SONUNDA BEKLEDİĞİMİZ PAŞALAR GELDİ :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Masse tarafından paylaşıldı.

1. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Herkese Selamlar Hepinize Rast Gelsin,

Cuma akşamından balığa çıkacağımız dostlarla haberleşip cumartesi sabahı Eminönü Kadıköy iskelesinde buluşarak saat 08:30 vapuruyla soluğu Eminönü Üsküdar vapur iskelesindeki avlağımızda aldık ,işlerim dolayısıyla bu haftayı Eminönünde geçirdim ve bol bol balık çekenleri izleme ve keşif yapma fırsatım oldu , herkes kovasını çinakop ,sarıkanat ve Lüfer ile dolduruyordu bol miktardada eşek istavriti vardı .

Bugüne kadar bol bol sarıkulak kefal raporlarımızı sizinle paylaşmıştım malum sürekli avlandığımız ve av raporunu verdiğim Kadıköy meramız pek dişli yapmıyor çok az çinakop ve sarıkanat yapıyor ama oda beklemeye değmiyor.

Bizde dişli alabilmek için yanıp tutuşmaya başlamıştık uzun süredir bu avın hayalini kuruyorduk,ilk önce yasin kardeşimle ben meraya ulaşarak yer kaptık malum balık bol olunca yer bulmaktada sıkıntı oluyor ,yerlerimizi ayarladıktan sonra fazla zaman geçmeden Kemal abimizle Nuri kardeşte merada yanımızdaki yerlerini aldılar.

Cuma günü ş dolayısıyla geldiğimde çok güzel balık vardı avlandığımız yerde fakat cumartesi havanın rüzgarlı olması sebebiyle cuma gününden biraz daha zorlu şartlar vardı birde haftasonu olması sebebi ile kalabalık balıkçılar ve gezmeye gelen insanlarda işin içine eklenince alışık olduğumuz curcuna içinde başladık dişli alabilmek için yemli çinakop takımlarımızı atmaya,

Sabah erken gelenler 06 gibi sabah suyundan çoktan nasiplerini almışlar birkaç parça güzel dişliyi kovalarına çoktan koymuşlar onunda verdiği gazla başladık bizde çalışmaya,balık henüz açıkta idi daha yakınlara gelmemişti baya bir zaman balıkları beklemek ve yemlemek zorunda kaldık henüz vuruş alan yoktu ilk dişliyi kim alacak diye 4 kişilik grubumuzdan başladık yarışmaya :)

Neyseki ilk açılışı ben yaptım ilk vuruş geldi çinakopu aldım dedim birde ne göreyim istavrit takılı çinakop takımımıza izmarit gelmiş neyse balık balıktır izmaritinde eti hiç fena sayılmaz ama niyet belli dişli zamanı neyse ilk açılışı yapmıştım izmaritin vuruşuda oldukça heyecanlardırmıştı beni ,yemi tazeledik tekrar atışımızı yaptık birkaç denemedem sonra bir vuruş daha geldi bu sefer daha güçlü bir vuruştu beklenen dişli geldi dedim başladım çekmeye birde ne göreyim sarıkulak kefal gelmiş çinakop takımına tabi kefaller alıştıya bir kere peşimizi bırakmıyorlar :)

Neyse tekrar devam tabi bu arada diğer arkadaşlarda çinakop takımıyla birer sarıkulak kefal çektiler herkes hayla merak içinde ilk dişliyi kim alacak diye , derken zayıf ama sürekli bir vuruş aldım kamışımdan hemen tasma yaptım ama pek bir ağırlık yoktu ama vuruş zayıf şekilde devam ediyordu birde ne çekeyim bu seferde istavrit gelmişti yani istavritle dişli beklerken istavrit çekmiştim 3 de 3 yaptım izmarit,kefal,istavrit ama beklenen dişli hala yok :)

Denizin Paşalarını Alana Kadar Gelen Diğer Paşalar :)

Bu süre içinde birde atarken takım kopartım neyse atıp çekmeye devam derken balıkçılık hayatım boyunca bir ilkle karşilaştım olmaz olmaz dememek lazım şu denizde neler oluyor :) Kopan takımım yerine daha güzel bir takım çektim denizden, hemde 3 iğneli çinakop takımı birde iğnelerde takılı bir çinakop sanırım birkaç gün önce takılmış iğneye şaka gibi dedikleri bu olsa gerek hem takım çektim hemde balık :) Balık yakalanınca takımı kesip kurtulmayı başarmış ama iğnelerden kurtulamamış haliyle çektiğimiz balık ölü olarak geldi bize eve gelince bende onu kedilere verdim bir kıyağımız dokunsun ben daha önceden ölmüş balık yemem arkadaş :)

Neyseki ikindiden sonra balık başladı ve paşaları almaya başladık saat 16 dan 20 ye kadar 4 saat içinde 6 tane güzel sarıkanat alarak avımızı sonlardırdık

Sonunda Paşalar Geldi :)

Genel toplamda 6 sarıkanat 1 çinakop 1 istavrit ve 1 izmarit alarak avı sondırmak zorunda kaldım şiddetli rüzgar dolayısıyla biraz üşüdük ama yasin kardeşimi evine bırakmam gerektiğinden dolayı avıda sonlandırmak zorunda kaldım ,niyetimiz sabahlamaktı ama bizim yerimize Kemal abi sabahladı son aldığımız bilgiye göre Kemal abi bizden sonra balık almaya devam etmiş bizimle beraber balık tutan başka bir arkadaşta iskeleden köprüye geçmişti gecenin ilerleyen saatlerind ben eve çoktan geldiğimde beni aradı ve 45 parça çinakop,sarıkanat aldıklarını söyledi gelen haber bizide mutlu etti tabi,

Artık nasipse önümüzdeki avlara bakıcağız bu avımız fena geçmedi ama beklenenin biraz altındaydık toplamda sabah 9 dan akşam 9 a kadar 12 saatlik zaman dilimi için ,ama mutluyduk sonunda dişlileri kovamıza almayı başarmıştık ,daha iyileri sizlere gelsin dostlar ,destan gibi bir av raporu yazdım galiba :) Bu av raporlarını yazmak ve paylaşmakta ayrı bir keyif hepinize rast gelsin inşaallah :)

Yeni avlarda görüşmek dileğiyle :)

Kullanılan takım :Hırsızlı iğneli mantarlı çinakop takımı
    Yem. Taze İstavrit
    Kurşun:100-120 gr

2. KSK_35

KSK_35

Favori Kamış:
    ZIPKIN-OLTA
    En İyi Avı:
    OLTA İLE LEVREK 5 KGR. ZIPKIN İLE EŞKİNA 3 KGR
    Cok güzel bir hafta sonu omuş. Eh yemeklikte çıkmış. Afiyetler olsun.

3. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eyvallah abicim saol teşekkür ederim daha iyileri sana rast gelsin inşaallah :)

4. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Tebrikler,
    Afiyet olsun.

5. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler güzel bir av olmuş.Afiyet olsun:hungry:

6. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eyvallah Üstad çok saol daha iyileri sizler gelsin inşaallah :)