Limandan at çek denemeleri canlı yemler derken hiç sonuç alamamam git gide soğumuştum balıktan. Ama dün tekneyle Antalya Serik te yaptığımız av herşeye deydi. Hayatımda bu kadar zevk almamıştım. Çapari ile 5-6 tane palamut almama rağmen beni mutlu etmedi. Çapariyi babama devredip geçtim kenera yattım. Balık alma ihtimali %99 olan yöntemleri sevmiyorum. neyse ki babamın aklına rapala atmak geldi. taktım ilk rapalalarımdan olan 7 cm yanlar gümüş üstü siyah yüzmeyi bile bilmeyen sahteyi. o kadar ümitsizim ki 3 çapariyi geçip benim sıradan rapalama atlıyacak neyse attım geliyo babamın çaparisinin ilerisinden, bildiğiniz balık yüzemiyor hem yan yan gidiyor hemde 2 de bir dalgalar eşliğinde havaya zıplıyor derken, müthiş bir asılma ve benim kaptana "vurdu vurdu vurdu tekneyi durdur kaptaaaan" naramla birlikte çekmeye başladım balığın kamışı aşağı çekmesi beni benden alıyodu elimden geldiğince mücadele vermek için balığa yüksek müsade gösterdim babam bi yandan teknedekiler bi yandan zorlama elle çek demeleri beni anlamamalarını gösteriyodu. büyük bi heyecan ve adrenalinde çıkardım tekneye. benden mutlusu yoktu. ardından 2. palamut da belirdi onuda aynı şekilde keyfini ala ala tekneye çıkardıktan sonra balık kalmadı mera da zaten 25-30 tane tekne herkes çekiyor maşallah Elimde rapala gözleri kapadım ne de olsa artık balık kalmadı diye düşünürken babam bağırdı "kaptaan dur" diye sonra takılmadı balık. babamla benim gözler çaparide denizin üstünden bir atladı balık çapariye. o an anlatılmaz yaşanır cinstendi. neyse babam balığı çekmeye başlayınca benim rapala işi karıştırmasın diye çekerken paat bir tane de benimkine asıldı. ama palamut kadar heyecan verici değildi. çektiğim balık Lambukaydı telefonumu götürmediğim için çok resim yok balıkların yarısını komşuya verdik. geri kalanlarda bunlar
bu kadar ufak mercanları almasan olmuyomuydu diğer balıklarına laf edemem çok güzel tebrik ederim şeytanın bacağını koparmışsın
ya abicim birlikte ava gittiğimiz adam vardı o aldı hepsini söyledim dinlemedi balıklar toplandı 4 e bölündü yoksa bende küçükleri atıyorum
tebrikler güzel av olmuş bu mutluluğu tüm avlarda yaşasın İNŞALLAH ama kaptana benim payıma düşenleri bırak deseydin her neyse bir nusibet bin nasihate bedel ben senin küçük balık yakalacağına inanmıyorum
Dürüstlüğün yeter senin dostum. Tebrik ederim tekrar tekrar antalya taraflarında balık tutmak inşallah nasip olur banada
Sevgili Berkay tebrikler bu avın ne kadar heyecanlı olduğunu anlayabiliyorum, hele lambukanın havalara sıçrayarak gelmesi ve teknenin yanına gelince diğer lambukalarıda görmek çok güzel eti de idare eder, gelelim palamutlara diyeceğim ama bunlar palamut değil Tombik diye tabir ettiğimiz yazılı orkinoz vanozu, eti çok kırmızı ve kanlı birde bol kılçıklıdır, palamutun tadını bulamazsın, eğer yaparsan köftesi çok güzel olur. Ama ne olursa olsun çok güzel ve heyecanlı bir av günü geçirdiğin belli, paylaşım için ayrıca çok teşekkürler. Sevgiler hoşça kal.
hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. balık yemesini sevmem sevdiğim hamsi istavrit ve de sazandır. ama lambuka yı iyi lüplettim hoşuma gitti. palamuta benzeyen o balığı hiç sevmedim ekşi kötü bir tadı vardı sabah o heyecanı yaşadıktan sonra dipe olta atmak içimden gelmiyordu zaten sırf zar zor para denkleştirip gidiyoruz babam üzülmesin diye attım. 2 yada 3 tane mercan tuttum. onlarda elle tutulur şeyler. gelmesinler diye yemleride büyük büyük taktım 6-7 saatte değiştiğim yem sayısı en fazla 10dur değişik bi yapım var turna bile tutsam ölecek diye acıyorum ama yine de tutunca aldığım zevk anlaşılmaz çok balık elleyemiyorum küçükleride öldürmiyim diye pek ellemiyorum. ama o küçük balıkları toplayan adamın balon balıklarına yaptıkları canımı çok sıktı. ( ne yaptığını anlatmıycam) bırak kenarı ölsün kendiliğinden şerefsiz adam :/ neyse... Allahım sizlere daha iyilerini daha irilerini nasip etsin inşallah. anlatımım pek iyi değildir o yüzden k. bakmayın
Renkler ve zevkler tartışılmaz ama Tatlı su da sazanı seviyosan Turna yayın sudak tatmamışsın derim bak ama
benimde 5-6 yıllık bir tecrübem var ama tatlı su salla oltayı yat uyu deniz avcılığında 1 sene olmadı daha. hergün yeni bilgiler hergün yeni heyecanlar yaşıyorum Allah herkesin gönlündekini versin
Merhaba, Güzel bir av olmuş tebrikler, fakat o balon balıklarının denizlerimiz için nasıl bir tehlike olduğunu bilseydiniz o adama hak verirdiniz. Bir araştırın isterseniz. Saygılar
o tadını beğenmediğiniz ekşi ve kötü tadı olan balık orhan babanında dediği gibi bi yazılı orkinoz vanozu palamuta benzer ama asla tadını tutamaz .ancak bazı işlemlerden geçerse biraz tad kazana bilir Marine işlemi ile fileto halindeki her türlü ete uygulanabilir. Balık için zeytin yağı, limon suyu, tuz, tane karabiber ve defne yaprağından oluşa karışım gayet uygundur. Süre 2-3 saatden az olmamalıdır. Sonrasında her türlü ızgara, fırın ve şiş yöntemiyle pişirme uygulanabilir.