Sonunda kalkan balığınıda gördük..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında HakanDurgut tarafından paylaşıldı.

1. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Değerli abilerim geçen hafta 29 ekimde kalkan için yola çıktık ve o gün 42cm 1kg bir kalkan yakalamak nasip oldu..
    biraz zor oldu çıkarmak ama çıkardım sonuçta :)
    kısaca anlatayım.. benim 4 arakadaşımın 3adet toplam 7 adet oltamız sudaydı.. denizde dalga oluyor genelde, bende zil falan takmıyorum tabi gözlerimiz hep kamışların ucunda, aracın yanında kopan olta için yeni takım hazırlıyorduk bir anda benim kamışın bayağı ağildiğini fark ettim acaba dalgadanmı diye duraksadım tekrar eğildi koşup aldım oltayı elime avansını kapadım az gerdirip elimde tuttum acaba balık varmı boşuna çekmeyeyim diye düşündüm.. o sırada balık olduğunu anladım hafiften kıpırdanmalar oluyor gibiydi, makinayı sarmaya çalıştım ama nafile dönmüyor, kamışı çekiyorum kırılcak gibi oluyor ne var bunda diye düşündüm aklıma vatoz geldi.. vatozlar kuma vakum yapar yerinden kaldırmak zor olur diye belgeselde söylüyorlardı.. öyle çekiyorum gelmiyor böyle çekiyorum gelmiyor misina kopacak duruma geliyor.. tın tın sesler gelmeye başladı artık misinadan ne olursa olsun dedim geri geri gitmeye başladım birden boşaldı misina, koptu galiba dedim başladım sarmaya hayır kopmamış bi ağırlık var oltanın ucunda tabi ben zar zor kaldırdım hayvanı kumdan birdaha boşluk bırakırmıyım.. ben vatoz geliyor diye düşünüyorum hızlı hızlı sardım ve suyun üstüne çıkınca kalkanı gördük :D
    kalkan balığıda kuma yatıp direnebiliyormuş bunuda öğrenmiş oldum, alt yüzeyide dikenli olduğu için gayet iyi tutunuyor hatta balığın altındaki dikenlerinde hafif kan vardı epey zorlamışım yada o epey iyi tutunmuş.. ee can tatlı.. :hungry:
    bundan önce 2defa daha gitmiştik hep ufakları denk gelmişti denize geri iade ettik bunu hak ettik diye düşünüyorum..

Bunlarda suya iade ettiğimiz ufak kalkanlardan bir kaçı..mrsparkle

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler güzel av olmuş:) resim arka plana bakınca levrek kokusu almıya başladım:hungry:
    ilk resime dikkatli bakınca sanki su biraz sığ gibi geldi bana:)
    arka plandaki burun dan oltalarınızı döşeseniz sanki daha bi verimli geçermiydi sizce:)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrik ederim insallah tepsi gibi daha büyükleri de denk gelir. Aklimizda olsun demekki kalkan vurunca önce zabitaya direnen gecekondu sakini gibi davraniyormus :)

4. bortacina

bortacina Şerif

Favori Kamış:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Kefal 800gr
    saldığınız kalkanlar için tebrik ederim. her baba yiğidin harcı değil böyle güzel balığı salmak

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Afiyet olsun.. değişik bir av ürünü.. sıradışı.. yapıcı davranışınızda ayrı bir güzel..

6. polopolopolo

polopolopolo cihan

Saldığınız yavrular için sizi tebrik ederim.Bende dün Kumburgazda 4 saat boyunca o güzeli bekledim fakat bir yerde yanlış yaptım 3.5 sağlam vuruş oldu ama balığa ulaşamadım.Birdahaki sefere..Tekrar tebrik ederim.

7. uçak şoförü

uçak şoförü hakan

Favori Kamış:
    shimano catana cx 2.40 10.30gr, lineaffe extreme cast 100-220gr, okuma V-system 2.70cm 20-60gr,
    Favori Makine:
    shimano exage 3000, alivio6000, catana4000
    Tebrikler valla memleketimden böyle güzel balıklar ve bilinçli avcılar görmek çok hoşuma gitti:)

Kadir abi hatta o burunun hemen yanından tatlı su denize karışıyor ve yer yer eriştelikler var. ne dersin levrek denemeye değermi?reeling

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kadir abi teşekkürler..o mevki epey sığ sayılır oltayı attığım yere yürüyerek gitsem belime kadar ancak gelir.. buruna doğru başka bir grup vardı onlarada bir vuruş oldu epey heyecanlı davranışlarla çektiler ama boş çıktı :) bizim tam sağımızda dere ağzı var 2sefer gidip yaklaşık 7 8 adet ufak yakalayıp geri iade ettik ufak gelirse büyüğüde gelir dedik geldi..

Teşekkürler.. ufakları hiç zorlamadı ama bu epey uğraştırdı :)

Şerif arkadaşım teşekkürler.. balığa zevk için gidiyoruz, ufak balık yerine aç karnımı ekmek arası peynirlede doyururum ben böyle düşünüyorum ;)

Muvaffak abi teşekkürler..

Cihan arkadaşım 3 5 defa vuruş oldu ve balığı alamadıysan o kalkan değildir emin ol :) suya saldığım ufak kalkanlarla bile en az 5 dakika iğneyi çıkarmak için uğraştım mideye kadar yutuyorlar.. aklında olsun kargaburun gibi el alaetin çantanda bulunsun.. teşekkürler..

9. ahmet1

ahmet1 özgür

iyi bayramlar afiyet olsun takımdan yemden biraz bahsedebilirmisiniz

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sizi can-ı gönülden kutlarım.Kesinlikle kalkan balığı limit üstü olmalıdır, zira durumu lüferden daha kötüdür, her nedense lüfere gösterilen hassasiyet kalkana gösterilmemektedir.Umarım bizede birgün güzel bir kalkan nasip olur:)

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler herşey için.:D:D

12. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Hakan bey.Bugün Bayram ziyareti sebebiyle,Tekirdağ yollarındaydım.Resimdeki kumsalı soluma almış giderken "şu bölge levrek yapmaz mı"dediğim suların birleştiği yerden yaklaşık 50 m ilerisinde kuma olatalarını gömmüş dip oltacılarını gördüm(sanırım sizdiniz):)..Kalkan mı,mırmır mı diye düşünürken,raporunuzu gördüm.Tebrikler.Avınız ve hassasiyetiniz için.Ama oralarda levrek için deneme yapmakta fayda olur sanırım.rastgelsin.saygılar.

13. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Tüh beya:)ben tarihe bakmamışım.rezil olduk.:)..bölge aynı sanırım ama tarih başkaymış.hay Allah:)

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bölge nin yapısı itibarı ile o burunun uç kenar kısmı geçit noktası,
    devamında,o burundan sağ tarafa yüzünü dön dalgaların yükseldiği yerler,

oralar da av ararım şahsen:)

15. babatorik

babatorik İLKER

Favori Kamış:
    LİNEAFFLE VE OYSTER
    Favori Makine:
    DAİWA BG30
    En İyi Avı:
    KARAGÖZ, 900 GR., LEVREK 800 GR., KOFANA 56 CM.
    Kastettiğiniz güzel bir kalkan ise lüferdeki gibi tasmaya falan gerek yoktur, aksine vuruştan beş dakika falan sonra çekmek yani yutmasını beklemek daha isabetlidir. sanırım diğer balıkdaşlar da bunu doğrulayacaktır. kalkan yemi yutar ve yatar. bir kez yerinden kaldırdığınızda adeta poşet çeker gibi çekersiniz.
    Ben de 2008 senesinde ramazan bayramında 600 gr lık bir tane kalkan çekmiştim. Ancak bir daha o boyda geldiğinde denize iade edeceğim kesindir. kilonun altında tutulmamalı, zira çıkan et için hayvanın canını almaya değmiyor.

16. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Tebrik ederim, biz de ailece kurban bayramının bir günü kalkan avını deneyelim belki kısmetimize tutarız diye düşündük ama istoç kısıktaki bir abi aklımızı çeldi, daha ağlara bile takılmadı nereden tutacaksınız dedi bizde vaz geçtik kalkan denemekten,

sizin tuttuğunuz sanırım dişi kalkan, eti erkek kalkana göre daha az oluyormuş, biz kendi kendimize söz vermiştik dişi gelirse boyutu ne olursa olsun salalım diye,

neyse çok güzelmiş avınız, devamlarını dilerim

17. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sizede iyi bayramlar.. klasik dip oltası 2 iğneli mustad 1251C, 4no 118gr konik kurşun takıyoruz dalgalı havada epey faydası oluyor.. yem olarakta istavriti ikiye bölüp takıyoruz..

Teşekkürler.. Dediğiinz gibi.. herkesin duyarlı olması gerek..

Teşekkürler..

Hakan abi sabah 8 ile 10 arasında geçtiysen aracın biri bendim diğer araçta benden az önce toplanıp gitti.. aşırı dalga ve yosun yüzünden yer değiştirdim ama akşama kadar gelen olmadı..

Teşekkürler..
    ekim ayının son 2haftası içinde 4 defa denedik ve benim yakaladığım büyük olan ve arkadaşımın ben olmadan gittiği avda 1adet 45 yakaladığı balıktan hariç sadece ufaklar vardı.. artık hiç gelmiyor o bölgede..

ibrahim abi kalkan erkek diye sanıyorum edindiğim bilgilere göre erkeklerin alt yüzeyi beyaz renk ve çok dikenli, dişilerin hafif kırmızı ve az dikenli olduğunu öğrendim..
    buda alt yüzeyi eklemeyi pek gerek görmemiştim bilgisi olanlar erkek dişi yorumu yaparsa bizde tam öğrenmiş oluruz..

18. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Yemli avların bana göre en güzellerinden biridir kalkan avı.Verimli geçmesi ise ayrı bir keyif.Dilerim ileride de aynı güzellikte avlarınız olur, rasgele...:)

19. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Yakaladığınız kalkan ve saldığınız kalkanlar için tebrik ederim.
    Keşke herkes sizin gibi yapabilse ne güzel olurdu.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Alt yüzeyi çok dügmeli olan erkek. Disiler daha iri seyrek dügmeli ve yagli olur. Dogru biliyorsunuz. Balikcilar sudan çikarinca dügmeli tarafi parlatmak için yumusak tel firçayla bir güzel firçalar. Satin alirken erkek olani daha makbuldür