"Şoray Uzun Yolda" programında ikinci tırıvırı rezaleti

Konu, 'Tebliğler' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili arkadaşlar,

Daha önce de aynı programda tırıvırı kullanımı görüntüleri yer almıştı ve tepki göstermiştik hatırlarsanız. Özellikle Erdem Yılmaz arkadaşımız, bu konuda epey uğraşmıştı, ancak sesimizi duyan, yapılan yayın için özür dileyen olmamış ve hatta RTÜK dahi konuya müdahale etmemişti. Şimdi aynı program, inci kefali ile ilgili olarak yanlış bir yayın daha yapmış bulunuyor. Hep birlikte gerekli mercilere başvurup, bu konuda sesimizi duyurmalıyız. Haber kaynakları, e-yayınlar, RTÜK, KKGM, valilik v.s. neresi varsa bu konu hakkında mail atmalı, faks çekmeli, telefon etmeli ve sesimizi duyurmalıyız. Aşağıda Murat Bal arkadaşımızın, www.anatoliafishing.org sitesinde yayınlamış olduğu mesajı göreceksiniz. Lütfen sizler de bir inceleyin ve bu konuya sessiz kalmayalım. Endemik türler ülkemizin gerçek değerleridir ve mutlaka korunmalıdır... Özellikle de, bu programda gösterildiği gibi, TIRIVIRI ile avlanamazlar...

Yayında yapılan iki yanlış vardır ;

1- İnci kefali gibi endemik bir tür avlanmaktadır.
    2- Tırıvırı kullanılmaktadır.

Lütfen şikayetlerinizde, bu ikisini birlikte bildiriniz.

Son düzenleme: 30 Haziran 2008
  2. simendifer

simendifer Sennur

Bu da yine Murat Bal arkadaşımıza ait bir mesajdır... Kanal7 ve RTÜK'e gönderilmiş mail aşağıdadır...

3. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    ben o yerin sitesine gerekeni yazdim ayrica dun turkiyeyi arayip bir gazete ile gorustum gerekli bilgi ve linkleri istediler ulastirdim kapsamli bi haber yapilmasi konusunda rica ettim ayrica gazeteci ve dogaya cok duyarli olan hemserim cumali unaldi abimden yardim rica ettim
    bu konuda herkes uzerine duseni yapmali ve herkes kendi capinda mucadele ederek tum tanidiklarin dan yardim istemeli
    konu ile ilgili sitenin linki asagida en azindan bir kac kelime tepki verilmeli
    saygilarimla
    http://www.adilcevaz.net/habergoster.asp?id=523

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Hoca ve cemaat hakkında bir söz vardır buraya uyan , konunun yanlışlığı hakkında fikir sahibi olmayan insanlar ve tv programı sayesinde kitlelere ulaşıp sizin yanlış olduğu konusunda bilgilendirmek için çırpındığınız olayı insanlara övüyorlar üstelik çocuklarda yanlarında şimdiden bu illeti kullanmayı öğrenmişler yazık ki bilinçsiz bir geleceğe de ön ayak oluyorlar. Üzülüyorum çünkü reyting uğruna gelen tepki mesajlarını dikkate almazlar gibime geliyor.:(

5. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    peki turkiyeden savciliga suc duyurusunda bulunulsa delil ve bilgilerle nasil olur acaba
    eger bunu yapabilecek arkadaslar varsa istanbuldan
    amcamin oglu avukat arar söylerim gidecek arkadasi gorustururum ve gerekeni yapar yapmazsa vay haline zaten

6. nidya78

nidya78 Aydın

Sitede mail adresi bulamadım. Bulan olursa hepimiz mail atalım diyorum. Maillerle faxlarla başkanın özür dilemesini sağlamamız gerekir diye düşünüyorum. Büyük ihtimalle tırıvırının ne illet bişey olduğunu ve yasak olduğunu bilmiyordur. Ama en azından bu işten vazgeçirip bir özürle hatasını düzelttirebiliriz gibime geliyor. Hatta sağlam baskı oluşturabilirsek bu konuda yöresinde bişeyler yapmaya da zorlayabiliriz.

Aynı şeyi Şoraya da yapabiliriz. Çünki onunda ne yayınladığının farkında olmadığını düşünüyorum en azından bu konuda bir düzeltme yapabilir.

7. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Yazık - çok yazık....

Sennur ; Aşkın'a aynen katılıyorum.

Hoca ......... ; Cemaat ........... ! Bunlar kendilerinin ne olduklarını bilmedikleri ukala takımı. Reytink uğruna her pisliğe alet olurlar.
    Yazık o çocuklarada. :mad: :mad:

8. simendifer

simendifer Sennur

Üye olarak bu habere de yorum yazabilirsiniz...

http://www.adilcevaz.net/habergoster.asp?id=523

Kanal7

http://www.kanal7.com.tr/istek.php

RTÜK

RTÜK İletişim Merkezi
    Tel: 444 1 178
    email: rtuk@rtuk.gov.tr
    web : www.rtuk.org.tr

Valilik

http://www.bitlis.gov.tr/Anasayfa/modules.php?name=Feedback

Tarım İl Müdürlüğü

Selahattin Eyyubi Cad. Hüsrevpaşa Mah. No.46

Tel : 0434 226 64 20
    Faks : 0434 226 64 28

e-mail : bilgi@bitlistarim.gov.tr

ADİLCEVAZ

Kaymakamlık Makamı 311 30 20
    Yazı İşleri Müdürü 311 32 78

İLÇE JANDARMA

İlçe Jandarma Komutanlığı 311 28 81
    İlçe Jandarma Komutanlığı 311 26 52
    İlçe Jandarma Komutanlığı 311 26 54
    Santral 311 30 35
    Santral 311 28 86

KKGM

KKGM - Akay Cad. No:3 Bakanlıklar/ANKARA Tel: 0312-4174176

http://www.kkgm.gov.tr/mail/mail.asp

9. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, yakınmayalım ve verdiğim adreslere şikayette bulunalım. Ne kadar ses çıkarsa, o kadar üzerine düşülecektir. ;)

10. sedatk

sedatk Sedat

kanal 7 ye rezaletin boyutu ile ilgili küçük bir yazı yazdım.

11. simendifer

simendifer Sennur

Arkdaşlar, vaktiniz varsa her yere yazın zaten. Ben şu ana kadar KKGM, Bitlis Tarım İl Müdürlüğü, Valilik, Kanal7 ve şu anda hatırlamadığım bir kaç yere daha mail attım.

12. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Gerekeni yapalım arkadaşlar. Dilerim uyarılarımız cevap bulur..

13. simendifer

simendifer Sennur

14. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Başlık yukarıda kalsın...3 yere yazdım,dahanerler var diye araştırıyorum...

15. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Arkadaşlar lütfen tepkimizi gösterelim konu hakkında.

16. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    lutfen yazi yazarken öfke ile hareket etmeyelim ben site yönetimine yazi yazdim cevap verdiler ve birde bilgilendirme amacli misafir kalem olarak yazi yazmami istediler bunuda bugun halledecegim
    ayrica burdan bir kac arkadasimizin haberi var gerekli hukuki sureci baslatmak icin avukat görevlendirildi bunlada yetinmeyecegim
    tanidigim bi vali yardimcisi gerekli dilekce ve imza kampanyasi hazirlayin ben ellerimle bitlis valisine yollayayim diye söz verdi
    senin site benim site sizin bizim degil sonucta bu sorun hepimizin ben organize ediyorum imza kampanyasini ve gerekli desteklerinizi bekliyorum
    adilcevaz in site yoneticisinden gelen yazi asagidadir
    sayın Hasim Gurbuz

web sitemize göndermiş olduğunuz mesajı aldım. ilginize teşekkür ederim.

Evet programda malesef avla ilgili yer alan görüntüyü bende çok büyük bir gaflet olarak değerlendiriyorum.

Bu noktada mücadelenizi destekliyorum. Canlılara karşı yapılan tüm yanlış uygulamalara karşı mücadele eden biri olarak gayretinizi ve mücadelenizi yürekten alkışlıyorum.

Göndermiş olduğunuz yorumu da web sitemde yayınladım.

Bu konuyla ilgili van gölünde avlanma yapan balıkçılara ders verme niteliğinde misafir kalem olarak bir yazı hazırlayıp bana göndermenizi istirham ediyorum bu yazınızı web sitemizde yayınlayarak bu mücadeleye destek vermek isterim.

ilgine tekrar teşekkür eder başarılar dilerim

Kamil OĞUZ

================================================================================
    From: hasimgurbuz@hotmail.com

Subject: almanyadan selam
    Date: Sun, 29 Jun 2008 12:25:32 +0200

selam ben almanyada yasiyorum ve ülke kaynaklarimizi yok eden tiriviri katil tor denilen agla ilgili savas veriyoruz. kanunen yasak bizler, vatandaslari aydinletmaya calisirken belediye baskaniniz ve soray yanlis yolda isimli vatandas birde kamera karsisinda bu avi yapiyorlar lutfen asagidaki linkleri bi inceleyiniz saygilarimla
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14177

17. Suatreis

Suatreis

Ben hiçbirşey yazmak istemiyorum. Benim yazacak olduklarım karşı dava şeklinde tarafıma dönebilecek anlamlar taşıyabilir. :mad: Konu ile ilgili olan, olması muhtemel her kim ve makam var ise hepsine gerekeni ilettim.

Yapabileceklerimizin çok daha fazlasını yapmaya mukdedir bir topluluk olduğumuzu biliyorum. hadi bakalım....gücümüzü göstermenin zamanı gelmedi mi........

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Temmuz 2008
  18. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Görenlerin, görüp de haber verenlerin, haberi alıp da gerekli yerlere itiraz yazıları iletenlerin ellerine, emeklerine sağlık.

Yarın, uygun bir zamanda ben de yazı göndermeye çalışacağım.

19. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Az evvel Kanal7 ye atmış olduğum mail doğrultusunda Kanal7 den aradılar. Kendilerinin bu konuda bilgi sahibi olmadıklarını, hassasiyetimiz için teşekkür ettiklerini, orada av yapılmadığını, çocukların eğlencesinin!!!!! görüntülendiğini belirttiler. Kendilerine tırıvırı ile ilgili mücadelemizden bir nebzede olsa bahsederek, ulusal yayın yapan bir kanalın böylesine önemli bir konuyu atlamasının ve bilgi sahibi olmamasının bizleri çok üzdüğünü, ve yasal yollaradan başvuru yapılacağını söyledim. Hassasiyetimiz için teşekkür ederek bundan sonraki yayınlarında bu tür görüntülere dikkat edeceklerini ve yayınlarında yer vermeyeceklerini belirttiler.

20. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Ben o yayından sonra o kanalı asla izlemedim.Eşimle kavga etmem rağmen kanalı sildim.Kesinlikle öyle bir yayın yapan kanalı izlemem.