Yaklaşık 1 ay önce istoç taki albashop tan tezgahtarın tavsiyesi üzerine almış olduğum spider microfiber misinayı aldığıma bin pişman oldum. 15 günlük kullanım sonucunda resmen çürük ipe döndü. Kesinlikle almayın.
Bende zaten Tezgahtar neyi meth ederse , överse almam. "Kesin bir yamuk var ki satmaya çalışıyor" diye düşünürüm. Neyse geçmiş olsun Kadem. Tam balık bindiğinde de kopabilirdi.
Konunun üzerinden epey bir zaman geçti.. Bu mesajı yeni gördüm. Dostum hiç şüphen olmasın misina çoğu zaman atış esnasında falanda koptu ama büyük bir çoğunlukla 50 cm ve üzeri turnaları çekerken koptu. Tam bir rezalete dönüştü her yakalanan balık ağzında sahteyle birlikte gidiyordu.. Misina bi haftadan çok daha kısa bir sürede yıpranıp tamamen tiftikiklerine ayrılmıştı hatta 2-3 parça haline gelmişti yatay olarak.. En sonunda söküp attık yerine başka bir marka (noname) örgü sararak sorunu çözdük..
zaten o ipler yatayına 2-3 parça olur. iyisi de parça . ip kullanacaksanız bu öncelikle para demek. 4 yıldır derin su ve sırtıda spiderwire stealth kullanıyorum hala ilk günki kadar sağlam. yani iyi ip al 1 kere al. 5 sene kullan sıkılınca (eskiyince değil) değiştirirsin
Hiç unutmam üç,dört sene önce kanalda Alico ,Boğaç ve Ben avlanıyoruz. Uzunolta'da Aliço'nun takıma bir balık bindiki sorma, Ali, o canavarı son 2 kulaça kadar getirdi,neredeyse küpeşteye değecek. Sonra ne oldu ? "Çaaat" misina patladı... Yanlış hatırlamıyorsam misinda "trobuco" olmalıydı. Emeklere mi üzülürsün balığın gittiğine mi yanarsın. Neyse Aliço Reis'in kulaklarını çınlattım sabah sabah. Herkese selamlar. .
kadem abicim bende spiderwire stealth ve ultracast ip misina modelini kullanıyorum turna avında çok memnunum hatta eski kullandığım ip misinalarını atamıyorum bile çünkü hem atışı süper hemde inceliği hemde kamıştan süzülerek kayışı süper
Örgü misinadan benim de yüzüm gülmedi malesef. Son aldığım dyneema fladen 0,18 de atış sırasında toplu olarak makineden ayrılıp yüzüklere patır patır vuruyor, 3 metrelik misina birbirine dolaşık halde açılması da imkansız, kes kes nereye kadar, çıkarttım makineden sardım 0,20 lik normal misinayı, onun da çekeri düşük artık büyük balıkta kalama ayarıyla kurtaralım diyorum.
Baybora abi, örgü misinalarda sık karşılaşılan bir durumdur bu, makinaya gevşek sarılmasından kaynaklandığını düşünüyorum komple söküp sıkıca sarmayı dene istersen makinanın doğru sarım yapması da önemli tabi makinada bir yalnışlık varsa ipi üst üste getirirse atarken biribirine dolaşma olayı çok oluyor.
baybora abicim ilk makarama ip misina takmamdaki sebep sağlamlıkdı ilk denemelerim aynen senin dediğin gibi oldu ip misinayı çözmek mi aman başına gelmesin sonra çıkardım normal misina taktım ama ip misinadaki balığın vuruşunu alamıyorum sanki balıkların vuruşu zayıfladı gibime geldi işte bu özelliği yakalayınca birdaha misina kullanamadım tabi defalarca ip misina denedim çok sorunlarla karşılaştım kimi markanın 0.10 diyor ama diğer markanın 0.18 liği gibi kimi ip misina şişiyor bunları tecrübe ede ede iyi markanı misinanı buluyorsun şimdi ip misinada mümkün olduğunca ince ama çekeride iyi olsun diyorum işte onu bulduğun zaman kamışından süzülerek akıyor tabi daha ince olduğu için daha uzağa atma imkanı doğuyor hele o ince ip misinada balığın tık deyişi yokmu onu elinnin kolunun her zarresinde hissediyorsun işte bu duyguya bi alıştın mı istersen normal misinaya geç geçebilirsen Uploaded with ImageShack.us