Sonunda Minekop

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Merhaba sevgili arkadaşlar.

Dün 3 arkadaş Ofisten oda arkadaşım Kaan başka bölümden balık için can atan serdar ve ben. Kaan hiç balık avına gitmez ama iddia için geldi. 2 Çeşit iddia var biri ben 100 metre atamam. Diğeride kaan balık tutamaz. 2 saat içerisinde tek bir limit dahili balık yakalasa iddia onundu olmadı hihi hihi üstelik benim hazırladığım takım ve benim kamışımla. ilk baş öyle değildi takım ve kamış ona aitti ama son anda kıyamadım genede kendi takımlarımdan verdim. Şimdi sırada 100 metre atışı kaldı onuda attımmı çift yemek kazanıyorum :D. Bu arada deneme yapacağım kamış lineaeffe spirit 3,9 m okuma 65 lik makine. üzerinde 0,30 mm misina bağlı. Siz ne düşünürsünüz?.

Serdar sadece tek bir çupra aldı diğer balıkların hepsi benim oltama teşrif ettiler. Aslında vicdani limitim 25 cm idi çuprada, fakat benim tuttuğum küçük iğneyi yuttu serdar ise alıkoydu. Tek karagöz ise çok küçük olmasına rağmen sonlandırılmak zorunda kalındı. Bir adet karagöz daha vardı aynı boylarda onun hasarı daha az olmasına rağmen saldım suya bir 2 çırpındı ters yüzmeye başladı. umarım saldırı yapan levrekler yemiştir :eek: Mırmırlarda limit 14 cm olduğundan onları alıkoydum. Evdeki nüfus açısından. Av esnasında kenarda hareketlenmeyi görünce hemen spin takımdaki köstekleri söküp at çeke başladım rover 98 ile başladım sonra strike pronun izmarit sahtesine geçerim diye düşündüm ama yemliye balık yakalandığından bir ipte 2 cambaz oynamaz diyerekten yemliye dönüş yaptım. Nasıl olsa atçekte daha bir skor yapabilmişliğim yok. Her kesin bir stili var işte vazgeçmesi zor oluyor.mrsparkle

Yer: Payas-İskenderun
    Yem: Sülinez Borukurdu (boru kurtları çok berbat olduğundan geneli sülinez ile alındı)
    Takım 2 köstekli

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel balıklar. 100 metre atabildin mi? İddaayı kim kazandı? :D

3. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrik ederim. içim kımıl kımıl oluyor rapor gördükçe

4. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    onlar da ne öyle tebrikler kardeş. kimse alamazken iyi almışsın

5. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Tebrikler Gültekin güzel av olmuş sonunda minekopu almışsın, uzak atışın sonu ne oldu:)

6. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Gültekin bey arkadaşım.Ben İstanbuldan Hakan Güvenir..Raporlarınızı okurken Metallurgist/iskenderun ilişkisi ile,öz dayımın oğlu KAAN ile alakası olur mu diye düşünmüş,yuhh artık koskoca İsdemir,bu kadar da tesadüf olmaz demiş,mesaj yazıp sormak aptalca olur diye karar vermiştim..Ama dünya küçük:)..Oda arkadaşına iyi bak,kardeşim kadar severim onu..Hep davet ederde,,bize gelmek kısmet olmadı,ama umarım sizinlede tanışmak,avlanmak nasip olur.Hoşçakalın..

7. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Bu arada İstanbul Yeşilköyde, Kaanın,çapariyle balık tutmuşluğu vardır.Yemlide işi zor..:)..her türlü iddaaya girebilirsin:)

8. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, güzel balıklar yakalamışsın. biz dün barınakta ve İDÇ cüruf sahasının altında bolca deniz havası aldık :)

9. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    akşam serdar dediğim oda cevdetiyeden tutturdu illa curufun oraya gidelim dedi ama ben gitmedim. Çünkü genelde avcı peşine düşmeyeceksen hüsran oluyor orası. Demekki doğru karar vermişim

Aldım hakikaten güzeldi. atış bekliyor daha gündüz yapacağız

Sağol dostum darısı sana

İşte forumların amacıda tam olarak bu değilmi gaza getirmek :D

Teşekkür ederim volkan. daha bekliyor 100 metre

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu arada mesajına cevap yazmıştım ama kaybolmuş yada ben gönderemedim bilemiyorum ne oldu.

Vesile ile tanıştığımıza çok memnun oldum. Dediğin gibi dünya aslında ne kadar küçük. Kaan bahsediyordu ben istanbulda istavrit yakalardım diye:)

11. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Gültekin abi, hiç boş duramıyorsun demi yine yapmışsın yapacağını güzel bir mera bulmuşsun boş göndermemiş seni balık çeşitliliği ilgimi çekti izne gelirsek gideriz değimi...
    Bizim sayfadaki arkadaşlar güzel bir av yaptığı zaman sanki kendim tutmuşum gibi seviniyorum helal olsun sana takdir edilecek bir avcısın herdaim gözümde...

Saygılarımla...

12. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Gültekin Bey,

100 metre üstü atmak için 0,26 sağlam yumuşak bir misina sonuna 6 metre 0,38 şok misina bağlayın 100gr ile atışı yapın.:) yemek garanti :)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gültekin teşekkürler kardeş. Daha güzellerine de rastgelsin.:)

Nispeten küçük boylu balıklar sınıfında mırmır, karagöz ve mercanı hep amca/dayı çocukları gibi görmüşümdür öteden beri. Gerçi tebliğde karagöz ve mercan için farklı değerlerin olması, mırmırın ise diğer türlerden sayılıp kg. limitine dahil edilmesi aşikar olsa da; 20 cm. boy limitinin bu balıklar için uygun avlanma boyu olabileceğini düşünüyorum.

14. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Gültekin tebrikler hemşerim güzel balıklar, şu minekopmudur harmıdarmıdır nedir bana daha bu balıklardan tutmak nasip olmamıştır inşalla bir gün bu türlerde de oltamızı süslemeleri nasip olsun diyelim, afiyet olsun Kal sağlıcakla.

15. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Vay imansız cupralar demek akdenizde geziyorsunuz ha...

Tebrikler dostum , daha keyifli avlar dileklerimle

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Yakup lafımı olur başımla beraber. her daim gideriz yeterki gönüller bir olsun.

Teşekkür ederim değerli bilgiler için deneyeceğim

Sayın abim güzel eleştirin için canı gönülden teşekkür ederim. Daha önceki raporlarımda dikkat etmişsen daha büyük boydaki mırmırları azat ettiğimede şahit olmuşsundur mutlaka bundan sonrakilerde de olacaktır şüphen olmasın.

Mahmut harmadar 2 yıldır oltama takılan bir balık ve nisan ayında yakalnıyor. diğer aylarda yok malesef. Nisan ayında barınak iç havuzdan bolca aldığım olurdu. Bu yıl biraz bendende kaynaklı pek fazla ava gidemedim ve duyumlardanda anladığım kadarı ile fazla çıkmıyor.

Teşekkür ederim umarım sizlerinde bereketli avları olur. aynı şeyi bende levrek için düşünüyorum izmirden beri nadiren geçiyorlar herhalde.