teli kamışın altına aldım sonuç mükemmel ama uzaga fırlatma da korkuyor ve uzaga fılatırken ürküyorum takım kopacak diye birde heraldealışsamadım atarkene işaret parmagım misineye takılıyor alışacazzzzzz
hımmm tamam motorun telini aşşağıya doğru açılması gerektiğini öğrendiğinize göre siz bu işi çözmüşsünüz birde işaret parmağınıza sahip olursanız tamamdır bu iş
Selamlar Sarma telinin iki yanında bulunan vidalar, çok sıkı olursa tel zor açılıp kapanır, çok gevşek olursa en ufak bir sarsıntıda (atış yaparken mesela) kapanabilir. Sevgiler.
esabi abi benimde kamış atarken ucu bana değiyor bana da yardım edermisin halbuki sadece 2,60 cm ve ancak 110 metre atabilyorum bana yardım edermisinabi
260cm kamışla 110 metre atıyorsun dahada şikayetmi ediyorsun bakim keşke bizde okadar atabilsekte bizede kamış değse
Muhtemel sorun klepe yayının özelliğini yitirmiş olması yada yerinden çıkması..Atış esnasında klepe ağırlığı yayı yenerek kapanmasına sebep oluyordur..
yok erdalım arkadaş teli aşşağıya doğru açmadığı için kapanıyormuş sorunu bulmuş bu arada sen nerelerdesin bakim
Sorun çözüldüyse tamam o zaman Ben işlerim nedeniyle Bolu yaylalarında balıksız bir bir 20 gün yaşadım..
hımmm anladım seni uzun süre forumda göremeyince merak ettimdi sağlık sıhhat yerinde olsun gerisi önemli değil işten güçten vakit buldukça görüşürüz
İşler bitti..Artık kaldığım yerden devam.. Hatta yarın kendimi deniz kenarına atık biraz balık bakayım
abi kamış atış yönüğ ile makaranın çalışma yönü aynı olduğu içinde atış sonrası kol döndüğü içinde olabilir benimde aynı derdim vardı şimdi sadece üstümden ve dümdüz kamışıda yatık halde atıyorum ve sonuç mükemmel ama canlı yemi hala sersemletmeden uzaklara ulaştıramıyorum onun içinde tekne yapacam
Makinenin telini aşağıda tutmanın yanında eğer makinenin geriye dönmesini sağlayan viteside açarsanız kapanmayı %99 önlersiniz %1 ise şansızlığınız.
bu işi başadım sayenizde dünya rekoru 282 mt gibi atamasamda en azından takımı suya göndermiyorum sagolun saglıcakla kalın avınız boooool boooool olsun
Vayyy.... tel sorunu giderildiğine sevindim ama kafamı karıştıran bişey var 2.60 kamış ile 110 metre mesafe atışı ??? acaba bize de bu işin sırrını soylermisiniz? güç mü teknik mi?
önce eline uyacak bi kamış bul aksiyonu c sınıfı olsun yani en sağır olan kamışlardır beklemeli avlarda kesinlikle hele de yemli küçük balık avlarında tavsiye etmem ve kesinlikle ince ve mümkünse ip misine kullanacaksın makinanda misinayı salıvermek için uygun olmalı ve hafif makara ve kamış seni yormayacaktır zevkle devam edebilirsin işine ve ben krşunu kamışın yarısından daha aşağı inecek kadar indiririm zaten takımlarım 1,80 uzunluğunda yaparım yani kamışın yarısından aşağıda oluyor kurşun ve 200 gr atarlı kamışla asla 100 gr bile atmam ve atmaya da kalkmam o uzaklığa takımı önce önüme sürer sonra arkama doğru direk üstümden istediğim yöne doğru hızla kırbaç şeklinde yani kurşunu hiç yükü boşalmadan savururum genelde de makina yana bakıyo olur (kapanmasında kırılmasın diye ) malüm ip misinalar kolay kopmuyor da 100 metre ip misinem biter ve besleme misinem ki turuncu samm dır onunla beraber akar gider ve kıyıda salya varken uzaktan balığımı alırım