uzun zamandir bos gectigim balik avlarima nihayetinde bugun son vermis bulunuyorum bugun sabah erkenden, saat 4.30 gibi kalktim. hava hafif ruzgarli ve yagmurlu. ama bir haftadir kendimi bugune bilemisim. ruzgar yagmur falan durduramaz beni, kesin gidecem - ve gittim de. saat 5.15 civarinda barracuda icin at-cek'e basladim ama tik yok. denemedigim sahtem kalmadi ama sonuc SIFIR. havanin aydinlanmasiyla birlikte barracuda dan umudumu kestim ve hemen dalarli sahtem rapala x-rap magnum ile sansimi derinlerde deneyeyim dedim. saatler 7.45'i gosterdiginde kamista bir agirlik hissetmeye basladim. tam bu ne ya derken son 6-7 metre kala baligin pariltisini gorunce kendimden gectim balik ilk vurdugunda zorlamadi ama son 3-4 metre kala baya bir dovustuk kendisiyle cok harika bir duyguydu. baligin turkce adini bilmiyorum ama burda Little Tunny veya Bonito diyorlar. birisi Turkce adini yazarsa sevinirim. rastgele
Tebrikler!! X-Rap Magnumla at cek???? Ben daha cok trolling için kullanılır sanıyordum? Tebrikler guzel balik, bu bir orkinos yavrusu, yazili orkinos da derler. Rastgele!!!
Tebrikler , güzel tombik . (balığın adı kesinlikle tombik) Tadı biraz kötü ama Orhan Küçükbiçmen abi geçenlerde bir tarif verdi , O şekilde pişerse iyi olabilir , afiyet olsun
Muvaffak abi, ben tombik ( kan palamudu) dedim ama yazili orkinos diyenler olmus emin olamadim nedir asli? Her 2side lezzetsizdir gerçi de emin olalim
http://fishbase.org/identification/specieslist.php?famcode=416&areacode= ben susayım .. neme lazım...
yorumlar icin tesekkurler tad olayina gelince, bence tadi o kadar da kotu degil. yagsiz bir balik oldugundan dolayi eti biraz kuru ama yanina guzel bir sos hazirlanip afiyetle yenebilir