En sonunda botumuzu aldık be dün akşam suya indirdik. hatta bugün ilk 10 saati doldu bakıma götüreceğiz Ama dün akşamdan beri denizdeyiz nerdeyse deniz ya tamamen kurumuş yada biz çok şanssısız. hiç balık yakalayamadık bir iki hanos ve bu kiloluk ne olduğunu bilmediğim balıktan başka. şimdilik birkaç fotoğraf ekliyorum. umarım yakında şansımız açılırda av raporları ekleriz. Buda video kaydı, http://img190.ima**ck.us/i/1012.mp4/ Biraz ayrıntı vereyim; bot orca marka 3.20 ahşap katlanır tabanlı 1700 tl 12 taksit motor 6 bg 4 zamanlı tohatsu 2.400 peşin 2.5 kg çapa, 2 mt. zincir, 50 mt ip ve iki can yeleği ile denize açıldık. (çapa ve zincir hediye, ip 8.5 tl can yelekleri 15*2=30 tl) botu tek kişi kurmanız çok zor biz iki kişi fazla zorlanmadan ilk kez kuruyor olmamıza rağmen 20-25 dk da hazır hale getirdik. yaklaşık 5 saat çalıştı motor ve iki depo yani 2- 2,5 lt benzin harcadı. bugün gittiğimiz aynı mesafeyi arkadaşımın 7.40 lık ahşap dizel 50 bg motorlu teknesi 20 tl lik mazot ile gidiyor. botun kutudan çıktığı ilk hali kurulumun ardından son hazırlıklar sabahın ilk ışıkları ve yoldayız Buda o garip balık ne olduğunu bilen varsa lütfen söylesin (yaklaşık 1 kg civarı)
Güle güle kazasız belasız kullanın inşallah. Birşey dikkatimi çekti, resime bakınca sanki botu fazla şişirmişsiniz gibi. Botu şişirdikten sonra güneş ısısı ile içindeki hava genleşir ve ek yerlerinden açma yapabilir. İlk şişirmede davul derisi gibi gerene kadar hava basmamaya dikkat edin. Tuttuğunuz büyük balık akdenizde bolca bulunur. O bölgede " gara " adı verildiğini biliyorum. Yağda kızartırsanız oldukça lezzetlidir. Yalnız temizlerken burnunuza bir ameliyat maskesi takmanızı öneririm .
Harika bir takım. Hem ekonomik hem de pratik. Tam balıkçı işi. Hakan bey doğru söylüyor. Sadece ilk şişirmede değil hiçbir zaman tam anlamıyla şişirmeyin. Ben herzaman elimle bastırdığımda hafiften yumuşak olacak kadar şişiririm. Hiçbir zararını görmedim. Ama çok şişiren arkadaşlarımın ikinci sezonda bu bot dandik çıktı yapıştırmalar açtı diye çöpe attıklarını da bilirim
öncelıkle hayırlı olsun, ancak ben bu tıp botları kesınlıkle güvenlı bulmuyorum, cunku acıkta bır motor arızasında, dalgaya yakalanılırsa kürekler cok zayıf, umarım böyle bır talıhsızlık yaşamazsınız
botu fazla şişirmeme konusunda bende katılıyorum.ben öyle yaptım daha geçen kıç tarafındaki en küçük yeri açıldı.tam açılma yapmadı ama onu yapıştırmam gerekiyor. motor konusunda ise tecrübe ettiğim bir şeyi söylemek istiyorum.motorun kasnak ipini çekerken havasını alın.yani boşluğunu alın.sonra boşluğunu almış şekilde çekin.hem ilk çekişte çalışacaktır hemde kasnağı kırmamış olursunuz ayrıca motoru kesinlikle viteste çalıştırmayın.içindeki parçalar ya kopuyor yada şanzımana zarar veriyor.benim başıma gelmedi ama beni uyaran çok oldu
Balık Papağan balığı. Etinin yenmesinde bir sakınca olduğunu sanmıyorum. Balığın en ilginç özelliği geceleri korunmak amacıyla kendini ağzından çıkardığı sıvıyla şeffaf bir zırh örerek görünmez olmasıdır. Bilimadamları henüz bunu nasıl yaptığını çözememişlerdir. Sıvıyı salgılaması neyse de çevresine nasıl doladığını anlamak mümkün değil. Tropikal sularda çok değişik renkleri var. http://www.fishbase.org/photos/PicturesSummary.php?StartRow=3&ID=13025&what=species&TotRec=10 http://www.fishbase.org/photos/thumbnailssummary.php?ID=13025
gerçekten çok güzel bir takimi oldukça kelepir bir fiyata edinmissiniz tebrik ederim bakimlari düzenli yapilirsa gerek orca gereksede tohatsu evladiyelik markalardir. yeni jenerasyon motorlarin hemen hepsinde viteste çalismayi önleyen bir güvenlik sistemi mevcut ancak genede tedbirli olmakta fayda var kullanmadiginiz zamanlarda ise mümkünse botunuzu sisik birakin ama katlamaya mecbursaniz özellikle kislama öncesi tatli suyla iyice yikayip kuruttuktan sonra pudralayarak katlayin
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Henüz yemedik balığı tadını bilmiyorum ama yakalaması baya bir zevkliydi. 3-4 kez öyle sert ve uzun kafa atmalar olduki sudan çıkartana kadar baya heyacanlandırdı. 0.20 misina ile böyle iri olduğunu düşündüğünüz balık oltaya takılınca misinayıda kopartmamak içinde ayrıca heyecanlanıyorsunuz
İsterseniz açılın ama kendinize çok sağlam 3-4 tane kürek yaptırın tahtadan neden 3-4 diyecek olusak bişey felan olu yanıınızda bulunsun diye..
Selam mustafa abicim hayırlı uğurlu olsun allah güle gele kullanmayı nasip etsin inşallah kazasız belasız botun kısmeti bol olsun inaşllah gerçekten güzelmiş bu fiatlara gayet güzel
Hayırlı olsun güle güle kullanın...Bende 9,8 Tohatsu 2 zamanlı kullanıyorum 3,40 botta sizin motorla hemen hemen aynı gidiyor. Gidişi gayet güzel görünüyor. Kazasız belasız kullanırsınız İnşallah..... Botlarla ilgili diğer linkleride gezmenizde fayda var hem güvenlik hemde kullanımla ilgili çok gerekli bilgiler bulunuyor. Tekrar hayırlı olsun...Allah isteyen herkese nasip etsin.....
Teşekkür ederim Serhan, dediğin gibi yaklaşık iki haftadır gece gündüz forumlarda botlarla ilgili konuları okuyorum. Yakında alim olucam