Geçtiğimiz hafta İstanbul Kartal`dan sandalla açılmış ve 1,5 - 2 kilo kadar sardalya almıştık. Bir önceki av raporumda detaylarını anlatmıştım. O balıklar tuzlanacak ve Çanakkaleye yem olarak gidecek demiştim. Hah işte şimdi o noktadayız. Çanakkaledeyiz ve 5 gündür tık yok. Zıpkınla vurduğum bir kaç karagöz dışında (ve ayrıca 3 yan çatallı uçla 45 santimlik zargana vurdum ) oltada tık yok diyebilirim. Kuma yatırılıan olatalar aynen geri dönüyordu. Bu gün son sabahım olduğu için sabah suyuna gitmeye karar verdim. Saatimi kurup 4 de kalktım ama uyuyakalmışım. Gözümü açtığımda saat 6:15 di. Hemen koşarak gittim ama ortada fazla bir şey yoktu. Geceden sabahlayan 5-6 arkadaş 2 ispendek ve birkaç kupes almışlardı. Ben de attım oltamı suya. Saatler geçti bir kaç karagöz ve sargoz yavrusu geldi ama çok küçük oldukları için geri yollandı. Güneşiyice diklemişti, herkes takımları topladı ve gitti. Saat 8:30 oldu. bu saatten sonra balık olmaz diye toplanmaya hazırlanıyordum ki arkası açık oltam cayır cayır cızırdadı. Hemen kapatmadım levrek olabilir diye düşündüm. 20 saniye sonra konrtol ettim ama boştu. Çok güzel bir çekiş olmuştu. Onun gazıyla kalmaya karar verdim. 3 oltadan 2 tanesini kıbrıs kurşunsuz dip yaptım. Bir de zaman öldürmek için zargana topu açtım. Kıbrıslarımdaki kamışlardan birinin arkası açılmayan türdendi. Yaklaşık yarım saat sonra iskelenin üzerinden oltam denize doğru sertçe hareket etti. Hemen üzerine bastım durdurdum. Etrafta da kimsecikler yok. Hemen kontrol ettim yine boş. Kısmet değilmiş dedim ama çok üzüldüm. İki baba vuruş almıştım ama yukarı alamamıştım. Yemleri değiştirip yine attım 10 dakika geçmeden yine cayırtı koptu. Hemen makinayı kapadım ve sarmaya başladım. İlk metrelerde agır ama hareketsiz geliyordu. Biraz daha sarınca kafa atmaya başladı. Kamışın ucu o kadar eğildi ki içimden misina kopmaz inşallah diye dua ediyordum. Yavaş yavaş ve yorarak kıyıya kadar getirdim ; dev gibi bir sargosdu. Ama iskelenin üzerine almak için kepçem yoktu. Ya bismillah deyip misinadan çekip aldım yukarı. Kıbrısın son iğnesini almıştı. Doğru kutuya. Yeni yem takıp tekrar attım. Bu arada Zargana topunu çektim ve yemin gitmiş olduğunu gördüm. Kolayca çıkaramasınlar diye kuru sübye takıp attım ve diğer oltamı sarmaya başladım ki 30 saniye önce attığım toplu oltam kıyıdan yürümeye başladı. Zargana topuyla beraber dibe batmıştı. Hemen sardım. Su üstü şamandıralı tek iğneydi. Kocaman bir sargoz daha geldi. Suyun üzerinden almıştım hemde... Onuda kutuya koydum ve yemleri yeniden değiştirdim . Yaklaşık 10 dakika sonra yine bir vuruş aldım ve onuda kıyıya çektim. 1 saat içinde dev gibi 3 sargoz yakalamıştım. Sahilden denize giren yaşlı amcalar geldiler ve merakla baktılar. Birisi balıklar için para teklif etti ama kabul etmedim. Birazdan yola çıkıp İstanbul`a döneceğim. Son günün sabah suyu bereketli oldu.
Tebrikler Murat güzel balıklar. Yahu bu marmarada neden böyle güzel balıklar yok ya Kıskanmıyor değilim ç.kaleye gidip şöyle balık tutanları. Ne yapak bizde bir hafta sonu egede bir yeremi kaçsak ne yapsak kimimiz kimsemiz de yokki oracıklarda
Tebrikler,güzel balıklar,balık avında sabretmek çok önemli.Kısmetinin nezaman geleceği hiç belli olmuyor.Güzel avlarınzıın devamı dileğiyle. Rasgele,