Son zamanlarda teknemde balıkçı arkadaşlarım ile derin su avlarımızdan görüntüler.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar son zamanlarda, Sivrice ye gelen balıkçı arkadaşlarla beraber yaptığımız derin su avlarında, 80, 90 metre derinliklerde
    çok güzel mercanlar ve karagözler avladık, bu avlarda yem olarak sulünes ve sardalya kullandık, sulüneslerin taze olması aynı zamanda sardalyanın da taze olması çok önemli unsurlardan biri.

18 seneye yakın bir zamandan berin Kuzey ege Sivrice mevkiinde avlanmam buradaki denizi mercan taşlarını ezbere bilmemin mercan avında çok avantaj sağladığını söyleyebilirim, mercanlar ne yazık ki aynı taşta hergün vermiyor onun için meradaki taşları aramamız gerekiyor ve sonunda mercan olan taşı bulduğumuzda bayram başlıyor, sizlere de yapacağınız mercan avlarınızda bereketli ve büyük mercanlar avlamanızı dilerim, sevgiler.:)

Son zamanlarda teknemde sevgili balıkçı arkadaşlarımla yaptığımız derin su avlarından görüntüler.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Mercan ve fangri mercan boyları çok güzelmiş Orhan amca. İçimi birden tekne avı sevgisi kapladı. :D Tabi bu avlar sonbahar avları, gördüğüm kadarıyla.

İnşaallah bu sene de çok güzel balıklar tutarsınız.
    Nicesine rastgelsin.

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Beğeni ve dileklerin için çok teşekkürler Volkan kardeşim, sana da rastgele, sevgiler, selamlar.:)

4. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Orhan amca merhaba.Maşallah , Mercan , fangri mercan ve dostlarınızla birlikte , mutluluk tablosu sunmuşsunuz.Örnek ve profosyonel bir ustaya da bu yakışır zaten.Allah daim etsin inşaallah.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın.Kendinize iyi bakın.Selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler ne diyelim Ercan kardeşim...darısı başına olsun.....Yöremizde gerçekten çok baba mercanlar , fangriler çıkmakta, fakat havalardan dolayı yeterli istikrar da yok onun için havaların biraz daha yatmasını kollayacağız, sevgiler, selamlar.:)

6. DicentrarchusLabrax

DicentrarchusLabrax Ulaş Çekiç

Favori Kamış:
    At-Çek
    Orhan Amca gerçekten muhteşem balıklar ve fotoğraflar. Tebrik ederim. Maaşallah.. Devamını dilerim. Müsadenle birşey sormak istiyorum. Geçenlerde tekne avına birlikte çıktığımız, uzun yıllardır o bölgede avlanan ve birçok mera bilen sizin gibi usta bir ağabeyim benim 0.35 lik florokarbondan hazırladığım takımıma bakıp "bu çok kalın evlat bunla birşey alabilmen zor. Bak ben en fazla 0.20 kullanıyorum" demişti. Derinlik 30 m. civarıydı. Bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum.:)

Saygılarımla.

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ulaş kardeşim ilk başta benim avlarıma olan ilgin için çok teşekkür ederim.

Gelelim mercan avlarında kullandığımız takımlara, bana göre her yiğidin yoğurt yiğişi ayrıdır derler........ben buna inananlardanım, yerine göre 020 misina da çok iş yapar örneğin 30 metrelerde 020 takım daha uygundur burada önemli olan bu takımla hangi balığı hedeflediğimizdir, ufak karagöz, mercan, kupez, istavrit ve kolyoz olabilir ve doğrudur.... Ama hedeflediğimiz balık 500 gr. ile 1 kilo üzerinde ise ve de 80- 90 - 100 metre derinliklerde avlandığımızı hesap edersek hedef balıklarımızın içersinde, Mercan, Fangri, Sinarit ıstakaroz, ahtapot, Kalamar, böcek, Trakonya ve dülger balığı varsa bana göre burada kullanacağım takım 035 veya o40 olmalı bu derinlikte FC misinanın da normal çok sağlam Asso misina arasında fazla bir fark olacağını tahmin etmiyorum, gerçekten bazen oltalarımıza 7.500 gr sinaritin takıldığına şahit olduk sana aşağıda mercan avında gelen balıkları gösteriyorum, tekrar bana göstermiş olduğun ilgin ve yaylaşımın için sana çok teşekkür ederim, sevgile ve rastgele.:)

İşte teknemde yakalanan 040 asso misinalı takımla Conta kaptanın oltasına takılan 7. 500 gr. bir sinarit sağlam takımın faydaları.

Bu da dülger balığı , mercan avlarında oltamıza takılmasını beklediğimiz balık.

Dünyanın en zehirli balıklarından biri olan Trakonya.

Eşkina onu da her sefer bekleriz.

Kırmızı Lipsoz çok istediğimiz bir dip balığı.

Kalamarlar da arada sırada da olsa gelirler.