler Murat güzel balıklar. Yahu bu marmarada neden böyle güzel balıklar yok ya:( Kıskanmıyor değilim ç.kaleye gidip şöyle balık tutanları. Ne yapak bizde bir hafta sonu egede bir yeremi kaçsak ne yapsak kimimiz kimsemiz de yokki oracıklarda :D

12. DrEjO

DrEjO Tamer

Tadını en sevdiğim balıklardan, tebrikler, her daim rasgelsin.

13. unexpected

unexpected HAMZA

tebrikler..

14. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,güzel balıklar,balık avında sabretmek çok önemli.Kısmetinin nezaman geleceği hiç belli olmuyor.Güzel avlarınzıın devamı dileğiyle.
    Rasgele,