Son tombik ve lipari avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    ================================================================================

Değerli Üyeler

Ne kadar daha balıkların peşinden,normal ölcülerin dışında bir istek ve hırsla koşabileceğimi kestirmem zor.Ama bir gerçek varki,bu denli meraklı,saygılı sorup,öğrenmeyi,ustalara değer vermeyi bilen üyelerden müteşekkil bir topluluğa,foruma rastlayabilmekte zor.Dolayısıyla bize düşen görev,sizlere layık olabilmek,çabalarımızı sürdürmektir.
    Partnerimin acil işi cıkmıştı.Kanarya Hüseyini aradım.Bu sevimli,hiperaktif adam on dakika sonra yanımdaydı,açıldık.
    Hedefim,iki gün evvel yarım kalan hesabımı,liparilerle görmekti.FF ve GPS'mi bir gün evvellinden tekrar ayarlamış,beni yarı yolda bırakmaz hale getirebilmiştim. Caparimi,orta hızda yol alırken,bir taraftanda 750 gr agırlığı ile birlikte teknemin arkasından salmaktaydım.Dümenimi hedef kerterize yönelmis vaziyette kilitlemiş,GPS'mide en iyi görebileceğim bir yere yerleştirip,arkam gittiğim yöne dönük olmasına rağmen,rotamdan asla cıkmayarak caparimin iğnelerini sabırla salmaya devam ettim.
    Mevkiiye gelmeme az bir mesafe kaldığında,salma işim bitmisti,kamışıma yöneldim,caparimi taktım,kovanına yerleştirdim.
    Oturdum ve ilk sigaramıda yaktım.Rölantide gezerken,hemen birkac dakika içinde üst sulara yakın 32 metrelerde iri balık sinyali aldım.Caparimin uzunluğuda hemen,hemen aynıydı.Zaten kamisi elime alır almaz bindirdi balık.
    Bizden baska avlanan yoktu.Daha erken saatlerde denemişler biz giderken onlar gelmekteydiler.Onların balık yok,yemiyor demelerine kulak asmamıs ve neticesinide almaktaydım..
    Lütfen ilkönce kendinize ,sonrasında takımınıza güveniniz.Mahalli ve eski avcılar muhafazakar insanlardır.Asla eski,artık gecersiz kalan yöntemlerinden vazgecemezler.Geçmiş günlerin bol balığından söz acıldığında elbette cok şey anlatırlar.Ama gün bugündür,balığın huyuda,beslenme alışkanlıklarıda,miktarıda değişmiş,onları elde etmek için hemen herşeyin yenibaştan ayarlanması gerekmektedir.
    Oltamdaki balık öylesine büyük bir hızla yükseldiki,zor toparladım.750 gr kurşunu,adeta kuş gibi ucurmuştu,bunlar lipari olamazdı.
    Nihayet iğnelerim göründü,kendi buluşum olan bazı resimlerde görülen karşılıklı makaralardan ilkine caparimi yasladım,firketesinden kurtrıp diğer makaranın üstünden yedek kurşunu takarak,ters taraftan suya koyverdim.
    Gelenler gercekten adı üstünde tombiktiler.Ava devam ettim,bu kere orta sularda ilk balıkların vuruşlarını,GS 9 makarama sarılı ip misinanında yardımıyla
    anında hissettim,balığın suyunda hafifce cekerek az,biraz daha gezindim,iğnelerimin coğunun dolduğunada ikna olunca,kolyoz,lipari,tombik karısımı balıkları cektim,tek elle altlarına koydugum kovama silkerek doldururken
    diğer makaramın üstünden denize salmaya basladım.
    Yöntemlerim klasik değildir.Emek verilmis,denenmis,netice alınmıs yöntemlerdir.
    Detayıyla anlatıyor olmamın sebebi,bu yenilikleri öğrenmeniz icindir.
    Hüseyin kardesim,-hiperaktifliğinin cezasını cekmekteydi.Hısımla sardıgı makarasına,balıklarda aynen karşılık veriyordu, bütün caparisi alt,üst olmus,telaşından beni duymadan,cabalayıp duruyordu.
    Asla avlarınızda telaşlı olmayınız.Sakin ama hızlı olabilmeyi beceriniz.
    Avımız ayni tempoda devam etti.Yapısan tombiklerin cogu kösteklerimizi kopararak kurtuldular.İşte aylar sonra liparilere kavuşmuştuk.Bazıları öylesine iri ve tombullardıki,adeta tombiklerle yarıs ediyorlardı.
    Yeterince tutmuştuk,devam etmek olmazdı,geri döndük.
    Resimler ektedir
    Saygı ve Sevgilerimle
    Vedat Abayoglu
    Not; Kovam 10 Kg civarında balık almaktadır.Dolayısıyla avımız limit dahilindedir.

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Gerçekten lipariler tombikler kadar varmış, emeğinize sağlık diyorum. Bu arada belirtmek istedim çok zayıf da olsa buralarda da uzun bir aradan sonra tek tük lipari haberleri geliyor bilginiz olsun.

3. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    ya baba süpersin ya.. şimdi beni bayağı güldürdün mutlu ettin. yüzüm güldü sabah sabah. dedim kalk şimdi git babanın yanına çık balığa diyesi geliyor insanın..

yanlız baba bişey sorucam benim anladığım kadarıyla burda iki türlü balık var. bu kuçük olanlar nedir? büyük olanları ben biliyorum ama ismini farklı biliyorum şimdi zaten aklıma gelmedi. istanbuldayken şile ye gider sabah teknecilerinden alırdık bunlardan. sanıyorum büyük olanların adlarıda buyukluk kuçukluk durumlarına göre değişiyor galiba...

neyse baba tebrikler süper balıklar yakalamışsın gene..

bak baba şimdi hatırladım biz bunlara palamut diyoruz. yoksa bizmi yanlış biliyoruz. yakaladığın balıklar hakkında bilgi verirsen seviniriz baba. özellikle küçük olan tür üzerinde zebra çizgili olanlar hakkında..

Son düzenleme: 10 Haziran 2008
  4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim
    Mesajımda isimlerini yazmıştım zaten.Büyük olanlar Palamut değildir.Onlar bir tür orkinos cinsi olan gobene yani tombiktir.Daha ince ve üzerleri deyiminle zebra cizgileri olanlar ise iri uskumru(liparidir.)
    Sevgiler

5. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerine sağlık Vedat amcacım ,çok güzel av olmuş ,senin gibi değerli bir üstadla aynı ortamda ( Sanalda olsa) bulunmak harika :)

6. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    Vedat abicim tekne işi halloldu galiba,
    balıklarda pırıl pırıl,
    güzel paylaşımın için teşekkürler,

herseyi öğrettin birde çapari yapını öğretsen diyorum :)

sevgilerimle

7. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Çok güzel av olmuş tebrikler..Ya şu işi bir anlayamadım, palamut için kimisi çok hızlı çekmen lazım diyor, kimisi rölanti diyor.Çapariyi veya sırtıyı hangi hızla çekmek lazım allah rızası için birisi şu olayı netleştirsin..:)

8. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    vedat abi bunlar çok güzel balıklar, çok güzel anlatmışsınız ellerine sağlık,bir de çaparinin detayını anlatırsan yemede yanında yat:Dabi hayırlı günler:)

9. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Vedat abi ellerine saglık ayrıca verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler

10. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Ellerine sağlık Vedat amca,sayende bu sabah içimiz aydınlandı ve yüzümüz güldü.Kendi denizlerimizin bereketine olan inancımız arttı.Pruvan açık,livarın her daim dolu olsun.Senden öğreneceğimiz çok şey var.Sevgi ve saygılarımla...

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    Vedat amca ellerine sağlık hatta her tarafına sağlık bilgiler için teşekkürler :)

12. kırbaki

kırbaki emre

Favori Kamış:
    çapari
    tebrikler gercekten guzel bir av olmus ellerine saglık :)

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim,moderatörüm Yücel
    Bu konuda yazılan mesazjları,seninle İstanbulda konuştuğumuz sebeplerden cevaplamakta atlamışım.Benim adetim her ne yanıt verilirse ,verilsin behemahal cevaplamaktır.Gecte olsa yanıtlıyorum.
    Maalesef bu güzel balıklar son günlerde yok denecek kadar azalmıştır.Son raporlarda sizlere uskumru olarak lanse edilsede bunlar genelde kolyozdur.İnşallah önümüzdeki günlerde coğalacaklardır.Olmazsa Babakale acıklarına gidip onları bulmayı ümit etmekteyim.
    Son İstanbul seyehatimde ne kadar haklı olduğun ortaya cıkmıştır.Bazı tekneci kardeşlerim seyrekte olsa,cinekopa rapala dolaştırırken gayet iri lipariler alabilmiştir.
    Sevgiyle kal

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Ahmet Fatih
    İnşallah sanal ortamın haricindede birlikte aavlanmak,beraber olmak şansını yakalayabilirim.
    Sevgiyle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili,kıymetli reisim.
    Tekne işi hallolduydu ama biliyorsun motorunu götürdüler bu sefer.Yeni motor buldum yakında alacağım inşallah.
    Şu capari yapma işini yeni Sivriceli ustamıza bir sor bakalım.Malum işi iyi bildiğini söylüyor.Bende merak ediyorum.:) :) :)
    Sevgiyle kal

Not;Anlatmazsa detayıyla konu olarak ele alır uzunca anlatır resimlerim.

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Kıvanc.
    Sorduğuna cok gec cevap verebildiğim icin üzgünüm.Kusuruma bakma
    Palamut sırtısında buralarda en cok bu balıktan tutan birisi olarak net olarak söylemem gerekirse cekim hızının rölantinin hayli üstü olduğunu belirtmek isterim.Bu konuyu derhal gündeme alacağım ve resimleriyle konu olrak sizlere sunacağım.
    Sevgiyle kal

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Cem
    Yücel Usta moderatörümüzede yukarıda yazdığım gibi capari yapma işini yeni Sivriceli ustamıza?bıraktım.Bakalım birşeyler anlatabilecekmi.Yok yapamazsa detayıyla konu olarak anlatacak ve sizlere resimleriyle sunacağım.
    Sevgiyle kal

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sapolasın sevgili Serkan.Gec cevapladığım icin özür diliyorum.
    Sevgiyle kal

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nazım Hikmet
    Senin ismine kurban olayım diyesim geldi.
    Bugün Sivrice palamut avını sizlere anlatacak resimleriyle sunacağım.Hoşunuza gideceğini sanıyorum.
    Gec cevapladığım icinm özür diliyorum.
    Sevgiyle kal

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kıymetli Kardeşim Koral
    Ne olur gec cevapladığım icin bana kızma.
    Nasıl olsa telafi ederiz değilmi.Sağolasın.
    Sevgilerimi sunuyorum.