Foruma üye olalı yaklaşık 5 ay oldu.İstanbulda vaktimin çoğunu değerli üyelerimizin raporlarını okuyarak geçirdim.Sonunda yaz tatilinin gelmesi ile memleketim Fethiye ye gelerek kendimi deniz kenarına attım.Genel olarak bi durum değerlendirmesi yaparsak fethiye de balıkçılık kıyıdan iyice zorlaşmış.Birkaç gün yem olarak taze ve iri mamun kullandım.3 günde toplam 7 çupra yakaladım.Boyları çok büyük değildi ne kadar iri mamun kullansamda ne yazıkki hep lidaki yakaladım. Gönül isterki balıklar daha büyük olsunBu yüzden dün sabah 4.30 gibi meraya indim.Bu kez yanıma taze karides aldım çünkü artık iri bi çupra veya levrek yakalamanın vakti gelmişti. Ne yazıkki sonuç yine aynı sadece tek bir iri çupra yakaladım o da beni yarı yolda bırakınca yine lidakilere kaldık... Uploaded with ImageShack.us
En sağdaki balık akya balığı.Geri bırakcaktım ama ne yazık ki olta gözüne saplanmış.Asıl ilginç olan en alttaki çupra mercan karışımı olan balık bende tanıyamadım umarım bilen birileri vardır...
Cipuralar guzelmis, tebrik ederim. En alttakinin rengi, goruntusu biraz farkli sanki. Mercan turu veya ciftlik kackini cipura filan mi acaba? Yaladerma ise cok kucukmus, ... bir dahaki sefere o boyda bir tane gelirse salivermesi keyifli olur, aklinda olsun.
Tebrikler Alttaki balık çipura-mercan karışımı birşeye benziyor. Diğeri ise çatalkuyruk, nam-ı diğer halk dilinde çıplak dedikleri balığa benziyor. Daha irileri rastgelsin
sağdaki yaladerma balığı olabilir biz burda akya deriz genel olarak büyüğüne küçüğüne... Zıpkıncı arkadaşım bırakmak istedim ama ne yazık ki tek gözle de bırakamadım balığı suya.... Bu arada suya iyade edilen çok sayıda küçük mırmır,çupra ve karagöz var...Bana kalsa bu zamanda av yapmam balıklar daha tam irileşmemiş ama ne yazık ki ağustos başına kadar fethiyedeyim... En alttaki balık çupra da değil mercan da değil neyse olmuştur bi karışıklık heraldeBalık çiftliği de yok yakınlarda ama... Daha irileri size rasgelsin.
tebrikler, güzel balıklar yakalamışsın. en sağdaki balık akya değil, çatalkuyruk ( yaladerma ) balığı, ama en alttakini ben de bilemedim
Tebrikler çupraların yanakları pempe pembe... mrsparkle .O sağdaki balığın da yaladerma olması lazım.Afiyet olsun :hungry:
Tebrikler, resmi göremedim evden bakacağım. En alttaki balığı bayağı merak ettim ama. Dahasına rastgelsin...
Tebrikler abi güzel bir av olmuş daha irileri rasgelir inşallah. Bu arada sağdaki balık akya değil yaladerma(Çatalkuyruk)dır.Benim rapordan(http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=47274)bakabilirsin akya ile arasındaki farka. Tekrar tebrikler
Tebrikler Hilmi, Bundan sonraki raporların İnşallah gönlünde ki trofe resimleri ile şenlenir. Her daim bereketli avlar dilerim. Rast gele...