Spin avı için yardım edebilir misiniz

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında elmclay tarafından paylaşıldı.

1. elmclay

elmclay Hüseyin

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    Penn pursuit 3000
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Son zamanlarda at-çek avına merak saldım.(hedef balık levrek)Takımları hazırladım ve baya ava gittim ama hep elim boş dönüyorum şuana kadar bir tane bile balık alamadım.Rüzgarlı rüzgarsız bulutlu gece avı hepsini denedim yinede olmuyor.İzmir/çandarlıda oturuyorum ve buralarda gidiyorum ava bakırçay dökülüyor buraya denize orayada gidiyorum ordada yok ben değil diğer insanlarında pek tuttuğu yok çok nadir.Ne yapmamı önerirsiniz bir sorayım dedim.Birde su üstü sahtemde var dalanda hangisini hangi durumda kullanmalıyım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok iyi bildiğim bir avlak. BAna hangi sahteleri nasıl kullandığını, avlanma zamanlarını, kimlerle konuştuğunu yazarsan daha iyi yardım edebilirim.
    Bergamalılarla konuştunmu mesela, yahut somalılarla?

Yok diyenler kimler? Avlağın nerelerinde çalışıyorsun?
    Cevaplarına göre özelden yardım edeceğim.

3. elmclay

elmclay Hüseyin

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    Penn pursuit 3000
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Bir kaç kişiyle konuşma girişimim oldu. kendiminde bergamadada evim var zaten ama kimse bişey paylaşmak istemiyor.Kimse yok demedi bana ama ben çay ağzında atarken bir sürü atan kişiler var hiç tutan görmedim yani.rapala olarak rover98(g13r ve ga59r) ve yo-zuri crytal minnow (renk kodunu hatırlamıyorum) kullanıyorum.bakırçay çayağzı,yeni liman,bi kerede denizköy tarafına gittim.

4. elmclay

elmclay Hüseyin

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    Penn pursuit 3000
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    avlanma zamanım gündüz gece hep gidiyorum.bi sabah suyuna pek gidemiyorum.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Levrek için ne zamandır atçek yapıyorsunuz? Yani merak ettiğim 2 ay öncesinde de aktif olarak avlanıyor muydunuz?

Avlanma sıklığınız nedir? Haftada 1 gün, 2 gün 3 saat gibi mesela.

Siz bunlara cevap verirken bende genel olarak bişeyler yazayım.

Çay ağzında avlanmak için henüz erken. Daha yeni yeni başlayacak. Özellikle bu haftaki yağmurdan 2-3 gün sonra denenebilir.

Levrek öyle, istediğin zaman tutulacak bir balık değil.
    Tüm şartlar güzel olduğu halde avlağa levrek girmeyebilir. Bölge zaten İzmir bölgesi içindeki benim gördüğüm en çok dövülen avlak. En deneyimli avcılar genelde o bölgede. İzmir'in güneyine de gitmiştim geçen sene. O kadar güzel şartlara rağmen doğru düzgün avlanan yoktu. Çok şaşırmıştım.
    O yüzden hem şanslısınız, hem şanssız. Diğer avcıların ne kullandıklarını hareket tarzlarını izleyerek hızlı yol alabilirsiniz. Şanssızsınız, uzun bir süre onlardan balık alma ihtimaliniz çok çok az.

Dediğiniz gibi kimse size bir bilgi vermeyecektir. Siz onlar için bir rakipsiniz, neden size bişey öğretsinler ki. Hatta bu ilk anlarda bilerek yanlış yönlendirmeler çok olur. Konuşmak yerine izlemeyi deneyin. Nerelerde atçek yapıyorlar. Gidip atmak yerine varsın o avınız boş geçsin, zaten boş geçecek genellikle. Şöyle çayda uzun bir yürüyüş yapın. Özellikle gündüz gözüyle.
    Sahteleriniz çok yanlış oralar için. Ha ısrarla kullanırsanız elbet yakalarsınız birgün ama o bölgede daha fazla çalışan sahteler var. Ben özelden yazacağım da, siz de gözlemleyin kendinizce.

6. elmclay

elmclay Hüseyin

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    Penn pursuit 3000
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Öncelikle teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.2ay öncede gittim ama şu son 1 aydır her hafta 2-3 gün gidiyorum.benim rapalalarım nerelerde iş yapar peki denizköy tarafında yapar mı acaba?birde yazdığınız sahteleride aynı yöntemle kullanıyoruz değil mi?

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Her hafta 2-3 gün ciddi bir zaman ayırma. Hafta içi gidebiliyorsanız mutlaka denk gelmesi lazımdı. Hele 1 ay kadar önce bayağı ispendek çıkıyordu. Ben etik bulmadığım için gitmiyordum ama duyuyordum.

Ya uygun avlaklarda zaman geçirmediniz yada sahteleriniz etkin olamadı.
    Su üstü sahte için bişey diyemem. Ben kullanmıyorum. Avlanma süreme uymuyor birazda. 5-6 saat wtd yapamam.

Su üstü sahteyi denizköy tarafında deneyebilirsin ama etkinliğini bilmiyorum.
    Denizköy tarafında levrek avlamaya gitmiyorum bi yer de öneremem.

Yazdığım sahtelere jighead denen ağırlıklı iğneler takıyorsun iğne ağırlıkları 5 gr falan olsun. Atıp yere taktırmadan ağır ağır çekmeye çalış. Aksiyon işlerine sonra girersin. İlk önce normal şekilde yüzdürebilmen (taktırmadan) kafi.

Yazdığım yerlerde mutlaka silikon kaybın olur. O yüzden biraz bolca al. Zaten iğneyle bir tanesi 4 tl falan tutar. Dalan yu- zori sahtenden bende de vardı ama ben pek bir faydasını görememiştim. Seçim senin.

8. elmclay

elmclay Hüseyin

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    Penn pursuit 3000
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    su üstü sahtelerinde wtd aksiyonuda düzgün veriyorum ama denk gelmedi sizin dediniz gibi silikonda alayım öylede deneyim denizköy tarafında deniz köyü geçince bi mera var diyorlar yerinide biliorum bi günde orayı deniyeceğim.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.