Evet Ges'in son günlerde mevzu konusu olması sebebiyle gene dayanamayıp incelerken, yanında Lucky Crafft Summy'de sipariş ettim. Bunları az olmaları dolayısıyla aslında resimlemeyecektim ama Kadir abi görmek isteyince akan sular durdu. Seneye kadar sahte alımını kapattım
hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan ges i nerden aldın iç yapımı değişikmiş kuyruğundaki tüy,üçlü iğnenin boğaz kısmı,orası özentili yapılmış:thumb: Lucky Crafft Summy ges in yanında hollanda ineği gibi duruyorbayağı iriymiş ve boyuda uzunhayırlısı, Lucky Crafft Summy nin halkasını çıkarmanı tavsiye ederim,öndeki küçük halkayı, arada oynak bağlantı olmasın klips yeterli
Bende ki geslerle aynı sanırım Avdeposundan almış Volkan' da ,Tayyar ustanın geslere dam üçlü iğne eklemişler çok başarılı olmuş.Gördüğüm diper GESlerden çok daha başarılı bu Tayyar ustanın gesleri... http://www.avdeposu.com.tr/?urun-12705-GES-GELiBOLU-SAHTESi.html
Hiç sorma abi. Tam kalas gibi duruyo. Lakin vietnam için. 28 gr. ağırlık. Ağırlığana tav oldum zaten, bi de merak. Çok methini okudum burda. Yüzüşünü merak ettim. Burnundaki halkayı çıkarmamı tavsiye etmişsin. Çıkarınca aksiyonu daha iyi mi yapıyor? Sebebi ne çıkar demenin abi? Tüm su üstülerde burunda halka varsa çıkarmak daha mı iyi olur? Bunu ve GES'i avdeposu.com'dan aldım. Forumda reklamı olan site. (Tayyar Ustanın orjinal GES'i diye satıyolar) Bende onların yalancısıyım. Lakin daha önce Procath'in sahte gesinden de almıştım. İlk aldığım sahtelerden biriydi. Kullanmasını bilmediğim için Vietmanda kayalara taktırdım. Bu ges ona göre çok daha zarif. Ağırlığı da güzel. Deneyeceğim bakalım Hayırlısı.
hayırlı olsun. bu sammy nin 10,5 cm olanıyada 12,8 cm .yurtdışından mı aldınız?Türkiyeden mi?benim favori sahtemdir.ancak ben 11,5 cm olanı kullanıyorum.10,5 cm i 3 iğneli olması sebebiyle uzun zamandır aklımda...
aslında ben erinmesem su üstü kullanırken klipsi dahi çıkaracağım eriniyorum bağlamaya,bakıyorsun ani sahte değiştirmek gerekiyor o vakit klips nerde diyorsun lakin misinayı direk su üstüne bağlarsan,kamışın ucu ile verdirdiğin salgıyı daha iyi algılar sahte, sen kamışı her çırptırdığında,ucundaki halka olsun,klips olsun öyle düm düz durmuyor,inip inip kalkıyor, ve elektirik gittii byeee
Hayırlı olsun sahteler, kısmetleri bol olur inşallah. Bir tarafta capon harikası L.C. Sammy diğer tarafta, hiç aklıma yatmayan acayip bir yem GES. Hedon Zara Spook'un kalıbından...Yakından uzaktan görmüşlüğüm yok ama, her ne kadar aklıma yatmasa da anlatılardan çok iş yaptığı belli. Fakat fiyatı sizce de abartılı değil mi? El emeğine saygılıyım ama yine de yabancı bir ürünün kalıbının çıkarılmasıyla imal edilen bir yem, üretim maliyetinin 3-5 TL geçeceğini zannetmiyorum hammedde olarak tabi yanılıyor da olabilirim. Fiyatı10-12 lira olsa hiç kullanmasam bile 2-3 tane alır bir köşeye koyarım sırf yurdum insanı yapmış diye...Ama ithal rakiplerinden de pahallı satılmakta (rapala, river2sea, cultiva vs...)Tabi bu fiyat varsayımlarım tamamen şahsi görüşümdür ve yanılıyor olabilirim.
Ges hakkında çeşitli söylentiler dönüyor Samsun'da.Burada levrek avcılığı gagalı sahteler,kaşık ve boru kurdu ile yapılıyor.Samsun'da yaşayan,o yörenin bir vatandaşı ile tanıştım,tavsiye etmedi açıkcası.Çok hevesleniyorum,görünümleri müthiş,koleksiyonuma 1 tane katmak isterim ama insanın aklını çok bulandırıyorlar.
Nerden aldığımı yukarıdaki mesajlarda yazmıştım. Bence 11,5 veya 10,5 cm olanı daha iyi olur normal şartlarda. Tabi ben kullanacağım merayı düşünerek en ağır olanından aldım.
Yerden göğe kadar haklısın. Bu Ges'in ucunda iğne değilde anahtarlık olsa 5 lira vermem. Lakin el yapımı olması, emek verilerek üretilmesi, türk üreticilerin yapmaları ve tatmin edici ağırlığı (rüzgarın direk karşıdan estiği günlerde) yüzünden çantamda 1 tane ilaçlık bulunsun diye aldım.
Sefacım İzmir Bergama'daki avcılardan daha birtanesinin su üstü sahte kullandığını görmedim. Birçoğu 2-3 senedir atçek yapıyorlar kullandıkları Strike Pro gagalı sahteler. Su üstü sahteler nasıl aksiyonlu çekilir onu bile bilmezler. Nasıl olsa böyle iyi yakalıyoruz maceraya gerek yok mantığı. Lakin çok sert havalarda belli meralara gidemez ve rüzgar almayan meraları tercih ederler. Ben her şartta av yapabileceğim sahteler edindim. Bunlarda sert havalar için. Belki sana tavsiye etmeyenler aksiyon vermeyi bilmiyordur, belki zor gelmiştir. Bence denemeden bilemezsin. Bunu tavsiye ediyorum olarak algılama, tavsiye edemem zira daha kullanmadım. Avlağını veya avlaklarını düşün, sığ ve sert rüzgarın atışı zorlaştırdığı bir avlakta kullanacaksan bence alınır. Yok derin ve atışta zorlamayan bir avlağın varsa gagalı sahte belki daha performanslıdır. Yani avlak asıl belirleyici olan.
Teşekkürler, atçek yapmaya gidebilirsem İnşallah birgün trofede yayınlama şansım olur. Sahte alım işini de sonlandırdım artık Bu son sahte resmi çekip yayınlamam, insanlar yanlış anlayacak artık (Satıcımı diye) Hem örnek oluyorum, nasıl bana örnek olunduysa bende örnek oluyorum. İnsan dayanamıyor siparişi veriyor. Bi dahaki sefere umarım levrek resmi çekip yayınlarım Rastgele...
Bence çok doğru bir davranış bu işe yeni başlayan, başlayacak olan arkadaşlara duyduğunuz veya tecrübeyle edindiğimiz en doğru bilgileri aktarmaya çalışıyoruz. Kendinizi satıcımı diye nitelendirirler diye de düşünmeyin. Nasipse 10 Aralık Cumartesi günü balığa yolculuk varmı? Bizde enişteyle birlikte bir kaçamak yapalım diyoruz nasipse bakalım sonuç ne olacak. idk
Bu GES ler Zara Spook kalıbından değil, bende öyle diye düşünmüştüm ancak onlardan çok daha slim bir yapısı var ve çok farklı ,fiyatı daha uygun olsa benim için de çok daha iyi olurdu
Düşüncelerin için teşekkür ederim Mehmet. Nasipse 09 Aralık Cuma günü gece 24:00 civarı çıkar, c.tesi sabahı döneriz diye düşünüyorum. Gece çıkamazsak tek başıma cumartesi sabah suyuna mutlaka gitmeyi düşünüyorum kısmetse. Size de rastgelsin. Umarım hem sen hem ben bişeyler tutup burdan yayınlarız. Uyuyamaz oldum artık, geçmedi şu son günler Ele (dile) kolay, tam 3 haftadır balığa çıkamadım :laughing:
:laughing: :laughing: :laughing: Anladım abi, teşekkürler. Elektrik te tam zamanında gitmiş. Ben bişeyler öğrenecem ya!!!