Sonunda çıtayı yükseltmeye başladık sinarit :D (resimli)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Eveeet kıymetli büyüklerim sevgili dostlarım hepinize kucak dolusu sevgilerimi sunar ivedilikle konuya girerim :) Yaklaşık 20 gündür sıklıkla sabah suyuna çıktığım halde çeşitli meralarda yaptığım kurcalamalara ramen balık alamamaya devam ediyordum...İşin tuhaf tarafı bu sene kıyıda geçen seneden fersah fersah fazla bir ıskarmoz olması ve ne hikmetse sahtelere likkoz aterna bolluğundan dolayımıdır sular soğuk ondanmıdır bilemedim bizim sahtelere bakmadan geçmesi derken ben ufaaak ufak yemliye göz kırpar vaziyete geldim :laughing: yahu nası gelmiim kardeşim ben geberiyorum bir tane balık için avucumu yalıyorum adam yanıma geliyo çim çim karidesi takıyo melanuru alıp gidiyo banghead :eek: derken bu benim en az 15 gün sabah suyuna çıkmama kararı alışımın son sabah suyu idi :D :laughing: av partnerimin beni aşırı miktarda gazlaması ile kendisini geçerken saat 04:00 da alacakken 03:30 da kararlaştırdık. merada 04te hazır olalım diye(sanki bişey var gibi :D ) neyse kalktım av partnerimi aldım doooğru meraya... :thumb: diğer arkadaşımda geldi ve komedi dans üçlüsü işe başladı :p reeling saat 04:00 da hesap ettiğimiz gibi başladık ama balık yine her zamanki gibi delirtiyo banghead banghead adeta tık yok yaprak oynamıyo cyrr orta su sahtesi dip sahtesi su üstü sahtesi silikon yani hepsini denedim yok yok idk sabah ezanımız okundu ha şimdi ha başladı derken yine yok. Bu arada biz sabit değiliz kıyı boyunca hep atıyoruz hem yürüyoruz devriye atıyoruz resmen :D bizimkiler sabitlendi bende sıkıldım ne de olsa saat 07:00 geçmişti bile :( çocuklara dedim ben ata ata başladığımız yere gidiyorum ordan topparlanmaya başlayacam yavaş yavaş....Ok abi bizde geliriz ardından sen yürü... Başladım atıp çekmeye ve yürümeye.Resimlerimde de gördüğünüz gibi artık tulum yelek ne ararsanız var yani iyice mobilite olmanın avantajı içindeyim aslında bi okadar da keyifteyim :thumb: satın aldığım ilk günden beri hiç kullanma fırsatı bulamadığım(ne hikmetse) ama beni çook umutlandıran ufak sahtemi bağladım yavaşça hem yürüyor hem yokluyorum derken KÜÜÜÜÜTTT YUHHH ONE LENNNN:eek: CIRRRR DUR GINALI GUZUM DUR NEETTİN SEN OYLEEE CIRRRRR CIRRRR hemen kalamayı inceden kıstım :cool: yavaşçana sarmaya başladım bi tuhaf geliyo ileri basıyo ve hiç kafa atmıyo sadece ileriye ve derine doğru hamle yapıyo ama okkalı basıyo piskopat :D derken yaklaştırmaya başladım aha one :eek: len bune :eek: :eek: haydeeee mırmırmı len bu :eek: aha yok be ne mırmırı çupra bu :eek: (balık suda halen geliyo) AHA SİNARİT LEN BU :eek: HEMİDE BURADA :eek: :eek: HAYDEEEE LENN VELET NE İŞİN VAR BU TENHALARDA :D
    verhasılı kelam yakışıklı paşamızı öptüm sevdim okşadım ve ait olduğu yere geri yolladım:thumb: Balık sinarit boyu 32cm geldi ekipman hakkında....
    Kamış:Shimano catana super sensitive 5-20gr
    Makine:Okuma octana ot30
    Misina:Latex 0.23mm(mono)
    Sahte:İma BTA80 SR
    Her şey gönlünüzce olsun dostlar sevgiler saygılar:thumb:

2. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    o kadar uğraşın sonunda mutlu sona ermişsiniz. 5-20 kamış ile onu dışarı alabilmek ayrı bir ustalık. avlarınız daim olsun

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler Metin. Keyifli bir av yapmışsın. 32 cm Sinaritte bebe demek. Geri saldığın için ayrıca tebrik ederim. Kamışın neredeyse LRF kamışı sınıfına girer. 15 gr civarı sahtelerde sorun çıkarmıyor mu? Bir de bence misinan çook ince. İri bir ıskarmoz alıp gittiğinde Maxrap limonunu, az ağlamamıştın diye diyorum :D

4. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sağolasın Deniz.Ben kalamayı ayarlamadan oltayı asla suya atmam.İlk şok u abzorbe ettikten sonrası kolay :thumb:

5. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sağolasın arkadaşım eksik olma. Bu sinaritin 5-10 kiloları gördüğünü göz önüne alıp bir de vicdanıma sorduğumda ortaya çıkan manzara azad edileceği yönünde oldu neylersin :D Bu kamış hem çok kibar hem çok kaba bir kamış. bende bunun dışında 2 spinn ekipman daha var ama bu kamış benim gözdemdir.yumuşacık olmasının yanında su üstü sahtelerde aksiyon vermek hususunda en ufak bir zorlanma yaşamıyorsun ve 15 gram zorlanmadan atar.Ben spinn e ilk başladığımda misinam 0.20 kiss angel idi ve rekorlarımı o incecik misinada almıştım :) 96cm lik turnaları karaya sudan savurarak atardım reeling o maxrap limon u düğüm yüzünden kaybetmiştim. haala içimde yaradır eğer yakalasaydım yeni boy rekorum olacaktı eminim :D sahteye mi üzüleyim balığa mı bilemedim :D bu 0.23 okadar iyi ki palomar diğimi ile kullanın çekinmeyin hepinize tavsiye ederim.İnce misinadaki tek sorun fazla titizlik istiyor. her avdan sonra mutlaka temizlemek yıkamak şart. eğer misina soyulursa aaaanında alır başını gider sahte :D

6. Esen Mutlu

Esen Mutlu Esen

Favori Kamış:
    discovery uglyduck 2.40cm 10-30g
    Favori Makine:
    shimano catana 4000 ra
    En İyi Avı:
    50cm levrek 2kg
    iyi bir av olmuş tebrikler. Bugün bende izmir kıyılarını bir yoklayayım dedim. banada bir sinarit denk geldi. birazdan raporu paylaşırım. rasgele

7. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Seni de tebrik ederim güzel kardeşim. Artsın eksilmesin:thumb: :thumb:

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bu arada tam teşekküllü kameraman Cevat Kelle gibi olmuşsun ;) Fotoları okuldan göremiyorum, şimdi gördüm. Spin avı gezerek yapılır ve bütün malzemeler biryerlerinde olmalıdır. :thumb:

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrikler, ellerine o güzel yüreğine sağlık Metin abi. Nicesi güzel gönlünce olsun inşallah.:)

Monolar içerisinde Latex hakikaten kalitesiyle güven veren bir misina. Palomar düğümüyle çeker değerinden neredeyse hiç eksilmeyen sağlamlığını tam kapasite uzun süre yansıtıyor. Nippon da öyle ancak birkaç kullanımdan sonra dayanımı bariz azalıyor. Bunu da düğüm sonrasında 60-70 cm. eksilterek gideriyorum.

10. Snowblind

Snowblind Eray Aksoy

Favori Kamış:
    Shakespeare Ugly Stik Lite Graphite + Remixon Prestige 1569 + Remixon Electra Surf 400
    Favori Makine:
    Shakespeare Ganza + Shakespeare Brutus + Shimano Alivio4000RB +Ryobi Ecusima 6000Vİ +Okuma Octana 40
    En İyi Avı:
    Levrek,5 kg.
    Bu aralar her yerde verim düştü gibi.Balıklar biraz ilgisiz ve daha derin sularda geziyor diye tahmin ediyorum.Havaların da dengesiz seyretmesi etkiliyor tabi.İki hafta sonra bayağı bereketli raporlar gelir diye düşünüyorum.

Av için ve geri salımı için de ayrıca tebrik ederim.Eskiden ben de dahil olmak üzere herkes yavruları bile alıkoyardı.Ama artık herkes bilinçlenmeye ve doğaya saygı göstermeye başladı.Bunda sanal forumlardaki üstadların katkıları ve çabaları da yadsınmamalı.Daha bilinçli bir topluluk olma yolunda ilerliyoruz çok şükür.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Cevat kelle esprisiyapilmis, o halde bize tek laf kaliyor :) helal olsun Metin :) once sabrina, ardindan avina, hemen akabinde bu baligin yetiskin bireylerinin boyutunu dusunup salmana..
    Babasi, buyukbabasi denk gelsin insallah

12. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tam techizatlı Cevat Kelle olmadan geçirdiğim zamanlarıma yanıyorum inan :laughing:

13. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sağolasın Nuri abim darısı siz ustalarıma gelsin inşallah.Bula bilsem ilk göz ağrım kiss angel 0.20 sarıp rahat edecem de bulamıyorum ama latex de çok iyi gerçekten.Herkeze tavsiye ederim :thumb:

14. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi kesinlikle haklısın...Ben internetle tanışana kadar allah biliyor bohçacı gibi bişeydim çoook ufak olmadığı sürece poşete koyardım :( eski halimde olaydı bu sinarit kovadaydı... limit 35cm ya tamam limit dahilinde sayılır derdim herhalde :D Beni spinn e ve böylesine duyarlılığa alıştıran tüm ustalarım Kiiii Kadir abim başta olmak üzere(kadir levrek peşinde... kendisi 2-3 kiloluk gridaları salar...) hepsine teşekkürlerimi borç bilirim :thumb:

15. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sağolasın güzel insan.Bilinçli avcılık yeni yeni başlanan bir akım olacak ülkemize... aslında benim bu konuda bir düşüncem var ki o da şu;trofe balıkları salalım besin değerleri düşük doğaya katkıları oldukça fazladır... misal 35cm lik levreğin doğaya canlı olarak yapacağı katkı 8-10 iken 60-70cm lik bi trofenin 40-50 den fazla olur. alı konulması en makul boy vicdani ölçülerimize göre olmalı yine örnek verecek olursak levrek efendiden....45-55cm arası olmalı. hem tadı diğerlerinden de güzel olur.Darısı bizler gibi ve bizlerin yolunda ve bizlere yol gösteren tüm avcılarımıza inşallah :thumb:

16. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Metin bey tebrikler çok güzel balık valla daha irileride rast gelir umarım. Bir kaç sorum olacak sizdeki Yelek bende de var sadece bir kutu sığıyor ön göze ( ima ) siz kaç kutu bırakıyorsunuz birde hangi kutuyu kullanıyorsunuz bir diğeri yanda beyaz bir bez var sanki balık kovası gibi ( o ne )Teşekkürler.

17. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Tebrikler Metin kardeşim.Sabreden derviş muradına ermiş ata sözümüzü kanıtlamışsın. Balığı salıvermen de takdire şayan ve güzel bir örnek.Yüreğine sağlık.Sabahın köründe avlağa gidip de gün doğduktan sonra balık avlanılması da aslında pek şaşırtmadı beni. Geçen sene Beldibi'inde Aralık ayında öğleden önce saat 11:00 de Iskarmoz yakalamıştım.Öğleden sonra 14:00 'e kadar gayet güzel verimli av yapmıştım.Toplam 4 Iskarmoz. Önümüzdeki hafta kısmet olursa Antalya'da olacağım. Bakalım balıklar yine beni sevindirecek mi? Daha güzel ve keyifli avların olsun.

18. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sağolasın Erkan arkadaşım hepimize inşallah.Ben bir ürünü almadan çoook uzun zaman öncesinden araştırmaya başlarım.Kullanıla bilirliğine kalitesine çok dikkat ederim.Bu yeleği tercih etmeden önce kendime ilk önce sahtelerimi koyacağım sahte kutusu belirledim.Normalde elimdeki sahte kutuları ebat olarak fazla büyük.Bu yüzden tercih edilir ebatlardaki sahte kutularını ilk önce belirledim.Bana en uygun gelen İMA nın LUREBOX isimli kutusu idi...Ölçülerini baz aldım ve o ölçülere uygun yelek baktım. Bundeki yeleğin ön tarafında iki tane sahte yem kutusu var ve tam ima lurebox ölçülerine uymakta.Kuturu koyup fermuarı çektimmi cukk diye olmakta.Bir de sırt çantası var o fazla büyük ve o benim eski organizer sahte kutumu bile alıyor. eğer onu da hesaba katarsak 2 önde 1 arkada toplam 3 kutu 1tanesi çok büyük olarak kullana biliriz ama benim avda gördüğüm zaten ortalama her avda en fazla 3-5 sahte değiştirmekteyiz. yani bendeki iş görür vasıfta.O resimdeki gördüğün beyaz şey benim annemden çaldığım yastık kılıfı :laughing: askı kayışı monte edip balığı beraberimde kolayca taşımak için hihi umarım faydam dokunmuştur :thumb:

19. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Çok teşekkür ederim Hakan abi balık peşinde koşturduğum çook yorucu bir hafta oldu inanırmısın hala yorgunum :( haşat vaziyetteyim dün gece 01 e kadar da yemli idim o uykusuzluğun üstüne ama kaydadeğer bişey çıkmadı. balık kreşinin önüne denk gelmiş olacam ki hep yavrular geldi :D abi buraya geldiğinde lütfen bir mesaj yaz seninle yan yana spinn yapmaktan mutluluk duyarım sevgiler :thumb:

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Metin, gayet güzel bir av. Beklenmedik bir tür olduğundan da büyük bir sürpriz olmuştur. Salmakla bence de doğru bir karar vermişsin. :)
    1 kilodan aşağısı (45 cm gibi) bu türde kurtarmaz bence. :D

Beni de Kuşadasına davet ediyor bir arkadaşım, sürekli kaçıyorum. :D
    Biliyorum ki arada güzel trançalar çıksa da genelde 300 gr'lık trança yavrularını antenli mercan diye alıyorlar. Kendim almayacak olsam da sinirlerim bozulacak diye gitmiyorum. :D

Gerçi antenli mercan olsa ne olacak; bildiğim kadarıyla o tür de bayağı iri boylara ulaşıyor. Bence bu tür balıklarda iğneyi yutmamış sa 1 kilodan aşağısı kurtarmaz amatörü. :D

Daha güzel avların olsun. :)