spiderwire misina için yardım

Konu, 'Misinalar' kısmında eminertürk tarafından paylaşıldı.

1. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    atçekte kullanmak üzere spiderwire ip misina almak istiyorum iki adet sorum var birincisi Spiderwire Ultracast Invisi-Braid mi yoksa aynı marka ultracast mi tercihiniz olur
    ikinci sorum ise amerikadan sipariş vereceğim sitelerde sadece lb olarak ölçülendirme yapılıyor kaç libre kaç mm eşit kaç librelik misina iri bir levrek için yeterli olur çanakkalede avlandığımı belirtmek istiyorum
    şimdiden çok teşekkürler
    saygılarımla

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Libre olarak verilen ölçü ağırlık ölçüsüdür, yaklaşık 454 gr dır. Maalesef spiderwire konusunda ancak sınıfta kalırım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

3. karakalp

karakalp

olculer inch, yard ve lbs olarak verilir. kalinliklarina bakip yanilmayin. braid olan orgudur sonra makinaniza ve kamisiniza zarar vermesin. alirken iyi dusunun. normal de spiderwire ve power pro turu misinalar cikrik makinalarda kullanilir. ama piyasa cok ince ve yuksek cekerde olanlari mevcut oldugu icin, atcekde kullananlar var. mesela asagidaki linkteki power pro misinalarda kalinlik(diameter) inch olarak verilmistir:

http://cgi.ebay.com/POWER-PRO-250lb...647?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item483b46d71f

buradanda olculeri cevirebilirsiniz :

http://www.birimcevir.com/

rastgele.

4. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Merhaba,
    Ben İnvisibraid aradım ama henüz Türkiyeye gelmedi, Cabela'stan getirtmek içinde çok fazla uğraşmadım, fakat iki senedir Stealth kullanıyorum, 0,12 veya 0,14'ü tavsiye ederim, yanılmıyorsam 5 ve 7 Kg.çekerleri var, fakat kalama ayarı olmadan kullanmak hata olur. Buda 10 veya 15 lb. olanları demek.Geçtiğimiz seneden bu yana Saroz'da gayet iyi netice verdi, hatta dahada ileri giderek bütün makinelerimdeki diğer tür misinalarımı ipe çevirmeye başladım. Adı üstünde, İnvisibraid kuşkusuz daha iyi randıman verecektir.

Rasgele

Son düzenleme: 31 Ağustos 2010
  5. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

çok teşekkürler yardımlarınız için bu nezaman yurtdışından birşey getirtsem bi kararsızlık hali üstüme çöküyor umarım bu halden biran önce kurtulurum

6. karakalp

karakalp

bence siz turkiye de satilan orta kalite bir ip misina alin. tecrube sahibi olunca iyisini alirsiniz. sufix ve remixon ip misinalar fiyat performans olarak isinizi fazlasiyla gorecektir. rastgele.

7. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    göksel bey ülkemizde satılan orta kalite ip misinlar bile yaklaşık 25$ civarında 150 yard civarı 40$'a 300yard alıyorum hemde dünyada yeri olan markalar (zaten arkadaşım getirecek amerikadan kargo ücretide gidince) amerikadan iyi marka getirtmek ucuza geliyor
    saygılarımla

8. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    çok güzel bir cevap... ben powerpro sarı renk kullanıyorum..
    spiderin invisibraid alınır çok az fiyat farkı vardı aralarında ..seffaf bir formatı var inceleme fıırsatım oldu..
    sıralamak istersek 1-daiwa 2- varivas 3-power pro -spider wire 4- berkley seklinde liste gider.. siz bütcenize göre bakın derim..
    benim kullandıgım su anki 15 lb powe pro tuzlu suda az renk verdi her avdan sonra yıkamadım itiraf edeyim..ama saglamlık iyi 10-20 lb arası kullanılan takıma göre tercih edilebilir..

9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Tecrübe sahibi olmak ne demek, uçak kullandırmayacağız adama yahu, ucuz dediğiniz örgüler bile Türkiye'de pahalı.

Sufix örgü makara sarımı için uygun değil, çok yumuşak ve yavşayabilen bir örgü, dolaşma problemleri çok oluyor,

Yukarıda İlker abide demiş,

ben spin ve baitcasting makinelerde spiderwire ultracast 0,12 ve 0,14 kullanıyorum, her iki takımdada 270 metrelik yekpare örgü sarılı, her iki takımda da misinalar kamış ve makinelerden pahalı, ama kafam rahat, çakı gibi örgü, sert, sufix gibi ipliklenmiyor. 11-13 kilo çekerleri var (üzerindeki etiket değerleri)

Yanlız şu bilinmeli, spiderwire ultracast ve ultracast invisi braid arasında yarı yarıya çeker değerleri var, ultracast te görünmezliği sağlayabilmek adına misinanın çekerinden ödün verilmiş,

Kolay gelsin

10. fish founder

fish founder Özgür

sevgili hakan abi 'snowman' belirli bir süredir ultracast invisi braid kullanıyor,
    tatil dönüşü konuyu gördüğünde eminim kendi tecrübelerini aktaracaktır,
    ama bildiğim kadarı ile çok memnun,

11. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Balık malzemesi konusunda, tecrübe edinceye kadar eskisini, kalitesisizini kullan sonra kalitelisini edinirsin fikrine katılmıyorum. Eğer maddi olanağınız varsa, en iyi malzemeleri edinip balık avlamaya başlar başlamaz kullanmalısınız. Bu avdan alacağınız keyfi katlayacaktır.

Ben şahsen Invisi Braid i uzun arayışlar sonucu edindim ancak bugüne kadar sadece bir kez deneyebildim. Çok memnun kaldım, hem de uğurlu geldi:) avım başarılı oldu ve 40cm civarında bir levrek yakaladım.
    Bir tane daha sipariş ettim. 270msi yaklaşık 50 tl ye geliyor. Sipariş etmeyi düşünürseniz, linkini verebilirim.

12. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

yorum yapan herkese teşekkürler kaliteli malzeme kullanmak ayrı bir zevk geçen sene bütün forumlarda tavsiye edilen angel kiss misinada çok büyük problemler yaşadım. ip misinaya geçme kararım bu olaydan sonra oldu. sanırsam spider wire ultracast(linki yazarsanız birde ordan bakarım cabelastan alışveriş yapıyorum ama yeniliklere açığım:D) ile varivas avani seabass edineceğim invisibraiddeteki çeker problemi beni ultra cast ucuna kaliteli bir fluorokarbona yöneltti daha fazla randıman sağlıyacak gibi duruyor
    tekrar teşekkürler
    saygılarımla

Son düzenleme: 1 Eylül 2010
  13. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Bugüne kadar hiç denemesem de örgü misinanın ucuna FC bedenin randımanlı olacağını düşünmüyorum. Varivas bildiğim kadarıyla Türkiye'de satılmıyor. Alınca haberdar edin ve görüşlerinizi yazın biz de faydalanmış oluruz.

basstastic diye bir site var, invisi braid in fiyatı en ucuz olan site. Cabelas iyi hoş ama ABD yerine Avrupa'dan ve özellikle İngiltere'den bu tip malzemeleri edinmenizi tavsiye ederim. Spin avcılığının İngiltere'de uygulananı bizim yaptığımız avlarımıza en yakın olanıdır.

Bu arada mono misina olarak Trabucco S-Force Dualpower gam yapmayan, sağlam ve bir o kadar esnek bir misinadır kesinlikle tavsiye ederim.

Son düzenleme: 1 Eylül 2010
  14. ozan

ozan Ozan

2 yıldır spider stealth kullanıyorum hem derin suda hem sırtıda. 65 lb 0.40 mm ve 29.5 kg çekerli bir ip. hertürlü etkiye dayanıklı süper bişey. gözüm kapalı tavsiye ederim (Tabi sizin için daha ince olanlarını). 29.5 kg çekeri olmasına rağmen dibe takıldımı elle falan kopmuyo tekneye bağlayıp motor gücüyle çok zorlanarak koparabiliyorum oda alt 1.20 mm mono olan takım bölümünden oluyor.

15. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

emin abicm spıderwıre ultracast 0.14 yaklaşık bir yıldır turna avında kullanıyorum çok memnunum bugüne kadar çok ip misina kullandım berkley BERKLEY WHIPLASH PRO ve diğerleri ama bende iz bırakan spıderwıre ultracast 0.14 oldu hem ince hem atımı güzel hemde dolaşmıyor kesinlikle al derim :D
    hatta bu misananun SPIDERWIRE STEALTH modelini aldım birde onu deneyim dedim çantamda duruyor onuda deneyecegim inşallah :D
    birde unutmadan her misinanın incelik değerleri bir değil bunlar seni yanıltmasın dikkate al derim forumda açtığım konuda misinaların resimleride var :D

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26425

16. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Emre abi Vedat Abayoğlu ile jig avlarımızda örgü misina ucu flourodan randıman aldık atçekte denemekte fayda var diye düşünüyorum deneyip görecez
    Varivasa gelince aslında japonyadaki biarkadaşıma internet aracılığı ile gönderecektim ama ebayde buldum kargo ücretsiz 50 dolar varivas'ın daha önce türkiyede 5kg üstü levrek yakaladığını biliyorum umarım randıman alırız.
    İngiltere önerinize gelince ben genelde amerikaya giden arkadaşlarıma posttalayıp kargodan tasaruf gümrükten ise kaytarma yapıyorum ingilterede kalan arkadaşım var ama doğrusu hiç aklıma gelmemişti onu devreye sokmak varsa ingiltere menşeili alışveriş yaptığınız bir site incelemek isterim trabucco önerinizi bi not aldım onuda biara deneyeceğim önerileriniz için gerçekten çok teşekkürler inanın kafa karmaşıklığını gidermenin yanında sitede saatler geçirip bilgi alışverişinde bulunmak çok hoşuma gidiyor hobilerine tutku ile bağlı insanları görmek gerçekten çok güzel
    saygılarımla

17. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ozan bey (yaş ile ilgili bilgi olmadığı için hitapta kusur etmemek için)
    tavsiyeniz için çok teşekkürler
    bende size şöyle bir tavsiyede bulunsam umarım haddimi aşmam özellikle akıntılı sularda 0,20 gibi ince ip misina kullanırsanız akıntıdan daha az etkilenip kerterize takımınızı indirmek daha kolay olur diye düşünüyorum 14kg civarı bir çekeri olacaktır ( tabi ne avladığını bilmiyorum ama) buda yeterli olur diye düşünüyorum
    saygılarımla

18. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hüseyin abi çok teşekkürler tavsiyen için benim en çok zorlandığım nokta yurt dışı siparişlerde lb ölçü birimi kullanılıyor ve ben bunu tam olarak birtürlü çeviremiyorum hatta resimleri büyüttüğümde 10 lblik misinanın paketinde 0,18mm 4,5 kg yazdığını görüp kafam iyicene karışıyor üstünde sadece mm ve kg birimleri olan resimlerde ise 0,14 çekeri 9 kilo civarı yazıyor bu olayı bi türlü çözemedim hatta bir keresinde Vedat ustama 0,12 yerine 0,33 2tane berkley misina getirtmiştim buda bana 40 dolar gibi bi maliyete yol açtı bu sorunu bian önce çözmem gerek nasıl yapcam bilmiyorum
    saygılarımla

19. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
  20. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Vedat abim ne derse o olur aslında:) ama yine de at-çekte invisi braidi gündüz avında FC leader olmadan dene derim. Eğer takip alıp balığı alamazsan FC beden yapıp sahteyi fırdöndüsüz rapala bağıyla denersin. örgü + FC nin atışlarında dengesizlik yaratacağını düşünüyorum yine de...

site linklerini yazıyorum; ilk 3 linkten alışveriş yaptım ve herhangi bir sorun olmadı. Diğerlerini de güvenilir kabul ediyorum.

www.veals.co.uk
    www.basstastic.co.uk
    http://www.harrissportsmail.com/
    www.monstertackle.co.uk
    www.henrystackleshop.com
    www.basslures.co.uk
    www.mrfishjersey.com

Dediğim gibi Varivas ı kullandığında düşüncelerini yazarsan memnun olurum.
    LB konusunda her markanın değişik kalınlıkları oluyor dikkat etmelisin.

Son olarak kafa karışıklığı her zaman oluyor böyle binlerce malzeme çeşidi, binlerce değişik renk ve site olunca haliyle:)