slm arkadaşlar bu pazar saat 11,30 yola cıktık 1230 civarında köprüköye geldik buradan aceleyle cıktımızda büsürü mazeme unutmuşuz. Neyse ben ve bi arkadaşım başladık atıp cekmeye bildimizdende değilde işte iş olsun diğerleri yemek hazırlamaya koyuldular bizlerdede birşey yok, yol sıra atıp cay sıra cekiyoruz yemek oldu ve yemeğe oturduk ama 2 ve üç lokma birşeyler aldık yağmur başladı biz hemen toplandık arabaya kaçtık botla avlanan 2 kişi de sudan çıkıp onlarda arabalarına geldiler. Yağmur fazla sürmedi zaten indik onlarla biraz muhabet ettik onlar da sabahtan beri uğraşmışlar 2 tane küçük vurdu dediler, ama adambitane bagajdan cıkarttıki canavardıııııı desem yalan olmaz bunu kesikköprüden aldık dediler neyle falan tunuz muhabbeti adam avrupa yem gösterdi ve arkadaşıma bi tane verdi ama ona verdiği gümüş balığına benziyodu bi tanede ben istedim banada bildimiz beyaz şasi verdi ma üzerinde kırmızı lekeler vardı onlarla benim rakadaşım başladılar kıyıdan avlanmaya cok rüzgar oldunda onlarda botu suya indirmediler. Bizimde yarım kalan yemege oturduk ve arkadaşım başladı bağırarak bize doru gelmeye oltanın ucundada bitane 20 veya 25 santim çivarında bi turna ve yanımıza geldi, dedimya geç ve açele cıktığımızdan bayğı bi malzeme unutmuşuz penseye benzer bir malzememizide yok hata yemeğide orda gezerken buldumuz bir tel parcasıyla yaptık iğneyi cıkara madık herkez yemekten kalktı ve başladı atıp cekmeye benim aldığım şaside 8 veya 9 atımda kopdu ve suyun dibini buldu bendeki kötü ve kuyruk salamayan beyaz şasiyi cıkartım ve iğnelerini söküp biraz daha ileriden taktım ve biraz ilerisinde şansımı denemeye kara verdim 1. değilde 2. atışımda 20 cm civarında bi turnanın kıyıya 3m mesafeden şasiye doğru hamleee yaptı ve şasiyi kaptı sular cekilmiş ve dibi gözüküyordu ben bir acayip oldum ve sonundaaaa ilk turnamı tumuştum şaşkınlıkla hızla cekmeye başladım ve turna sonunda kıyıdaydı ben kıyıdan yüksekte şaşkınlıktan apallamış bi durumda şimdi ne yapacağıma karar veremiyodum bu turnayı bizim arkadaşlarıma gösterip tekrar suya salmam gerekiyodu ve oltayı havaya kaldırdım hoooppppp balık iğneden kurtuldu ve başladı cırpıınmaya suya doğru gidiyo bende elime almaya korkuyorum oltayla tutma calıştım nafile suya cok az kaldı ben atladım hemen yanına ayamla bihamle yapıyımderken hop turna tekrar suda zaten salacaktım'da ama arkadaşlara göstermek istemişdim. Söylesem inanmazlardı ve onlaradoğru gitim,yolda birine rasladım bana bi yer tarif etti burlardan uğraşma burası derin değil şu taraftan calış dedi oraya gitim ve yine bişi yok iyice sıkıldım ve arabaya doğru geldiğimde cay olmuştu milet toplanıyodu dedimki ben cay içmiycem su yere bi daha gidiyim dedim hava karardı kararacak başladım oltayı atmaya birincide bişi yok derken ikinçiyi atım ve cekerken su az oldugunda suyun dibinden birden ağırlaştı dedimki içimden yine ota takıldı cekerken cekerken baktım bi tane 20 cm civarında bi turna işin garip olanı turnanın ağzından değilde kuyruğun az ilerinden sırtından yakamış olması hemen temkini bişekilde oltayı alarak arkadaşların yanına vardım onlarda cok şaşırdı ağzından değilde sırtından yakandığına iğneden kurtardık ve suya attık yanımızda fotoraf makinemiz yoktu cok isterdim size resmini yolamayı ve sonunda 2 yıldır cok heveslenipte tutamadığım turnayı bu sefer tumuştum küçülerdi ama olsun yavaş yavaş artık bizede büyük turnayı tutmayı becere bilirizzzzzzzzz nedersiniz?
Heyecanını anlayabiliyorum İnşallah çok da küçük değildir o turnalar Sirkülere uyduğunu düşünerek tebrik ediyor ve devamını daha büyükleri ile diliyorum
slm arkadaşlar biliyorum 2 tanesini saldık birinide yemi yutmuş cıkaramadık arkadaşlar bazı hatalar olmuş olabilir kusura bakmayın kılavyede bazı tuşlar tam basmıyo bende cok hızlı yazmak zorunda kaldım
avladığı turnaları salmış zaten geri Yasin İnşallah salamayacağın büyüklükteki turnalar da denk gelir oltana Yasin...
Artık seni heyecan sarmış daha bırakamazsın bu demektirki daha büyüklerini yakalayacaksın şansın bol olsun sepetin trofelerle dolsun.
genelde ilk turna avında şans sizden yana olur. keyifli bir gün olmuş kanımca zamanla daha büyükleri de gelir inşallah....
Turna siftahiniz hayirli olsun. Heycandan kosarak gelip bu sevinci bizimle paylastiginiz izlenimi edindim ki bize gostermis oldugunuz bu incelik gurur verdi.Baliklari salmis olmanizda ayrica bir taktir konusudur. Daha nicelerine diyor, bir dahaki sefere yaniniza bir fotograf makinasi eklerseniz paylasiminizin daha bir tatli olacagini dusunuyorum.Kendinize iyi bakin.Turna sultanlarina rastgele.
arkadaşım tebrik ediyorum seni. kesinlikle heyecan ile birlikte yazılmış bir yazı. (belki de biraz aceleyle )sonraki avlarda daha büyük turnalar yakalamanı ve bizlerle paylaşmanı bekliyorum.
yasin kardeş arktık dönüşü olmayan bir yola girmişsin ama çok güzel bir yol umarım bu yolda yürürken önüne çok büyük fırsatlar çıkar. rast gele...