Sörf Kamış Alcam Hangisini Önerirsiniz

Konu, 'Kamışlar' kısmında Sebastian tarafından paylaşıldı.

1. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    selamlar antalyada bulunan lineaffle satan bayiler 3-5 assa yukarı yüksek fiyat verince gıcık kaptım , nese avmarketinden alıcam tekrar hangisini alayım kullanan

istanbuldaki avcı abilerimiz bakarsa sevinirim, benim amacım orkinosa spirolino samandra ile tüy atmak olcak, rapala da bir nevi atarım diye düşünüyorum düzgün

ağırlıgı ayarlarsam yatay jigde atmayı düşünüyorum agırlıgı düşük olanlardan , düşündüğüm kamışlar bunlar. birde alivio shimano 40lık makinam var olur insallah bunlara sörf makaram yok suan onuda söyleyeyim , uyar diye düşünüyorum ama ?

belli de olmaz :)

Kamışlar

http://www.avmarketi.com/asp/product/136798/Lineaeffe-Power-Drive-390cm-Kamis

http://www.avmarketi.com/asp/product/136797/Lineaeffe-Power-Drive-360cm-Kamis

duruım el vermiyor daha fazla makinayı daha sonra alıcaz.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba Seba neden 4.20 düşünmüyorsun ?

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri

aleykümselam ozkan abi araştırıyorum suan alıcam kafaya koydum ama 420 bana cok uzun gelir savuramam gibi geliyor onu ben...

4. ozkan79

ozkan79 özkan

3.60 sefalet

3.90 pismanlikdir.

4.20 den sasma bence :thumb:

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
  6. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
  7. ozkan79

ozkan79 özkan

Linklerdeki urunleri inceleyip kullanmisligim tecrube etmisligim yoktur surf kamisi uzaga atacagim sahte yuzdurecegim diyorsan 4.20 den sasma,

Benim uzak atisda iyi oldugum soyleniyor,boyum 185.

İstanbul bogazinda 170 grm kursunu aciga abanirken 160 boyunda olupda benden asagi kalmayan pek cok avci vardir, huner boyda degil bilekde,olay tamamen kafada bitiyor diyecegim budur.

8. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    abi sen shimano kullanıyorsun, benimde anlamadıgım tek şey su sörf kamışlar bak bak 50 tane kamış var hangisi iyidir kötüdür bilemiyorum, 120 liralik kamışla 100 gram kursunla baslarım birde bu sörf kamışların en uc ince bastaki ucu cok ince nasıl kırılmıyor o atışlarda yada değiştiriyormusunuz onu anlamadım , doğrudur bende 65 kiloyum bileklerime gelince :) ince bakalım alırsak ne kadar atabilecem görücem , teleskopik kamısla basladım ilk sonra spin 2 parca kamışm oldu onunlada güzel at cek yapıyorum agır ama naparsın bileklerim biraz sorunlu benım buz pateni , ve roller paten yaptıgım dönemlerde bileklerimi incittim alcıya aldılar 2-3 gün sonra cıkardım bir yere sol bileğimi vurayım sızlamaya baslıyor :) orkinos avlıyacam bu kamışla yem ipi aliyorum siparişte sülünes boru kurdunu iyice dolayıp bekleme avı yapacam , cupra mırmır için cupra gece cıkıyor konyaaltında larada antalyada :) heralde ata ceke kopara ede öğreniriz , sağol varol abi...

9. fearlose

fearlose Doğukan Özel

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sea Master 4.20 - ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Albastar Cosmic 7000 - Daiwa Sweepfire E4000
    Murat abi benimde boyum 1,75 civarı ama 4.20 kamışı çok rahat kullanabiliyorum
    Tavsiye ederim yani

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    :) eyvallah

11. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Boyum 1.70 4adet 4.20 lineaeffe surf kamışım var, 3.90da kullandım..
    bence 4.20 en ideal boy.. macera aramayın ;)

Sea master arkadaşıma satın aldım ve kullandım atışı güzel esnek bir kamış..

12. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
  13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:

hangisi var abi sende link atarmısın kaç gram kursun atıyorsunuz misinanız kaclık?

kalmamışki abi o avmarketinden alcam zaten yarın sipariş vericem , ama o 121 liralik olanı beğendim ben insallah yüzümüzü kara cıkarmaz...

14. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
  15. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    salla onu ucuz et yavan olur ...

16. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    bulabilirsen spider surf tavsiye ederim ben 56 yaşındayım 5 saat durmadan balık tutuyorum hiç yormuyor 175 gr kadar tüm kurşunlerı da rahat rahat atıyor zorlasan 200 gr da atıyor bir de ona peen affinity 7000aldın mı takımın komple ağırlığı 1 kg neye istiyorsan kullan

17. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    maşallah allah daha uzun ömürler versin abi teşekkür ederim bugün sipariş vericem yorum bekledim acıkcası önerdiğiniz kamışın fiyatı ne kadar.

18. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
  19. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
  20. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Murat Öncelikle şunu söyliyim bende 4,20 mt surf kamış almanı tavsiye ederim... Benim boyumda 1,71 mt 3 tane 4,20mt surf kamışım var 3 ündede çok iyi atabiliyorum.. Hatta farketmez 4,50 de olsa onuda sallarım gerekli uzaklığa ;) tabiki kamış ve boy orantısıda önemli ama bence asıl konu atış tekniği.. Atış tekniğin iyiyse atış sırasında sorun yaşamazsın... Kesinlikle 4,20 den şaşma derim bende.

Ayrıca bahsettiğin Lineaeffe Aquarex Slim surf modelini kullanmadım ama satıcısında açtım inceledim.. Kamış güzel ve sağlam duruyor, boyası falanda gayet şık ve üzerinde yazdığı up to 250 gr yani bana göre atış tekniği sorunlu değilse 200 gr rahat sallar :thumb: kamışın tek handikapı 2 tane seyyar kılavuzunun bulunması, seyyar kılavuz ağır kurşunla atış yapınca bazen dönebiliyor :) ama sende Antalya bölgesinde avlanacağın için bu durum İst. boğazdaki gibi sorun yaratmayacaktır sana tahminimce... Fiyatına göre güzel bir kamış olduğunu düşünüyorum ben :)