Arkadaşlar, ben de sonunda denızın yanında değil de üstünde olma kaşıntımı tedavi edebilme yolunda harekete geçtim ve uzun araştırmalardan sonra sezonu tamamen kaçırmadan bir bot ve motor için bugün bir bağlantı yaptım. küçük bot ve elektrikli motor ile başlayan araştırmalarım yatırımı biraz daha kalıcı kılmak ve daha güvende hissedebilmek için koşullarımı zorlayarak sonunda: quicksilver 3.10 ahşap taban bot, 3.3 hp 2 zamanlı benzinli motor ile sonuçlandı. tamir kiti, orjinal kürek ve pompa'nın yanında, şemsiye çapa, 50 m ip, 2 m zincir de hediyesi. 3 adet de can yeleği alıyorum. yarın havaleyi yapacağım ve kargoyu hafta sonuna yetiştirecekler. (istanbuldan izmire). online olan arkadaşlardan konfigürasyon için bir yorum rica ediyorum. neticede amacım 3 kişi balığa gidebileceğimiz veya 4 kişi gezebileceğimiz bir ortam yaratmak. ileride maddi imkanları denkleştirip 9.9 benzinli bir motora da dönebilecek şekilde düşünmeye çalıştım. inşallah herşey yolunda gşderse foçaya getirmeyi planlıyorum. izleyen günlerde de izmir çevresinde dostlarla birlikte tadını çıkartırız.
bu hafta sonu da marmaristeyiz bu arada eğer yetiştirebilirsem hafta sonu (c.tesi) bir arkadaşımla birlikte marmariste denemeyi planlıyoruz. marmarisli arkadaşları törene ve sonrasındaki ilk seferimize bekleriz. neticede kendi motorumuz ve herhangi bir bot ile ilk tecrübemiz. kurarken, suya indirirken, kullanırken ve kaldırırken nelere dikkat etmemiz gerktiği konusundaki tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim.
Hayırlı olsun Murat..Allah kazasız belasız ve hayırlısıyla kullanmak nasip etsin dilerim... Bot ve motor fiatı hakkında bilgi verirsen almayı dusunen arkadaslara faydası olur kanaatindeyim..
mercury mi, mariner mi iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. beraber keyfini çıkartma şansımız olur inşallah. en iyi fiyatı orka deniz de buldum. http://www.orkadeniz.com/default.asp?x=9&urun=611 http://www.orkadeniz.com/default.asp?x=9&urun=222 can yelekleri hariç kargo dahil 3100 ytl dikkat: sitedeki fiyatlara kargo dahil değil. bu arada: hala mariner ve mercury motor arasında seçme şansım var. özelliklerine baktığımda tek farkı marinerde ileri ve boş vites varken mercury de sadece ileri seçeneği var. bildiğim bir kaç markadan biri olması dolayısı ile mercury'e eğilimim var ama boş vites seçeneği pratikte ne kadar kritik tartamıyorum. bir yorum yapar mısınız lütfen.
Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah. Mesela Çapari ile istavrit arıyorsun. Balığın yerini buldun motoru boşa aldın başladın aşağı yukarı. Tekne akıntıdan yerini kaybetti. Vitese taktın aynı yere gittin. Balığı yine buldun tekrar boşa aldın. Yine başladın aşağı yukarı balığı yoklamaya. Sanırım böyle birşeye yarıyordur boş vites özelliği.