Sonunda Kamış ve Makinelerime kavuştum...

Konu, 'Kamışlar' kısmında Chipower tarafından paylaşıldı.

1. Chipower

Chipower Ümit Şimşek

Favori Kamış:
    Milo Explanada 420,Milo Fulk 11 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner Long Cast,Daiwa Spitfire4000
    En İyi Avı:
    Olta suda şu an bekliyorum...
    Merhaba arkadaşlar uzun zaman önce neredeyse iki yılı bulacak:eek: karar verip araştırdığım bir yandan da bunları bana yurt dışından bir şekilde ulaştıracak bir firma,arkadaş vb. ararken en sonunda emelime ulaştım :) sırf bu takımlara ha bugün ha yarın kavuşacağım diye eldeki emektar makine ve kamış ile balığa gitmek az zevk verir olmuştu. Siparişleri bir İtalya'da bulunan bir mağazanın sitesinde on-line olarak verdim adrese gelince, Fransa'da ikamet eden bir arkadaşımın evini gösterdim ve kendisi Türkiye'ye gelirken getirdi sağolsun. Özelliklerini paylaşmak isterim malzemelerimin: Kamışların ikisi de Milo marka: birincisi özellikle İstanbul Boğaz'ında kullanmayı düşünüyorum:

Explanada Surf 420cm atarı 100-200 gr, ağırlık 555 gr. reinforced high modulus carbon. Diğeri Fulk 11 Surf 400 cm,120 grama kadar atarı var ağırlığı 269 gram hafif ve ince bir kamış yüksüklerin içi paslanmaz SIC.

Makinelere gelince İlkini bir arkadaşım Tayland'dan getirdi hediye olarak Shimano Big Baitrunner Long Cast diğeri de Yine İtalya'dan geldi kamışlar gibi, Daiwa Spitfire 4000 Sp-i .

Ha unutmadan Ek olarak bir de burada Balıkçılık malzemeleri satan malzemecimin eline geçmiş olan eski bir makineyi de satın aldım antika niyetine İnternette araştırdım Daiwa olduğunu buldum 1966-68 yıllarında üretilmiş olduğu kuvvetle muhtemel küçük bir makine hem de çalışır durumda.

Birkaç gün içinde yeni ekipmanı denemek için bir fırsat yaratmaya çalışacağım artık evde bana hadi kalk balığa gidelim diyorlar sanki:) .Şansım yaver giderse raporları da eklerim artık hayırlısıyla. Çok sevindim bu yüzden paylaşmak istedim, eminim anlıyordur buradaki herkes benim hislerimi.

2. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

anlamazmıyım hislerini :) italyadan değilde istanbuldan iki takım getirttim bu hafta. bugünde misinelerim geldi 9 bobin. gündüz misinelerle takımları buluşturdum. bu gecede uyku tutmuyor yarın gündüz yem çıkartıp akşamda siftahlarını yapıcam kısmetse.

yeni takımlarınla güzel günler geçirmen dileğiyle.

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Hayırlı olsun ,çok kaliteli takımlara benziyorlar,güle güle kullanın.

4. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    İnşallah beklediğine değer.Güle güle kullan...

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Hayırlı olsun, yeni takımlarla yapılmış trofe av raporlarınızı bekliyoruz.

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Balıklar kadar çok seviyoruz biz malzemelerimizi, onlar bizim oyuncaklarımız ve hayallerimizi gerçeğe çevirenler.. Güle güle kullanın..

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Hayırlı uğurlu olsun anlıyorum hislerinizi. Takımlarınızda balık hiç eksik olmasın.

sevgiler

8. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Hayırlı olsun yeni takımlarınız, insan keyif alarak avladığı takım çok önemli avlanması bir başka oluyor.ALLAH takımıza zeval vermesin ,avınızada bereketler versin.
    Güle güle kullanın rastgele...

9. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Ümit bey hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, kamışların fincanları bi yakından görseydik iyi olurdu aslınd ama bunu bile aktarmışsınız yeter de artar bile, ben yakın inceleme manasında sormuştum. Nice trofe avlara diyelim.

10. fish founder

fish founder Özgür

yeni takımlarınızla başarılı avlar dilerim,
    aman dikkat,
    fazla güzeller,nazar değmesin,

11. ozican0147

ozican0147 oğuzcan karadeniz

Favori Kamış:
    LINEAFEA OYSCAST 4.20 ve ALBA STARLEADER 350 KAMIŞ VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEEEE
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LİNER PL 865 veALBA STAR ETA 60 VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEE
    En İyi Avı:
    KEFAL 1,100 GR 1KG KARIŞIK BALIK VB........................................
    çok Güzel Olmuş Gülle Güle Kullanin

12. LapinCash

LapinCash

Mütişmiş kırmızı kamış tam bir surf için makine ne kadar uzak yerde takılıyor birde fiyatlarını söyleseydiniz.

13. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    güzel avlarda kullan. Gerçekten bu malzemeler bizlerin oyuncakları gibi diyecem tam olmayacak, çünki gerçektende oyuncaklarımız.Balığa gidemediğim zamanlarda örneğim bu günlerde tüm malzemeleri evin bir odasına yayıp, sabah işe gidip akşam eve geldiğimde sanki ikinci bir işmiş gibi davranıyorum.Her zaman söylerim her kişinin mutlaka asıl işinin dışında bir kaç işle daha meşguliyeti olmalı diye.Birinci sırada balık ikinci sırada bahçe ve çiçekler geliyor. Ha birde evde çam ağacı yetiştiriyorum balkonda.Herkesede tavsiye ederim.Tohumundan ağaç yetiştirmeyi ve boş bulduğunuz her yerede dikmeyi.Hobisiziz hayat olmaz, olsada yavan olur.:)

14. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Yeni takımlarınız hayırlı ve uğurlu olsun.Bence iğnelerede önem verin bu takımlarda.Şu balıklarında bir canına okun görelim şöyle.Güle güle kullanın.

15. zekeriya32

zekeriya32 Zekeriya AKIN

hayırlı olsun

Ümit hocam bu takımları nasıl merakla beklediğini yakından biliyorum.Umarım en kısa zamanda balık yada balıkları yakalamak da nasip olur.Sevgilerle...

16. delikanhkn

delikanhkn Hakan

Favori Kamış:
    shimano alıvıo 4.20
    Favori Makine:
    shimano alıvıo 10000 fa
    En İyi Avı:
    kefal yaklaşık 1 kg
    hayırlı olsun ama fazla heveslenme ben bugün havamı aldım biraz daha bekle sanki deniz kurumuş

17. delikanhkn

delikanhkn Hakan

Favori Kamış:
    shimano alıvıo 4.20
    Favori Makine:
    shimano alıvıo 10000 fa
    En İyi Avı:
    kefal yaklaşık 1 kg
    Kamişlari Fiatlari Ne Kadar Acaba

18. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    kamış ve makineleriniz hayırlı olsun, güzel ve bol balıklı avlarda kullanmanız dileğiyle

19. Chipower

Chipower Ümit Şimşek

Favori Kamış:
    Milo Explanada 420,Milo Fulk 11 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner Long Cast,Daiwa Spitfire4000
    En İyi Avı:
    Olta suda şu an bekliyorum...
    Teşekkür ederim..

İyi dilekleriniz ve ilgilenip cevap yazma zahmetinizden dolayı teşekkür ederim arkadaşlar. :)
    Fiyat konusuna gelince, getirtme imkanınız varsa,Türkiye'de satılan muadili olabilecek ürünlere göre daha ucuz gelmişti bana.Sipariş verdiğim ürünlerin linklerini aşağıya ekliyorum arkadaşlar belki işinize yarar ya da fikir verir.
    Kısa zamanda deniz kıyısında yerimi alacağım emin olabilirsiniz ;) .
    Rastgelsin...
    http://www.labaracchina.it/catalog/product_info.php?cPath=5_11_26&products_id=48

http://www.labaracchina.it/catalog/product_info.php?products_id=2051

http://www.labaracchina.it/catalog/product_info.php?products_id=1518

20. aliozen

aliozen Ali ÖZEN

yeni ekipmanlarınızla keyifli , güzel avlar geçirmeniz dileklerimi sunuyorum...
    DAİWA olduğunu bulduğunuz makinaya bayıldım ben :) , bazen eski birtakım şeylerin ruhu olduğunu düşünürüm ben , ona göre değerlendirmeler yaparım (eski bir evin , ilk yapılışı ilk yerleşim , içinde yaşanmış tatlı acı günler olaylar vs...) Eski olan makinayı da görünce içimden geçirdim , '' kim bilir ilk kim ne heveslerle aldı ? Yakalayacağı balıkların hayalini nasıl kurdu , (hani sizde yeni ekipmanlarınız için , gideceğiniz avın hayalini nasıl kuruyorsanız öyle) , alındığı dönemde acaba yaşantı nasıldı vs vs vs... :)
    Yeni ekipmanlarınızı tekrar güzel günlerde kullanmanız ve bol avlar dileği ile...
    saygılarımla