Merhaba, Öncelikle malzemeler Rodaj süresinin 7. saatinde olan suzuki 6 hp 4 zamanlı motor. 300 cm Ahşap katlanır taban seahorse bot. SORUNLAR 1.Bot içinde tek başıma ve trim ayarını gayet güzel yapmış olmama rağmen çıkabildiğim en yüksek hız 13 knot/h 2. 2 kişi ile toplam ağırlık malzemeler dahil 200 kg yapabildiğim en yüksek hız 5 knot/h 1.Değerli üstadlarım bu normal bir hızmıdır ? 2. Neden 2 kişi ile yüksek hızlara çıkamamaktayım. 3 Motorda aşırı bir titreme vardır.Rodaj süresince bu titreme normal sayılabilirmi ? Vereceğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Not:Hız gps ile ölçülmüştür.
Sorunun motordan kaynaklandığı bir gerçek.Tabi sıfır bir motorum hiç olmadığı için rodaj süresince bu durumun normal olup olmadığını bilmiyorum.Ama geçen sene seahorse 3,60 botum vardı.Alüminyum taban omurgalı bota 6 Hp 4 zamanlı motor gerçekten çok uygun bir kombinasyon.
motorda sorun olduğu kesin titreme normal deil ancak 3 metrelik bot ağırlık arttığında suya daha fazla gömüleceği için hızın düşmesi normaldir.sürtünme ile ilgili bi durum bot havalarının yeterli basınçta olmasına dikkat ederseniz daha verimli kullanabilirsiniz
Hızın yarıyarıya düşmesi botun " plane " konumuna geçememesinden kaynaklanıyor olabilir. 6 Hp makine o ağırlıkta bir botu tam anlamı ile plane konumuna getiremez. Bu durumda hızınız normal sayılır. Makinedeki titreme için ilk bakıma ( 10 saat ) gittiğinizde şikayetiniz ile ilgilenirler. Ben karbüratör yada sibop ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum.
6 bg bi motordan jet motor performansı beklemiyorsanız bi sorun yok gibi görünüyor. 13 knot 22-23 km demekki daha ne beklediğinizi merak ediyorum
Tam olarak beklentim 2 kişi ile plane durumuna geçebilmek aslında. rodaj sonunu bekleyeceğim eğer bir değişme olmaz ise alternatif yolları denemeye çalışacağım. herkese teşekkürler. not : subap ayarını mutlaka serviste kontrol ettireceğim.
selamlar bende de 6 hp motor vardı. plane e geçemiyorsa sorun bu nedenden kaynaklanıyor olmalı. ayrıca 13 knot bile çok iyi bir sürat. ben 2 zamanlı 6 hp ile iki kişi 9 knot yaptım öptüm başıma koydum
Sevgili Aykut merhaba, 3.00m botunuz ve 6hp motorunuz ile su üstünde kayma(planing) pozisyonuna geçemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Yükü eşit dağıttınız-trim ayarlarınızın doğru yapılandırdığı kabul edilirse normal değil. Bu durumda motorunuzla ilgili bir sorun yaşıyor olmalısınız. Servise götürüp bakımını yaptırmanız en doğrusu olacaktır. Ayrıca bu bot+motor ikilisi ile yüksek hız beklentinizi düşürün derim. Ben 9.9HP ye çıkmak durumunda kaldım. Planing budur dedim
Merhaba Aykut bende 3.40 ahşap tabanlı bir bot ve 9.9 mariner 4 zamanlı motorun 5 yıldır kullanıcısıyım, Bahadır abi'nin söylediklerine aynen katılıyorum,6 beygir, 4 zamanlı motordan beklentilerini biraz düşürmelisin
değerli arkadaşlarımın ve abilerimin bende yorumlarına katılıyorum 6 bg. bir motordan çok şey beklemeyin.
hava müsade eder deniz çarşaf gibiyken ağırlıkta iyi yayılırsa belki yaklaşır ama 6 bg motor herhalükarda küçük bir motor. titreme bariz şekilde motoru sarsıyorsa çiğ benzin kokusu varmı dikkat edin. varsa bu sorun bujilerden birisinden kaynaklanıyor olabilir. yoksa muhtemelen sübap ayarlarındandır. en son ve en kötü ihtimal pistonlardan birisi ya da birkaçı olması gerektiği kadar düz değildir. umarim problem 1. seçenektekidir.