sonunda uzun süredir hasretini çektiğim spin takımıma kavuştum hemen hikayesini anlatayım. geçenlerde av sırasında çürümeye yüz tutmuş kamışımın yüzüklerinden biri çıkıverdi doğrusu pek şaşırmadım. ertesi gün yenisini taktırmak için avmarketime gittiğimde spin konusunda biraz muhabbet ettik ve o sırada cebimdeki 50 tl ile bi spin takımı sahibi olabileceğimi öğrendiğim anla elimde kamış ve makinayla evin yolunda olduğum an arasında geçenleri hatırlamıyorum Kamış; Miracle 270 2.70m 50-100g sec:6 Makine;Remixon Summer 5000 Kamışın ileri kalite birşey olduğunu söyleyemeyeceğim, zira 16tl ödediğim bi kamıştan pek fazla bi beklentim yok.zaten buradaki amacım spin casting tekniği hakkında fikir sahibi olabilmek ve deneyim kazanmak. gelelim makineye, makine için 30tl civarı bi ücret ödedim, kalite/fiyat oranı yaptığımda diğer makinelerin biraz üzerinde gördüm, kısacası içime sindi Kamış ve makinenin yanında o gün akşam suyunda şansımı deneyebilmem için avmarketden hazır bi takım aldım. bu takım 2 adet ufak silikon balıktan oluşan ve şamandırayla kullanılan, verimli olduğu söylenen bi takımdı. 15:00 civarında sahile indim ve ilk atışlarımı yapmaya başladım, evimin yakınlarında denize dökülen ufak bi dere civarında bol bol atıp çektim. 19:00 a kadar denedim. hiç vuruş alamadım ama yinede zevkliydi
Hayırlı olsun Anıl. Ben o tip bir kamışa 40 tl vermiştim (Ron Thomson) Sen uygun almışsın. 50 - 100 gr atar değeri atçek için biraz fazla. Tahmin ediyorum ki kamış biraz ağırdır. Ancak hem beklemeli av hem spin yapılabilecek bir kamış. (Kol kaslarını güçlendirir ) Makina ise keşke 30 en fazla 40'lık alaydın. 50'lik biraz ağır kaçar ve çabuk yorar. O silikonlar özellikle duman rengi olanı buralarda çok başarılı. Levrek varsa yakalayabileceğini umuyorum. Güle güle kullan, rastgelsin...
teşekkür ederim ceiml abi teşekkür ederim kadir abi volkan abi açıkcası kamışın biraz büyük olduğunu bugün farkettim şimdi atçekten geliyorum kollarımda derman kalmadı makine konusunda deneyimim yok ama çok kötü değil, beklemeli avlar ve atçek için başlangıç düzeyinde tavsiye edilebilir bence. silikon atarken pek sorun yaşamıyorum ama sahte atabileceğimi sanmıyorum bu kamışla cyr
Güle güle kullan. Söylediğin gibi başlangıç için yeter. Ara beden ne kadar bıraktın slikonlarda? Kısa gibi duruyor. Akşam suyu için mavi-beyaz kulanabilirsin. Sabah suyuna gitmeyi düşünürsende süt beyaz denemelisin. Dere azğında yakın bölgelerde buldunmu tamamdır
dostum takım halinde aldım. bunlar ideal miş ara beden 1 m kadar. silikonları felanda hazırdı, ama ben ilerleyen günlerde silikon hacmimi genişletmeyi planlıyorum
spin için makina ve de kamış birazcık büyük olmuşlar ama silikon atmak için iyi. yaz gelsin çekersin balıkları. Ayrıca o yeşil fosforlu silikon daima iş yapıyor, ben sadece onu ve onun farklı ebatlarını kullanıyorum.