Değerli üyeler Benim icin herhangi bir konu acmak,eski hatta nostaljik anlatımlarda bulunarak,o güne ait resimlerle süslemek elbette sıkca mümkün olabilecektir.Teknemin karada,arabamın takozda olduğu şu günlerde kıyı avcılığında ise kerterizlere erişmek bisikletimle hayli zor olduğundan,son günlerde fiili avalardan uzak kalabildim. Evvlesi gün gelen kardeşlerim sayesinde,nihayetinde acık denizlere cıkmak,pek tatminkar av olmamasına rağmen benim icin hoş bir av oldu. Kerterizlerimde bolca iri hani yakalamamızın yanısra hatırı sayılır irilikte 2 mercan bir fangri ve bir adette İstakaroz alabilmemiz tesellimiz oldu.Kareleri sunuyorum. Sevgiyle kalınız Tutkulu avcı Ferhat kardeşimle yatık havaya rağmen barınakta atcekte yaptık.İnşallah kendisiyle doyumsuz tatlısu avlarının yanısıra levrek kampları yapıp güzel balıklarda alabileceğiz
Vedat abim kısmetinde bunlar varmış yine denizde olmak iyotlu havayı solumak bu bile yeter bereketli avların olsun rastgele
Denizler artık vermiyor sevgili Şaban.Bir ara daha gecen sene gercekleştirdiğim avların resimlerini yollayabilsem,aradaki farkın ne denli menfi olarak acıldığı ortaya cıkar. Bilirsin özellikle İstanbul balıkcı tezgahlarında kolyozları uskumru diye satarlar.Bir uskumru cenneti olan yöremizde bu muhteşem balık bile kalmamış,bazı ustalarımız sanki satıcılarla aynı yolu secip,raporlarında kolyozları sizlere uskumru diye anlatmaktadırlar.İşte durum bu kadar vahimdir. Avımız kısır gecmiş olsada alabildiğimiz birkac balık gayet yakışıklıydı.Onlarla tatmin olmaya calıştık. Sevgiyle kal
Sağol sevgili Kudret.Ancak herzaman olduğu gibi,bu kerede balıkları kardeşlerime verdim.Dün aradılar mercanlar ve istakarozdan cok hanilerin tavasını beğenmişler.Buda bana ayrı bir teselli oldu. Sevgiyle kal
Sevgili Kardeşim Eşref O gün capari denemedik.Kardeşlerim yemli avı tercih ettiler.Haniler haricinde yakaladığımız birkac balık gayet güzeldiler.Onlarla teselli bulduk.Bu avımı rapor diye sunmamın esas sebebi,yöremizdede artık balığın hayli kıtlaştığını ortaya koymağa yönelikti.Zira burası avcılarının raporları gerceği yansıtmaktan uzaktır. Uskumru nerdeyse hic yoktur.Kolyoz seyrektir ve sizlere uskumru diye sunulmaktadır.,buna canım sıkılmaktadır. Sevgiyle kal
Sevgili Kardeşim Yücel. Herşeye rağmen balık vermeye devam eden İstanbul Boğazının kıymeti bence yüksektir.Bugünlerde dahi Şemşipaşa yöresi seyrekleşsede hayli irileşmiş palamut ve seyrek cinekop vermektedir.Şubat ayına girdiğimiz bu günlerde bu durum emsali gecmiş senelerde pek görülmemiş bir durumdur. Yöremizde ise durum vahimdir.Burası ustaları raporlarında aynı İstanbul balık satıcıları gibi uskumruya kolyoz diye yazıp sizlere sunmakta ve bence ayıp etmektedirler.Böylesine bir durum beni üzmeye ve bıktırmaya başlamıştır.Sizler ise ya durumu anlamıyorsunuz yada görmezlikten gelmektesiniz.İşte hep bu yanlış ve abartılı ifadeler artık benim buralardan sıkılmama sebep olmakta,şansımı ve avımı başka yörelerde aramama yol acmaktadır. Sevgiyle kal