Geçen hafta ünlü bir balık av malzemecisinin kendi markası adı altındak 4.20 sörf kamışı aldım atar değeri üstünde 100-200 gr yazıyodu.Bana ucu ince geldi kşkulandım evde 100 gr ile deneme yaptım .Uç kısmı eğiliyimmi eğilmeyeyimmi gibi bir durum aldı yani 100 gr amı neredeyse zor taşıyor bükülmemek için evdeki ithal başka kamışla karşılaştırdım onun üzerinde 80-100 gr yazıyor ama ucu daha kalın şimdi soruyorum bu ne demek oluyor.Kamış Üzerindeki yazılan değerlere inanmayalımmı.. yoksa benmi biliçsizim..selamlar
öncelikle kamışınız hayırlı olsun suat abi sorunuza cevabı kamışın markasını yazarak daha cabuk ulasacagını dusunuyorum.elinde aynı kamıstan olan arkadaslar sıze yardımcı olacaktır..
her iki kamışın aksiyon özelliği farklıdır ondan bende 420 surf kamışı var (100 -200) dediğin gibi aynı şekilde eğim yapıyor , 2.70 tele var aynı agırlık yazıyor ama daha az kıvrılıyor.. sana tavsiyem 420 de önce 80 grı dene sonra 90 sonra 100 sadece kurşunu tak ve kumsaldan bir dene.. sanırım 80 veya 90 en randımanlı agırlık olacaktır..
Ucunun kalınlığından çok yapımda kullanılan malzemenin dayanıklılığı önemli. Ben bunu parmağımla kırarım diyeceğiniz incecik uçlu kamış 200 gramı öyle bir atar ki şaşarsınız. Tam aksi de mümkündür.
http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2267236&productref=14656&ID1=&ID2= Genelde kıyıdan avlanmak için seçtiğim bu kamış siz değerli üyeler abiler görüşlerinizi bildirir misiniz
Teşekürler benim de yüreğime bu yatkın geliyor ama fiyat biraz yüksek geldi belki piyasa fiyatıdır yine de ilginiz için sağolun
abi bunların fiyatları bu civarda ama izmitte avmarketlerinde peşin fiyata daha ucuza alabilirsin pazarlıkla