Spin av için yardım lütfen !!!!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında symrna3519 tarafından paylaşıldı.

1. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    arkadaşlar öncelikle görüşlerini paylaşacak abilerime ve kardeşlerime şimdiden teşekkürler. görüşleriniz bu konuda benim için çok önemli. At-çek avlanma için bir kaç aydır aşırı heveslendim. bir hastalıktır tuttu gidiyor. ama aşırı bilgisizim malzeme konusunda. forumda dolaştıkça iyice kafam karıştı. alışveriş sitelerinde dolaşa dolaşa bir takım kurdum kendi kafama göre. mantıklı mı değil mi bu takım? amacıma hitab edermi? maddi olarak çok bir bütçem yok. ve sonucunda bu işe yeni başlıyorum. deneme ve alışma sürecimde aşağıda belirttiğim takım işime yararmı ve tavsiyeleriniz ne olur... bütçem max. 150-160 tl civarı

**Okuma LureMania Spin 2 Parça 8'6" 258 cm 6-21Gr M
    **SHIMANO HYPERLOOP 4000 FB olta makinesi
    **Asso Ultra Misina 0,28 mm şeffaf beyaz renk, 200mt paralel sargılı makara misina

arkadaşlar görüşlerinizi ve varsa fiyat olarak bana uyacak farklı seçeneklerinizi lütfen paylaşırmısınız.

2. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Sercan, öncelikle hedef baliklarini belirle Nerede nasil avlanmayi düşünüyorsun. Sadece istanbul mu yoksa Tekirdağ, Saroz, Karadeniz'de avlanacak misin? Spin avi bol sahte balik ve hafif kamış ve iyi bir 30-40 kafali makine ile saatlerce at cek yapilarak oluyor.

Spin'de istanbulda alinacak balik yok diyecek kadar azdir. Tekirdağ ve Karadenize gideceksen o zaman butcrn dahilinde al river to sea rover98 kendo haryi 125f modelinden ve tabiki GES olsun çantada.

İstanbul'da levrek yok denecek kadar azdir spinde eğer levrek düşünüyorsanız ancak gollerde ve barajlarda turna içinse spin ile bunlarda olabilir.

Son olarak atari 40 gr'ma kadar olan kamış alsan daha iyi olur.

3. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Telefondan yazdim cümleler bozukluğu olabikir :)

4. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Talha doğru söylüyor Sercan.
    1- İlk olarak nerede avlanacaksın... Eğer boğazdaysa bildiğim kadarıyla orada hevesin kursağında kalabilir spin takımla. Boğazda avlanan arkadaşların surf takım+rapala ikilisiyle avlandığını görüyoruz hep.
    2- Bence de kamışının atarı daha yüksek olmalı.
    3- Av yapacağın merada zaman geçirdikçe diğer avcıların sahtelerini referans alarak sahte seçimi yap istersen. Yoksa çantanda kullanmayacağın bir sürü sahte olur. Mesela T.dağ'da hemen hemen herkeste GES vardır ama daha iş yaptırana rastlamadım (ben de dahil) :) Ama Ç.Kale tarafında çok iş yapıyor. Sahteler de yöreden yöreye değişiyor...
    Bunların dışında da kafana takılan konularda forumdaki arkadaşlar düşündüğünden de fazla yardımcı olacaklardır. (Sağolsunlar şuana kadar ne sorsam fazlasıyla yardımcı oldular.)
    Yeni hobin (yada hastalığın :)) hayırlı olsun...

5. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    kamış için iki secenek vereyeim senin seçtiğinin
    10-32 ve 12-45 i var bence ikisinden birini seç seçtiğin kamış bence hafif sahteler için daha uygun. göl veya dere gibi
    makina
    http://www.egetechstore.com/okuma-luremania-246-cm-m-spin-kamis-10-32-gr-aksiyon-pmu103 burada kamış

http://www.avmarketi.com/asp/product/9417/OKUMA-AVENGER-AV-30b-MAKINE

Misina shimano technium 0.25 yeterli olacaktır.
    Sahte olarak 4-5 tane ucuzundan al 1-2 tanede alba toby kaşık. Kesinlikle başka pahalı sahte alma. Ucuz sahteleri de çantana yığma 4-5 tane yerli olur.

6. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    fladen extraa flexx kamış 15 -50 gram av pazarımda var okuma safina pro spa 40 makina avpazarımda yine var trabucco 0.25 misina avmarketimde var hızwız modeli al kulağının üstüne yat

7. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    arkadaşlar gerçekten teşekkürler. ama maddi olarak limitlerimi zorluyor. daha uygun koşullardaki takım listemiz ne olabilir. 1. büyükçekmece de oturuyorum. burada atçek zor oluyormuş balık yokmu atçek ile ..burada zaten yemli takımım var. ben daha çok çatalca tarafındaki göller ve karadeniz kıyısında avlanacağım... şimdiden teşekkürler.

8. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    birde alimde daha önce aldığım ASSO nun Super DP Expert Misina 300mt Beyaz 0,40mm / 16,5 kg çekerli misinası mevcuttur. yaklaşık bir 120-130 metre var makarada hiç kullanmadığım. at çek için bu kalın mı olur?

9. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    OKUMA AVENGER AV 30 :95,66 tl
    SHIMANO CATANA 3000 SRB :94,7 tl

bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz bana?

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Catana serisinin arkadan kalama modelini seçmişsin. :confused: :confused:

Genelde bende böyle tercihler yaparım lakin, arkadan kalamalı makinalar, biraz hassastır, nazlı gelin gibidirler, bakımları zordur. Fazlaca bir deneyiminiz yok ise, önden kalamalı Catana FC modelini portföyünüze alarak kıyaslama yapın.

11. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar yorum yapan tüm abi ve kardeşlerime teşekkürler. Bugün İSTOÇA arkadaşımın bir tanıdığ yere gittik. Ordan kendime başlangıç seviyesi uygun fiyatlı bir takım yaptım. Eurofish 2.10 cm 5-25 atarlı 2 parça karbon kamış ile yine eurofish 30 luk 17 kg drag gücü olan bir makine aldım. Misina olarak NİPPONk hayalet misina diye tabir ettiğiniz 0.24 misina aldım. Fazla abartmadan turna için birkaç kaşık maps ve sahte aldım. Tamamen aldığım yerdeki arkadaş tavsiye etti. Normalde inanmam ama arkadaşın yakını olduğu için inandım :) inşallah av sezonu açılışı ile denemelerimden iyi sonuç alırım.

12. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

kardeşim merhabalar öncelikle aldığın set hayırlı uğurlu olsun kardeş benim merak ettiğim aldığın 30 luk makina nasıl 17kg darg gücünde ürünün tam kodunu yazarmısın yada linki varsa paylaşırmısın genel o büyüklükteki makinalar 5kg civarı olur drag ları büyük jigg makinalarında olan bir güç ilginç geldi bana ve bu bilgiyi ürünün kutuusunda mı gördün bu konuda bilgi paylaşırsan sevinirim

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-13589-eurofish-magnetic-olta-makinesi

Açıklaması belki de 1.7 kg. olacaktı. :confused: Kimbilir ? Hani kopyacılığı çok severiz ya.:D Kopyala, yapıştır, gitsin. :thumb:

Bak burada da 7 kg. der.:confused: :p

http://www.lodosbalikcilik.com/ur_detay.asp?id=1574

14. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
  15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bence de fazla abartılı gibi :confused: ama, kullanmadan bir şey demek, doğru olmaz. :confused:

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Shimano'nun X kg'luk ama balığı görünce kilitlenip orada kalan ve "ben kaçtım abi, başının çaresine bak" diyen kalaması gibi bir şey işte.

17kg kalama, benim bildiğim tek bir çıkrıklarda var. Kalama, 17 kg, çıkrık filan demişken hazır şöyle bir Torsa olsa da, böyle 300 kg bi orkinos çeksek...

Ama bu istek elbette ki gülünüp geçilecek bir istek sizler için. Skoylu gene konuşuyor diyeceksiniz, o loser benliğinizi korumak için. Hiç mesele değil. Elbette aynı şekilde, bu arkadaşta o makineyle eminim hayatında hiç bir zaman 17 kg kalama isteyen bir orkinos tutmayacak.

O halde, gene eminim bu arkadaşa o kalama o makinenin ömrü boyunca kat be kat yetecek. Kalama ile bir sorun filanda yaşamayacak.

Yaşarsa, bana gelsin, elbet ona bu derdi yaşatmayacak bir şeyler buluruz sağda solda..

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :confused::confused::confused::confused:

Yahu Serdar, şu konunun ana özünün neresinde Shimano varda, konuyu Shimanoya bağlıyorsun ? :confused: :confused: Örnekliyorsun ? :confused::confused: Bu, kasıt değil mi ? :confused: Art niyet değil mi ? :confused: Sonra da, gözümüzü yaşartan o güzel yazıların................cyrr cyrr

Rüyalarına girdiği ve uykularının kaçtığı her halinden belli oluyor. :D

Bak, o kılıç balığı videosunu koyar, o bülbül yuvasının maharetlerini seyrettiririm yeniden. :laughing: Kalamayı da, dragı da görür, bir 15 gün daha uykusuz gecelerin olur. :thumb:

Eh, denk gelirse o 300 kiloluk Orkinos'cuğunu Catanayla çekmek vardı ama, hediye oldu gitti bir dosta. :D Sen sevmediklerine, bense çok sevdiklerime. :thumb:

18. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

tevfik abi bu adam virüs gibi bişey :laughing: nereye bir yazı yassak altında simanovvv diye çıkıyor forma yeni gelenlere hoş geldin demeye korkar oldum abi her an bir yerden simanovvv :) diyerek çıkacak diye bunu engeleyecek bir antivirüs bulmak lazım :laughing: yoksa biz bunla baş edemeyecez rüyalarımızada girecek bu adam ne etsek bilemedim sen bişey söyle

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yok, yok, Serdar bey, özünde gerçekten pırlanta gibi bir insandır. Görüşmüşlüğümüz ve diyaloğumuz sadece burasıyla sınırlı olmasına rağmen, en azından dostlarımdan gıyaben aldığım izlenimim ve duyumum o şekilde. Tek antipatik kısmı, '' Dediğim dedik, çaldığım düdük, '' olması. :)

Ha, ben o antivirüsü buldum sanırım. :confused: :p Bakalım etkisi ne olacak. :laughing:

Şimdi desem ki; Shimano makina, kamış ve bisikletten sonra, şimdi de Shimano camera yapmış, piyasaya sürmüş, bak sen curcunaya. :laughing:

20. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

amann diyeyim abi ne ettin sen medya güme gider valaa :laughing: